• 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
Junak - майстор
Хайде пак малко за размисъл :)
на 10 000 масло и филтър - около 70 лв.

Прикачен файл

111.png
111.png (36.65 KиБ) Видяна 1035 пъти
Последна промяна от Junak на пет сеп 25, 2015 11:10 pm, променено общо 1 път.
DundyTheCroc - майстор
Един въздушен филтър за 7 години, колата кара ли се изобщо :-D
Junak - майстор
Два са - като е купих смених всички :-D
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
То втора ръка части от каквото и да е естество (освен тенекии и пластмаси) си е на късмет. Те новите са на късмет, ти се надявай за втората ръка. Може това, което купиш, да е по-зле от твоето.
Съгласен съм. Проблемът е, че е много по-евтино да се смени проблемната част, особено когато си в страна като България - това е фактор. Освен това трябва да отбележа, че цените в България за обслужване в официален сервиз са няколко пъти по-високи, отколкото в западна Европа. Тук е престиж да си караш колата в официалният сервиз, нещо изтъкване на статус, както и с някоя дрислива Фиеста, но нова. А всъщност за малко по-на запад това е ежедневие. Не съм съгласен да дам например 300лв за дебитомер, при това рециклиран, като про все частите вътре струват не повече от 50лв, а дори във VW форума гледах човек, който си поръчал плочки и беше ги продавал по 30-тина лева. Цените за части като дебитомери, TPS и подобни са просто абсурдни.
Kirilpm написа:
Искам да ми снимаш двигателния отсек с газовата инжекция и една банкнота от два лева върху капака на клапаните,понеже снимки в нета много,а и едва ли ще ти се откъсне от сърцето да сложиш повече от два лева
На теб аз нищо не ти снимам и нямам намерение да ти се обяснявам повече като госпожица. Казах - искам извинение. Бъди мъж и дай такова. И не обиждай. А ламята не е кой знае колко ламя. Разхода на бензин го смятам 7.5, 6(по каталог!) е чисто извънградско с 80км/ч. А 10 ми е комбинирано на пропан-бутан.
DundyTheCroc написа:
Скутера явно се дави от много бензин, търси проблема в карба, не знам от поплавъка ли е или нещо друго.Ако имаш възможност пробвай друг карбуратор.
Сигурно е така, но няма от къде да намеря друг такъв карбуратор. Уж не е поплавъка. Преди направо преливаше като не затваряше поплавъка както трябва. Има нещо, ще го гледам. Благодаря ти все пак за съветите - оценявам го.
Junak написа:
Хайде пак малко за размисъл... на 10 000 масло и филтър - около 70 лв.
Адмирации, че така добре си водиш разходите и си правиш сметката. Само че - тоя акумулатор за дизел на цена 120лв къде го намери? Много евтино ми изглежда. Пък водната помпа с агренажа и ремъците някак скъпо ми изглеждат. :? Пък масло с филтър за 48лв си взех. Уж немски.
Junak - майстор
toolegittoquit написа:
Junak написа:
Хайде пак малко за размисъл... на 10 000 масло и филтър - около 70 лв.
Адмирации, че така добре си водиш разходите и си правиш сметката. Само че - тоя акумулатор за дизел на цена 120лв къде го намери? Много евтино ми изглежда. Пък водната помпа с агренажа и ремъците някак скъпо ми изглеждат. :? Пък масло с филтър за 48лв си взех. Уж немски.
FIAMM 74 AH
За DundyTheCroc - въздушния филтър го дават на 30 000
Масло MOBIL 10W40
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
Искам да ми снимаш двигателния отсек с газовата инжекция и една банкнота от два лева върху капака на клапаните,понеже снимки в нета много,а и едва ли ще ти се откъсне от сърцето да сложиш повече от два лева
На теб аз нищо не ти снимам и нямам намерение да ти се обяснявам повече като госпожица. Казах - искам извинение. Бъди мъж и дай такова. И не обиждай. А ламята не е кой знае колко ламя. Разхода на бензин го смятам 7.5, 6(по каталог!) е чисто извънградско с 80км/ч. А 10 ми е комбинирано на пропан-бутан.
Е добре, снимай за другите, не за него, че и на мен ми стана интересно....БЪДИ МЪЖ ТИ!!!
toolegittoquit - майстор
Junak написа:
FIAMM 74 AH За DundyTheCroc - въздушния филтър го зават на 30 000
Верно ли? FIAMM 74Ah за 120лв? Това ще е с някаква отстъпка. :? Аз си взех 72Ah за 120лв, с доставката 130лв, но не толкова хубава марка. Пък въздушният филтър - нали съм... Изтупваш го и е готов за още 10,000км. :lol: Пък може и спортен да сложиш и да го переш :lol: Това в рамките на шегата, разбира се. :)
Извинявай, но ще кажеш ли и какво масло слагаш, просто ми е интересно? Аз слагам Hilber 15/40.
stoianov_n написа:
Е добре, снимай за другите, не за него, че и на мен ми стана интересно....БЪДИ МЪЖ ТИ!!!
Като ти е толкова интересно - ето. Не повтаряйте моята грешка. Не е много сполучлива тая марка газови и няма добра поддръжка.
Изображение
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Като ти е толкова интересно - ето. Не повтаряйте моята грешка. Не е много сполучлива тая марка газови и няма добра поддръжка.
Изображение
=D> =D>
Колегата имаше предвид целия отсек, ама нищо и това стига.
Аз, тъй като съм майстор......няма да коментирам......ще оставя на другите....
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Колегата имаше предвид целия отсек, ама нищо и това стига. Аз, тъй като съм майстор......няма да коментирам......ще оставя на другите....
Тъмно е. Светкавицата на телефона има ограничен обхват. Толкова си може. Не е ПВО прожектор. Ето го ECU-то и толкова. Има и десетолевка, за нашият приятел КирилПм. Ако си майстор - помагай. Ще си единствен по рода си. Другите майстори - мързеливи. :-D И сега - да прекратим тоя офф. Темата е за горивата.
Като си говорим за измамите с горива, те без това си лъжат навсякъде, чувал съм хубави работи за РомПетрол и тук-таме Лукойл. Еко с техните реклами не ми вдъхват доверие. Газта зависи от къде я заредиш, но всичките ни горива малко или повече - боза.
Kirilpm - специалист
Явно тинкпада заби,банкнотата е 10 лева,а не два и не си я сложил върху капака на клапаните а върху подкалника,демек не върху това което трака,а върху това което гние :lol: :lol: И за това газово,ако не можеш да намериш,кой да ти го настрои в Бургас причините са две или си го монтирал/ремонтирал сам и на никой не му се занимава да мете след като си се осрал,или не ти се дават пари за майстор,като по-вероятно е второто.И разбира се ще ти се извиня,защото сгреших и те изкарах по-голям мизерник отколкото си всъщност.Та,за да бъдеш щастлив с големи бувки ще ти напиша ИЗВИНЯВАЙ ТИНКИ понеже не ти знам името.
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: