Мечтата на всяка домакиня
Ma3xNeo - напреднал
kunchev написа:
Малко почерних ситуацията :)

Добавям няколко снимки на дръжките, плота и гърба.
Прикачен файл:
20150829_192342.jpg
Прикачен файл:
20150829_192354.jpg
Прикачен файл:
20150901_195423.jpg
Чакам горните, водобранни лайсни, ще сменя и цокъла с алуминиев.

Само се чудя за осветление на плота да заложа ли на вграден профил за ЛЕД Лента или да си взема от тънките ЛЕД луни 1см. Мисля от тези лунички да сложа и в горните шкафове по една, че ще стане много тъмно с черното.
Препоръчвам ти да си сложиш лед лента с профил за външен монтаж. Пропускаш досадните канали, има богат избор от профили които седят много елегантно и приятно и почти не се забелязват. Ето ти един вариант http://ledshop-bg.com/index.php/led-pro ... ofil-aglov При него хубавото е че светлината пада под ъгъл и не ти свети право в очите, а и не се забива директно в плота. В работата много често слагаме точно този профил, вкъщи го използвах и за осветление на тоалетката в спалнята:

Изображение

Изображение

Изображение

ПП: Забравих и една препоръка която мога да ти дам от опит. На клапващите врати, сложи по още един амортисьор от другата страна за да се разпределя правилно тежестта на вратата. Слагал съм и с по един от едната страна на вратата, но почти винаги сдават бързо багажа (не че и с два не се е налагало подмяна) но определено комплекта е по-добрият вариант.
prascho - майстор
дръжките какви са - модел и производител?
tangratannakra - напреднал
Аз съм абсолютен лаик, обаче искам да правя освежаване на кухнята и тази тема ще ми е много полезна! Благодаря за подробното описание на цените и матерялите, снимковият материал.

Това което ми е интересно, защо не се ползват по-евтини плоскостите за "скелето" на долния ред? Горния ясно, има повече отваряне, повече видимост, т.е дизайнерски може да е обвързано, но от гледна точка на функционалност има ли някакво значение?

Колко струва разкроя на такава кухня? Наистина ли е 90лв?! Очаквах повече!
Ma3xNeo - напреднал
prascho написа:
дръжките какви са - модел и производител?
http://www.salex.bg/%D1%80%D1%8A%D0%B6% ... %90-217649
prascho - майстор
Бре, бре. В "каме" скивах едни дръжки за 9лв/бр, та ми се видяха скъпи .....Като опра до дръжките ще му мисля...
Ma3xNeo - напреднал
prascho написа:
Бре, бре. В "каме" скивах едни дръжки за 9лв/бр, та ми се видяха скъпи .....Като опра до дръжките ще му мисля...

То в Каме под 6 лева май няма :lol:
Хубавите дръжки са скъпички, аз онзи ден се заплеснах по един модел в един магазин в който не ходя често и като видях че са 23 лева парчето...
В Дикам имат хубави дръжки на малко по-ниски цени. Турските Чеби също имат много хубави модели които не отстъпват по качество на италианските. http://www.balkanyug.bg/bg/catalogue/index/129/
prascho - майстор
Благодаря за инфото :).

П.П. Съчетанието на цветовете е хубаво, но не знам как се държи чисто черното за плот. Според мен ще личи всичко...
ПП: Забравих и една препоръка която мога да ти дам от опит. На клапващите врати, сложи по още един амортисьор от другата страна за да се разпределя правилно тежестта на вратата. Слагал съм и с по един от едната страна на вратата, но почти винаги сдават бързо багажа (не че и с два не се е налагало подмяна) но определено комплекта е по-добрият вариант.
Вратичките са малки и с два амортисьора по 60N прекалено силно ще се отваря според мен. Пантите ми са с плавно затваряне и макар да се "бият" с амортисьора помагат за по-безшумно затваряне.

За осветлението засега се спирам на ЛЕД лунички - изглеждат ми по-елегантни :)
Аз съм абсолютен лаик, обаче искам да правя освежаване на кухнята и тази тема ще ми е много полезна! Благодаря за подробното описание на цените и матерялите, снимковият материал.

Това което ми е интересно, защо не се ползват по-евтини плоскостите за "скелето" на долния ред? Горния ясно, има повече отваряне, повече видимост, т.е дизайнерски може да е обвързано, но от гледна точка на функционалност има ли някакво значение?

Колко струва разкроя на такава кухня? Наистина ли е 90лв?! Очаквах повече!
Няма да се спести много ако ползваш по-евтини плоскости за скелето.Така казано, винаги трябва да ти остане от плочата за да ти стигне. Ако вземаш два вида плоскости дори ще ти се оскъпи.
При мен така се получава за горните - корпуса ще е от обикновено ПДЧ а вратичките от МДФ - остава ми и от едното и от другото.. ама няма как. :)

90лв беше разкроя до първия коментар. :) Но общо взето би трябвало да излезе към 180.
П.П. Съчетанието на цветовете е хубаво, но не знам как се държи чисто черното за плот. Според мен ще личи всичко...
Плотът е матов с релеф - изглежда ми, че с него няма да е проблем.

Гърбът обаче е акрил :) Тествах на мострите, преди да го купя - не оставаха петна от пръсти,но все пак жената да му мисли като иска такъв.

Тема "Кухня - мисията Възможна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: