• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте,

Решил съм да пребоядисам вратите у нас. Последно са боядисвани предполагам с автоемайл лак, въпреки че не стоят лъскави и с блясък. Тъй като са много - 8 на брой и нямам достатъчно време мисля да боядисвам директно върху старата боя, самите врати са здрави и гладки. Въпросът ми е дали ще хване боята директно върху старата или да ползвам и нещо като грунд.

Боята ще е тази: http://maistortoto.com/shop/emaijllak-s ... rettyPhoto

а грунд ако се наложи съм се ориентирал към това: http://jelezaria.com/%D0%B4%D0%B5%D0%BA ... D0%9B-0.75

Иска ми се да стане максимално бързо и лесно...

Намерете опитни специалисти за боядисване на врати!
nikolovvd - майстор
Винаги като помислиш, че нещо ще стане бързо и лесно, то работата се закучва и проточва.
Огледай първо вратите за вдлъбнатини и неравности. Ако е необходимо попълни дупките с кит за автомобили и заглади с шкурка. После вече може да мислиш за боядисване.
Ако искаш да стане перфектно се обърни към някой автобояджия. Те имат нужния опит, техника и камера за съхнене на боята.
Andri01 - майстор
Май няма да стане-камерите за изпичане на боя по автомобилите,мисля,че не може да побере апартамента на човека :?
Абе хора, какви са тези автобояджии и камери за съхнене на боя :) Аз и касите трябва да боядисам... Чудех се дали новата боя ще хване директно на старата без да е нужно да минавам с шкурка, защото такъв прахоляк ще се вдигне, че с месеци няма да мога да изчистя апартамента. Иначе вратите са в добро състояние, без следи от вдлъбнато или неравности.
lov - майстор
Без пепеляк няма да се раминеш щото касите няма как да се свалят. Но без шкурене на старата боя няма как да стане. Поне гланца трябва да се отстрани. А вратите лесно се свалят и най добре е да се работи по тях извън къщата. Хем няма да цапаш хем по лесно като я опнеш на някоя маса.
VLADO66 - майстор
Мдам,старата боя трябва да се матира.Не знам как са се справили Мегахим с качеството на тази боя,впредвид "качеството" на останалата им продукция.Бих дал 4 лв.'отгоре на кутия за Сократес.Все пак са трийсетина лева за всички врати.
bobko - специалист
Не съм го правил,но мисля че и без шкурене или каквито и да е други фокуси ще стане.Колко ти му е да хване новата боя върху старата,не се вкарвай във филми действай директно върху старата боя без никакви интервенции.
lov написа:
Без пепеляк няма да се раминеш щото касите няма как да се свалят. Но без шкурене на старата боя няма как да стане. Поне гланца трябва да се отстрани. А вратите лесно се свалят и най добре е да се работи по тях извън къщата. Хем няма да цапаш хем по лесно като я опнеш на някоя маса.
Това с откачането, носенето по стълби, шкуренето, почистването съм го играл и като знам каква играчка беше и то само за една врата, а сега са 7, плюс това половината съседи със сигурност яко са ме псували заради пушилката... Та май ще пробвам в долната част на някоя по-крайна без да свалям старата боя.

А тази боя миналата година я ползвах и останах доволен, много добре покрива.

Ще пиша какъв е крайният резултат като приключа.
lov - майстор
Ми пробвай но аз залагам, че без да си матираш старото покритие след време ще даде дефекти. Играл съм го този номер дори в момента оправям едни дограми. Ми не става колкото и да ти се иска да претаковаш гявола че пък и през гащите. :)
Тани - модератор
mkatanasov написа:

Ще пиша какъв е крайният резултат като приключа.
Ей това е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА допускана по форумите и не само! Резултата не се гледа като приключиш дадена дейност, а поне една година СЛЕД това! Истинския майсторлък си проличава след десетина години по принцип!

В твоя случай обаче ще си проличи доста по-рано. Още до година новата боя ще започне да се люпи от старата, ако не ѝ свалиш гланца. Ако не пада сама, то при леко застъргване с нещо, ще се олюпи по следата. Ако наистина вратите са в добро състояние, свалянето на гланца, дори по технология става с водна шкурка на мокро, така, че няма как да праши. Вземи шкурка 800 или 1000 и направо с ръка или пък с парче фибран например 3х6-8 см буташ гланца, като от време на време мокриш шкурката в кофа с вода. Попиваш с микрофибърна кърпа след това, за да видиш как си се справил, а и за да не подгизне вратата. Внимавай да не протъркваш ръбовете, защото е възможно водата да пораздуе временно "дървото" и ще се наложи да чакаш да изсъхне ден два. Бутането на гланца ще ти отнеме не повече от половин час на врата. Ако търкаш с машинка, дори с по-едра шкурка, освен че ще се вдигне повече прахоляк, но и ще ти отнеме повече време, защото тази боя е отвратителна за шлайфане на сухо!
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на врати" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: