• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
Дайте идея как се слепват без фуга, по дължина тези ламели.

Изображение

Ето тук няколко снимки:

http://bgkef.com/Te-vzemaha-nqkolko-dar ... LNO-SNIMKI
Bradley - специалист
многооооо лепило и мноооогоооо тръбни клампи :weedman:
cvetomir_77 - специалист
Добре де, ама според мен има само един начин. От 2.50 м нагоре тръбни стяги и напречни стяги през 20 см. Питам се струва ли си загубата на средства, време и усилия.
radius - майстор
На мен много ми харесва, дали си струва може да прецениш сам. Ако не ти се занимава виж samba fine line ламината , ефекта е същия.
griffin - майстор
Може в мястото на челното съединение да скосиш двете летви под 45градуса така няма да има луфт там. За да си улесниш работата може на ширина да ги лепиш на пластове а не на куп.
Забравих да добавя остави си повечко дебелина :-D
mavryt4o - майстор
Мисля че това не се прави в мазата .Но за идеята защо да не се пробва .Само да няма какво да правиш по цял ден събирай най различни видиве дървесина на снимката поне 20 ми се вижда суши калибровай лепи половин ден ще стане всичко мазало ,калибровъчен шлайф...тя станаааа и пълно с фуги накрая .И аз съм се чудил как някой неща просто не си заслужава да ги прая като не си слагам труда, само за материали давам пари и накрая излезне по-скъпо и по-грозно от завода и 2 дена съм се блъскал просто тръбва първо да се премисли преди да се хвърли с главата напред както винаги правя :lol: и това че може да стане точно този плот от няколко палета може да се излъже някой жена в фейсбук
griffin - майстор
Маврудчо нямаме цехове за съжаление :-). Ако внимаваш на всеки слой и зачистваш няма да има такива фуги. Няма и да е толко бавно. Слоя хваща за 30-40 мин. Таман да остържеш с една цигла и слагаш следващия. За един работен ден може да направиш 16-на слоя. В интерес ма истината ще иде доста лепило, но ако няма от къде да си го купиш, а искаш такова нямаш особен избор :-).
cvetomir_77 - специалист
Дори да имаш от къде да купиш, друго си е удоволствието да видиш какво си направил сам. Пък и за направата на този плот майсторите по нашия край ще ти вземат пари колкото за цяло кухненско обзавеждане.
nikolson - майстор
Не знам притесненията на cvetomir_77 за това ли са, но аз се питам как ще реагират ламелите от различните видове дървесина с времето. Различна влажност, структура, измятане... За преса, бях постнал линк към сайта на veritas.
vectra72 - специалист
Има специални линии за клинозъбно снаждане.В домашни условия няма как да се направи този плот.
  • 1
  • 2

Тема "Слепен плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: