Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasen1 - специалист
filmatoplo написа:
На много места с вече изградена инсталация и Не монтирани кранове с термоглави срещам трудност -едно че клиента трудно се навива да ги купи , второ е свързано с много игра за демонтаж и монтаж на кранове по инсталацията съпроводено с източване .Особено в лукс апартаменти , където тръбите излизат от стената и веднъж затегнат ракора няма да излезе лесно , ако се цскъса някоя тръба с ал вложка отиде къртене , абе няма да те харесат -веднага ще влезеш в графата -дойдоха едни идиоти и ос ...ха всичко :wink: .Та затова се налага понякога контрол по стаен термостат при липсващи термоглави , останалото ще свърши и горелката с намалянето на мощността до колкото може -Грейко и Торч до 3 , Ерато 4 до 5 , Фероли до 13 клв :wink: .
Филме на сайта на Грейко пише 5 киловата мин. :)
n.ganev - майстор
То в ръководството на Фероли пише че е с минимална мощност 15 ама при мен работеше на 6-7 :yawinkle:
димитар кисиов - специалист
Винаги съм си мислил че фероли е А01 ха ха
n.ganev - майстор
И подлагаш килимчето :yawinkle:
димитар кисиов - специалист
О да да и с тези малки копчета мали къв зор е
krasen1 - специалист
n.ganev написа:
То в ръководството на Фероли пише че е с минимална мощност 15 ама при мен работеше на 6-7 :yawinkle:
Тогава защо ти е чудна модулация през 500вата,когато шнека е прецизен и дозира точното количество гориво и количеството въздух модулацията става реална. :)
n.ganev - майстор
Не ми е чудно. Реалността е че при 4-5 киловата мощност шнека "пуска" 8-9грама пелети за 3 секунди при цикъл 45 секунди. Не съм измервал и не се мъча да смянам какво количество пелети е необходимо за 200 -500 вата мощност.
fox_vt - майстор
n.ganev написа:
Не ми е чудно. Реалността е че при 4-5 киловата мощност шнека "пуска" 8-9грама пелети за 3 секунди при цикъл 45 секунди. Не съм измервал и не се мъча да смянам какво количество пелети е необходимо за 200 -500 вата мощност.
Това е твоята представа според шенка който имаш,има и други шнекове.Може да се направи и то доста лесно шнека да се завърти с части от оборота тогава колко пелети ще паднат :wink:

Забелязам че имате малко изкривени представи за идеалната система особено лазар ганев :?: Вярно е че най добрата отоплителна система се ръководи от въздушната температура и приликите и това което си мислите стига до тук :!: Така работят климатиците и конвекторите и даже китайските духалки.Но това не е приложимо за много помещения,не че не може да се направи но трябва малко повече електроника.Котела на дърва,газ или пелети е нещо което трябва да достави вода с определени градуси това му е задачата.Други устройства монтирани във всяка стая (помещение) се грижат да спират и пускат топлото според въздушната температура но те контролират само отоплителния уред в съответното помещение.Затова всякакви стайни термостати са под всяка критика,не че няма да работят но работата им ще е крайно компромисна.Още повече да се твърди това
...препоръките на фирми-партньори, световни лидери в отоплението (да не ги изброявам) :cool:
Това по скоро са световни картофопроизводители недей ги изброява,няма нужда.Ако и те мислят че стайния е най доброто от двата свята то дано поне сляпото куче да не им навестява картофите :sad:

Та това е перфектната система според моите разбирания от този век,и ако някой някога дойде и започне да ме убеждава че в другите стаи ТРЯБВА да е еди колко си градуса а не ЩЕ БЪДЕ еди колко си градуса ще го изгоня с лопатата.Та ще ви помоля разбирам от това печелите но недейте да лъжете хората с думите това е най доброто.Защото твоите доволни клиенти от варна нямат никакъв друг опит че да са доволни от сметките си.При първия секс всяка си мисли че това е най доброто но уви има и по големи :butthead: Те навремето за чернобелия телевизор са мислили че е най доброто но както виждате много са грешали,и ви гарантирам че след години всички фирми от тоя род ако все още ги има разбира се ще се ръководят от този алгоритъм.
filmatoplo - майстор
Горелката Грейко и тя регистрира топлозагуби или топлинно натоварване от 1 радиатор щом в инсталацията е останал 1 консуматор с ената мощност , дали ще се падне да е на степен 1 или в изчакване , това е отрязък от времето , след 15 или 30 минути ситуацията ще се промени :wink: .То е ясно че цял ден няма да работи на 3 киловата я :yawinkle: .
miroki - майстор
Някой ползвали котел на Месколи?
Доволен ли е?
http://www.mescolicaldaie.it/en/

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: