Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
valentino76bs - майстор
1.Athlon64 X2 5400+ (2700GHz, L2 = 1Mb)

2.Athlon64 X2 5000+ (2600MHz, 1Mb)

3.Athlon64 X2 4800+ (2500MHz, 1Mb)

4.Athlon64 X2 4600+ (2400MHz, 1Mb)

От тези всички кой е най подходящия?
Gnus - специалист
От тия стават само 5000 и 5400, защото другите са на друг сокет.
Ето сравнение между тях:
http://www.cpu-world.com/Compare/64/AMD ... 5400B.html
Като цена и като параметри са почти еднакви с малък превес на 5400.
miroki - майстор
Само да се види преди вземане дали Биоса ще го разпознае.
nikolov333 - майстор
Значи да ти кажа, аз вчера "изкупих" стария лаптоп на една колежка HP 6730s (NA783ES) за 50 кинта :-D
Дисплей: 1280х800, 15.4 инча
Процесор: Intel Pentium Dual Core T3400 (2.2 MHz, 667MHzFSB, 1Мб L2)
Чипсет: Intel PM45+ICH9M
Оперативна памeт: 2Gb+1Gb DDR2-800MHz
Видеокарта: ATI Radeon HD 3430 512MB
Диск: 320Gb SATA-II, 8MbCache, 5400rmp
GigabitLan, Agere Modem, DVD-RW.
Батерия: 47Wh (4200mAh)
Wifi: BroadCom b\g
BlueTooth: Да
4USB, VGA
HP Camera
Не че ми трябваше ама колежката ми е вършила работа и и направих услуга, понеже моите хакери не щат да го купят та го взех за баща ми :goodman:
Смениха му клавиатурата за 40 лв, че беше заливана много и профилактика 20 лв., та общо ми дойде 110 лв.Тествах го и със 7-цата лети буквално. :drinkers:
Мойте хакери къф SONY VAIO продадоха за 150 кинта на едно цигане дето работи за баща ми на село..направо ми идваше да го изкупя от него :lol:
Ъпгрейда на процесора и паметта с едно SSD ще дойде горе долу на тая цена и по-добре тия твойте хакери, да ти изкупят стария комп за части и да ти намерят нещо такова..
Да доплатиш 70-80 лева и да усетиш разликата. Сега ще дадеш 30 минимум и пак ще е бавен ако не вземеш и SSD :partyman:
П.П.Знам, че не искаш нов комп, но ти казвам да знаеш, че има евтини и доста добри варианти втора употреба..
ig_ivanov - специалист
Не бързай да влагаш още пари в него- тези модели на НР имат свойството да умират внезапно (най-често дава фира видеочипа), а и лаптопа е доста стар.
nikolov333 - майстор
ig_ivanov написа:
Не бързай да влагаш още пари в него- тези модели на НР имат свойството да умират внезапно (най-често дава фира видеочипа), а и лаптопа е доста стар.
То повече няма какво да влагам, всичко си работи и диска няма лоши сектори, а щом е изкарал 7 г.без да умре, може да живее още толкова. Той и баща ми ще го ползва малко така, че колкото издържи, но все пак е добре на около година да му се прави профилактика за да не прегряват тия видео чипове. По-новите умират много по-често и то, тъкмо като им е изтекла гаранцията. Моите хакери казаха, че вътре бил много добре...не знам как прецениха, но им имам доверие. Като цяло всичко е на късмет..
П.П...и един филм за планираното "внезапно умиране" https://www.youtube.com/watch?v=Agr89PUwdsM#t=23 :partyman:

Тема "RAM памет - каква?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: