• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
vgeorgiev написа:
Мислих си го и този вариант с две табла. Проблема е, че стените в коридора и на кухнята са един ред тухли единички. Трудно бих вкарал табло в такава стена.
Таблото в апартамента е 2х12 и едва ще събера всичко. Ще мисля да отделя табло за кухнята.
Ако ще имаш горен шкаф на тази единична стена можеш да сложиш табло за външен монтаж вътре в шкафа, ако ти се срува грозно да стърчи, без да разбиваш стената .
П.П.И ако слагаш табло за кухнята, моят съвет е да сложиш минимум 12-ка, аз съм с 8-ца и се принудих да ползвам 1-на обща ДТЗ 63А 30мА понеже имам 6 токови кръга, а исках да им сложа 3-ри ДТЗ-а(по 1-но на всеки два предпазителя) за да не спира цялата кухня ако задейства ДТЗ-то.
vgeorgiev - специалист
Направих място за табло в кухнята. Взех Шнайдерско с 8 позиции. Мисля, че ще са напълно достатъчни.
Ще сложа две ДТЗ-та и 4 предпазителя.

Прекарах 6мм2 ПВ-А2 кабела от главното до таблото в кухнята.
Отделно 6мм2 ПВ-А2 за фурната и котлоните пак от главното табло.
И 6мм2 ПВ-А2 за бойлер в тоалетната (евентуално ако се наложи някога).
bobko - специалист
vgeorgiev написа:
Направих място за табло в кухнята. Взех Шнайдерско с 8 позиции. Мисля, че ще са напълно достатъчни.

Тези 6мм2 ги нямате за нищо бе.Току-виж и за лампи вече ги пускате :)
nikolov333 - майстор
vgeorgiev написа:

Не знам защо си избрал ПВ-А2 за захранване на кухненското табло аз бих сложил СВТ.. но ако с единия кабел захранваш таблото, а фурната и котлоните ги захранваш от главното табло с 6мм2 ПВ-А2 и предпазителя и ДТЗ-то им са там, може и да има логика, а третия 6мм2 ПВ-А2 верно е прекалено презапасяване само за бойлер, освен ако не е проточен 7kW и понеже не си дал подробности в момента гадаем. :-D
vgeorgiev - специалист
Предпазителя и ДТЗ-то на фурната са в главното табло.
Кухненското табло е само за контакти.

СВТ 3х6 е доста дебел и няма да мине в гофрето. Дори за ПВ-А1 нямаше начин. Освен това има много завои.
nikolov333 - майстор
Окей..правилно предположих :partyman:
vgeorgiev - специалист
nikolov333 написа:
Окей..правилно предположих :partyman:
Да, мерси за идеята за табло в кухнята :) Спести ми доста кабел и нерви :) Сега се занимавам с канала в банята ;)
npelov - специалист
Здравейте,

Имам в гаража дефектно токова защита, кобинирана с бушон. Лампите работят, но включа ли прахосмукачката защитата изключва. Не разбирам много, но това, че е ДТЗ познах по "тест" бутона над черното ключе. Като го натисна и ключето изключва. Оранжевото ключе, предполагам е бушона. Пробвах в два контакта - същата работа.

Какъв би могъл да е проблема с ДТЗ и защо изключва от прахосмукачката (1100W)? И какви мерки да предприема съответно за да го оправя?

Нямам късмет с бушоните...
hidrazin - майстор
Какво пише на ДТЗ-то - за колко ампера е?
Проблема може да е както в ДТЗ-то, така и в прахосмукачката.
Между другото ако прахосмукачката е пластмасова, то вероятно щепсела и няма пластини за зануляване.
Така че вероятностите са две:
- бушона на ДТЗ-то е за много малък ток. Не е било предвидено включване на консуматори като двигател а те имат голям пусков ток.
- проблем със самата прахосмукачка - повишена консумация
:partyman:
MIRO_073 - майстор
Включи друг консуматор с подобна мощност или по голяма (примерно духалка 2000W, макар, че не е едно към едно) и ако не изключва значи може да се предположи проблем с прахосмукачката.
П.П. А и е важно да кажеш щом е ДТЗ с предпазител (предполагам в един корпус, ако пратиш снимка ще помогне) има 2 палчета на корпуса да кажеш кой пада.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: