Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
vlad0bs - напреднал
Здравейте,

почнаха да избниват странни петна по стените:
Прикачен файл:
IMG_1214.JPG
IMG_1214.JPG (61.6 KиБ) Видяна 3922 пъти
Прикачен файл:
IMG_1213.JPG
IMG_1213.JPG (61.45 KиБ) Видяна 3922 пъти
Превен е ремонт преди 2-3 години, като от преди година някъде стените започнаха да хващат шарка :) Преди това е било с тапети и нямам представа дали е имало нещо гадно под тях. Преди да се шпакловат стените, е минато с грунд на боро, отгоре шпакловката на церезит цм11 мисля че беше и латекса.

Първоначално точиците започнаха да се появяват в края на стената до прозореца и помислих, че е мухъл. Започнах да проветрявам постоянно, като лятото постоянно балконската врата е отворена, взех влагоуловител за всеки случай, но се пълнеше много бавно (1 кутийка за около 3 месеца) и вероятно не е проблем влагата.

За проба, напръсках стената със Саво, но освен, че пожълтя стената от него, точките си стоят. Мих на места с вода и сапун, на други с обазмаслител, но освен пожълтяване на обработените места, друго не постигнах, гадните точки са си все там и започват да се появяват все повече и повече, дори на отсрещната стена тръгнаха, но по тавана няма никакъв проблем.

Притеснява ме, ако грундирам и отгоре боядисам с латекс, дали пак няма да избие тая гад, щом веднъж вече е минала през грунда? Варианта с разредена блажна боя не ми допада, понеже не вярвам, че след боядисването с латекс, стената ще е с еднакво покритие и нюанс.

Надеждата ми е при първоначалното грундиране ако е бил прекалено разреден грунда, да не е покрило плътно и при ново грундиране да се запечата както трябва.

Ще съм благодарен на всякакви идеи и предложения!
vlad0bs - напреднал
Взех един грунд за блокиране на петна на levis и минах стената. След като изсъхна грундът, точиците прозираха отдолу. Надявам се да не пробият и през него :?
Минах с латекса и сега ще следя какво е положението. Ако пак се появят, май ще мина на вариант с тапети, че вариант с циментена замазка и шпакловка направо не е вариант :|
Gnus - специалист
А ако разчоплиш някъде да видиш колко дълбоко стигат петната?
toni_g79 - специалист
Аз не знам левис да предлагат такъв грунд в бг,можеш ли да му щракнеш една снимка!
vlad0bs - напреднал
това е грундът
Пише, че покрива доста видове петна.
Прикачен файл:
image.jpeg грунд
За сега да чукна на дърво, всичко е наред и нищо не е избило.
tanq222 - специалист
Дано не излиза повече, на мен на снимките леко като влага ми изглежда, но сигурно само така ми се струва.
mitakis - напреднал
да се включа и аз. за моите обекти където имам проблеми с никотин и течове ползвам този грунд http://decor.dimotika.bg/menu-item/aqua ... %BE%D1%8F/ . на един обект имах петна които мазах с блажна боя, избиха и през нея. сложих от тоя грунд и оттогава друг за петна не ползвам
Здравейте,

Установихте ли каква е причината за проблема, тъй като вкъщи излязоха подобни петна, но по-малко?

Тема "Странни петна/точки по стените" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: