• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1wvm - специалист
kozl написа:
Първите ми измерителни уреди (мултицети) бяха с малък входен импеданс и не бяха подходящи за проверки на напрежения в схеми работещи с малки токове, защото уреда се явява шунт м-у измерваните точки и съответно е причина за спад на напрежението.
dtmf е предложил обяснение на този режим на измерване, но аз не мога да се съглася с такова обяснение, защото:
- кои са обикновените мултимери? Тези за които съм писал няколко реда по-нагоре от необикновените ли са?
- захранващите напрежения са според консумацията. Някъде този режим ще е полезен, някъде ще срине работата на у-вото.
Подобни у-ва за проверка на батерии 1,5 V имам три. Но и трите са с различно товарно съпротивление. При заредена батерия и трите отчитат - заредена. Обаче при разредена отчетите са според зависи товарното съпротивление.
И понеже имам и мултимер с функция за измерване на батерии 1,5 и 9 V, то в този режим може да се приеме волтмер с ниско входно съпротивление.
За проверка напрежение в-у кондензатори е за това си мисля, че има смисъл, но пък и до сега нямам такъв уред, че да пробвам. :?
Уточнете какво ще мерите,и тогава ги избирайте.
jordanvass - майстор
lz1wvm написа:
Уточнете какво ще мерите,и тогава ги избирайте.
То сега е лесно - уреди бол. Но човекът говори за първите си уреди. Преди 40г бях щастлив, че имах Ц20. Не съм имал никакъв избор, просто само това беше достъпно. :)
kozl - майстор
:-D +1 :-D
Който не е минал по този път - няма как да разбере. То и за Ц20 не ставаше лесно. Па имаше нявга един магазин у Софето "Млад техник" от де си купих мултицето.
Следващия от Кореком, после от СССР, после цъфна битака, а в демокрацията с китайци ни засипаха.
Времената се менят. Времена когато знаех какво ми трябва, а не можех да го имам и времена когато имам мното неща, които не знам дали ще ми потрябват. И нЕмаше да е така ако от този форум нЕмаше файда :shock:
profesionalist_wood - майстор
Абе кошмар,сега имам три мултицета-един руски и два китаеца със съмнително качество. Лошото беше на соца че нямаше избор на стоки през 70-80-те г докато в все още комунистически китай беше залят с западни стоки,примерно ролекси за 10 долара :-D докато тук се молехме на тираджии да ни донесат я мултицетче я дънки (имам пресен случай с мултицет и бебешко сухо мляко от югорепубликите-един беше поръчал западен мултицет и го използваха за калибриране на инструментите :shock: в един технически институт,не помня кой беше )
aleksnp - специалист
Здравейте, предстои ми покупка на мултицет. Ориентирах се към MY-68, препоръчват да е Mastech. В Елимекс имат http://elimex.bg/product/39813/ured-multitset-my68.html но е V&A. Какво ви е мнението?
nv952 - майстор
aleksnp написа:
Здравейте, предстои ми покупка на мултицет. Ориентирах се към MY-68, препоръчват да е Mastech. В Елимекс имат http://elimex.bg/product/39813/ured-multitset-my68.html но е V&A. Какво ви е мнението?
Още на първата страница има инфо,точно за въпросният уред :!: :)
viewtopic.php?f=11&t=43681#p528522
Аз го ползвам вече 2-3 години и съм доволен :cool:
(зависи и за какво ще го ползваш де)
aleksnp - специалист
Да, четох го това, но се препоръчва да е Mastech, а този,който съм посочил е V&A. Пише също да не се взема от Елимекс, но това е преди години.
nv952 - майстор
Да правилно си го видял :)
Моя го купих от този магазин!
http://panda-bg.com/bg/products/%D0%98% ... -25|!|p-1/
Обаче сега гледам че вече не го предлагат :sad:
пп този е нов модел (уж), обаче не е с автоматичен обхват
http://panda-bg.com/bg/product/%D0%9C%D ... H-/340045/
hidrazin - майстор
aleksnp написа:
Пише също да не се взема от Елимекс, но това е преди години.
И преди и сега, там са си все същите ла...на. :-D
:partyman:
pansim - майстор
aleksnp написа:
Да, четох го това, но се препоръчва да е Mastech, а този,който съм посочил е V&A. Пише също да не се взема от Елимекс, но това е преди години.
Имах неблагоразумието преди време да си взема мултицет V&A.
С ръка на сърцето казвам че това е пълно дърво!!! :lol:

1. Дисплея е с нисък контраст - трудно четим в доста ситуации
2. Много е бавен - докато отчете някой резистор може да се изпие едно кафе.
3. Като точност е с доста въпросителни - в началото на обхвата мери с добра точност, но към края дава грешка в +. Обяснявам - ако измерваме 5.38 волта е добре, но ако измерваме 28.33 волта вече дава грешка с повече от една десетта от волта
Уреда е V&A 17 като модел и НЕ е купуван от Елимекс. Ако имах възможност да го тествам преди покупка - никога не бих го взел.
MY 68 от новите с "подобрената" платка не съм тествал и не мога да дам мнение, но мой познат има MY 67 производство на V&A.
Същия бавен уред с отвратителен дисплей!
Не си хвърляй парите на вятъра колега с тези V&A
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: