Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
За ония с пръчките - пръчката и златна да е, и от трънка слива да е, е все тая.
Шанса да познаят е колкото да хвърлиш монета и да познаеш дали има вода.
Лошото е че често сами си вярват в "способностите".
Та гледайте кладенците и сондажите на комшиите.
:partyman:
miroki - майстор
Е, теб не те карам да им ползваш услугите.
Познават и метрите на които излиза водата. Не само 50 на 50, дали има или не. Така, че си доста незапознат или излъган от някой.
Според теб на какво основание се почва копаенето на кладенец на точно определено място? Съседите нищо не значат. Водата върви с посока, от там на там, като черта (река) на 20 метра в страни може нищо да няма. Ти с какво мериш за вода?
На моя така или иначе "пръчките" почнаха да му треперят от старост и не гледа за вода, та не му правя реклама, нищо, че още познава. За баща ми говоря де.
Несигурност е имало за тези които са над 30 м. на долу. Тогава нито е обещавал нещо, нито е черпен, нито пари. А, да или ако минава някоя тръба за вода отдолу и тече вода по нея.
Krass - майстор
Циганката казала:
-Моите циганчета много познават какво ще е времето утре. Едното казва, ще вали, а другото, няма да вали.

Тя и маг Светлина много познава :lol:
miroki - майстор
Само за протокола, пръчките не ги кръстосва държащия. Или вдига чатала нагоре той. Това не е гадаене. Не е нужно да се сравнява с гадаене. Те сами се кръстосват там където има вода. А не нарочно.
http://bezmotika.com/topic/162-откриван ... да/?p=1753

Не на всеки се получава с ябълка, но на много се получава с медна тел и на по-голямо количество вода. На дълбоко вече, на по-малко хора. Аз съм го пробвал с ябълка и не става при мен. Но с медна тел става. Ползвах по-тънка от тази на снимката, около 4-5мм. При някои с нищо не става. Едни хора могат да пеят добре, други не, така и с търсенето на вода. Не всички имат еднакви способности. И аз мислех, като дете, че баща ми си прави майтап. Но се убедих, че не е.
Който не вярва, пълни ваната (басейна и т.н.) и започва да я приближава с пръчките в хоризонтално положение. Отпуснати за да може да се въртят сами. Хубаво е водата да е от долу. Може и с варел да става, не съм пробвал, но е много висок и близо до пръчките, много рязко биха се задвижили и не знам да ли ще стане.
Изображение
Очаквам резултатите.
hidrazin - майстор
Както казах багетистите в много от случаите сами си вярват. Много отдавна е доказано че това е псевдонаука и не работи.
Правени са и официални тестове:
http://www.geotech1.com/cgi-bin/pages/c ... assel1.dat
http://www.geotech1.com/cgi-bin/pages/c ... assel2.dat
И естествено резултатът е към 50/50 както писах по-горе.
Бива ли такива работи? Голямо момче пък още да вярваш дядо Коледа. :-D
Иначе за сигурно откриване на вода ти трябва маймуна. :shock:

miroki - майстор
Това с маймуната беше хубаво.
За останалите тестове и за мен е странно да успеят. Аз знам, че се намира вода от долу и по-далеко от пръчките. И най-вече големи количества вода. Какъв е смисъла да ти намерят вода за кладенеца с 10 литра на денонощие дебит.
Иначе всеки си знае за себе си, най-добре.
Аз чакам резултатите от теста Ви, с пръчките и ваната.
Че съм голям, голям, че не вярвам в чудеса, не вярвам, а на очите си. Винаги давам съвети само от първо лице (собствен опит). Точно за това ме уважават навсякъде.
А това изобщо не го определям за чудо, да намери 3-4 точки в двора някой, и да ми даде пръчките и да ги намеря и аз, после още някой след мен. Точно само на тези места. Това е вероятно чиста физика, както и земното притегляне само, че не съм запознат за причините. Както и земното притегляне не е било обяснено отначало, нито чудото северно сияние.
За това ще повярвам само на вашия личен опит.
За това нека не е с чужди думи (в случая моите пред Вас), а всеки се убеди сам за себе си.
На тези, които им се отдаде, може да кажа още нещо по въпроса, в случай че ги интересува.
А на тези които не, хич, да не им пука, и на мен не ми се получи с ябълка.
hidrazin - майстор
Няма нужда. Това с багетите съм го преболедувал преди много години. Май още някъде ми се търкалят едни.
Та убедил съм се с очите си и с акъла си - пълна илюзия.
lyubohar - майстор
Че на теб не се получава-приеми го философски.
И аз не вярвах.Взех две куки за плетене и ги огънах.
На доста места в апартамента ми сами се кръстосваха.
Дали показват вода,или други неща не знам,но се кръстосват.
hidrazin - майстор
Зае...би дали на мен не ми се получава. Не се получава и на "великите" багетисти.
Преди години няколко пъти викахме багетисти, известни багетисти.
Резултатът беше повече от плачевен - кубици земна маса и толкоз. Сега ако ги набарам - багетите там дето слънце не огрява.
До сега няма нито един багетист дето да е показал успешни резултати на тестове.
Разбира се ако не смятаме ония 50% случайност. :-D Та всичкото това си е лъжа и измама.
А вода в България има много с изключение на няколко кофти района.
Примерно в моя край не търсиш къде е водата а биеш сондата там където ти трябва да се намира.
Така е и на много други места. Та затова и процента на "успеваемост" е много голям.
За проблемните райони ти трябва хидрогеолог а не шаман.
Между другото и на мен ми се "въртят" багетите в ръцете.
Мина известно време (не много) преди да разбера че се въртят както аз искам а не поради някаква друга причина. :shock:
Ама който иска нека да си вярва в ...
Krass - майстор
В този същия район преди време идва един такъв "специалист". Ходи, мери и осече: Тук на 8 метра 0,7л./сек. Аз обаче дупчих където ми е удобно, а не където той каза. В резултат водата излезе на 3,5м. с дебит 3л./сек.

Тема "Кладенец във варовикова скала, има ли смисъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: