• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Yordan_Angelov - помощник
Тая вечер като се прибрах водата беше на 47градуса, стаиния термостат беще достигнал температурата(изключил) и тя си започна с WAIT COOLING , след това START на 41 градуса. През тия 10 минути я изчистих. Ето и 2 снимки.

Прикачен файл

IMG_1769.JPG обезвъздушителя аз си го извадих

Прикачен файл

IMG_1768.JPG
benimm8808 - специалист
Yordan_Angelov написа:
Тая вечер като се прибрах водата беше на 47градуса, стаиния термостат беще достигнал температурата(изключил)
Kolega a stand by na kvo polojenie e?
I sled kato si q napravil da molulira po vazdyh v staqta,na kolko gradusa si zadal datchika za vazduh na kaminata?

Sorry za latineca
Yordan_Angelov - помощник
STAND BY е на ON
температурата на камината съм я задал на 7 градуса, както е описано в процедурата за стаен термостат.
На термостата температурата е 21 градуса.
ivoto - специалист
zlatev2000 написа:
ivoto написа:
Пичове, наистина ли вярвате, че има два вентилатора?
Аз мсиля че има 2 вентилатора, защото ей така за опит настроих входящия да е 50 оборота повече от изходящия ..... и познай.
След 30 сек веднага спря и даде аларма задръстен комин или няма тяга на комина или нещо подобно.

Ако беше само изходящ вентилатор нямаше да се получи така, .......освен ако не е зададено софтуерно да прави така....

Някой който е разглобявал да каже :)

Който не е разглобявал, ще разглобява :mrgreen: Тази камина се чисти с разглобяване.
Моята ПМ 23 съм я разглобявал доста пъти, и да, има само един вентилатор. И принципът на работа е едно към едно с този на Равели-то:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B_ZnPT0JKBI[/youtube]

Не твърдя, че всички поколения камини са така. Моята ПМ е със големия джам и със стария контролер, и работи така...
Като си разглоби печката, всеки ще може да види дали има вентилатор на входа.

Чистене с разглобяване при мен се налага на всеки тон пелети. Долу в ниското има две ревизии, които няма по какъв друг начин да се достигнат.

Но всичко това вече е дискутирано в темата през предните сезони... няма смисъл да се пише отново...
jabata - специалист
Аз бих казал че всяка камина на пелети се чисти със разглобяване, и това трябва да е поне веднъж годишно. Ако не на всеки тон, максимум на 2 тона трябва да се прави това.
Иначе Бурнит, че са сходни донякъде с равелите, така е, но имат една съществена разлика и това е че нямат турболатори в димогарните тръби.
benimm8808 - специалист
jabata написа:
Иначе Бурнит, че са сходни донякъде с равелите, така е, но имат една съществена разлика и това е че нямат турболатори в димогарните тръби.
Аааа някой имат(собствено производствоІ-но ефекта от тях не намерих,единствено,че свалиха драстично температурата в димогарните тръби,а това е предпоставка за конденз и ги махнах.

Прикачен файл

WP_001481.jpg
WP_001481.jpg (29.23 KиБ) Видяна 2135 пъти

Прикачен файл

WP_001478.jpg
WP_001478.jpg (30.84 KиБ) Видяна 2135 пъти

Прикачен файл

WP_001477.jpg
WP_001477.jpg (27.97 KиБ) Видяна 2135 пъти
zlatev2000 - специалист
Тоя БГ боклук взе много да ми вдига нервите.
Вчера я изчистих, заредих и т.н. вечрта пал...работи 2 часа ...АЛ7 термал . Температурите бяха ок на водата и на стаята.
Почесах се малко и викам то сигурно щото е топло и няма тяга, вдигам със 100 оборота след 1 час същото, вдигам с вентилатора с още 200 оборота. Работи. В 12 изгасям,.
Тая сутрин тръгва по часовник в 6:30 и в 7:15 АЛ 7 термал. Пускам пак ама на 5 степен и отивам да видя входящия въздух как смуче че ми се вижда нещо пламъка не наред. Едвам едвам смуче ..... и След 5 мин ... АЛ 7 термал.
Според мен са се задръстили димоотходните тръби и днеска като се прибера трябва да ги чистя.....пълна тъпня при положение че съм изгорил около 12-13 чувала пилети от както е чисто нова..
В тази връзка как се разглобяват страничните панели?
Ако някой има друго прделожение за авария моля да сподели да не разглобявам на празно да се черна.
jabata - специалист
benimm8808 написа:
jabata написа:
Аааа някой имат(собствено производствоІ-но ефекта от тях не намерих,единствено,че свалиха драстично температурата в димогарните тръби,а това е предпоставка за конденз и ги махнах.
Ами след като турболаторите свалят температурата на димните газове, значе има ефект, все пак тази топлина отива някъде? Не е все едно дали в комина имаш 160 или 80 градуса. А що се отнася до конденза, аз не съм забелязал такъв поне при мене. В комина вече 2 години имам винаги между 70 и 95, и до момента никакъв конденз никъде.
jabata - специалист
zlatev2000 написа:
Тоя БГ боклук взе много да ми вдига нервите.
Вчера я изчистих, заредих и т.н. вечрта пал...работи 2 часа ...АЛ7 термал . Температурите бяха ок на водата и на стаята.
Почесах се малко и викам то сигурно щото е топло и няма тяга, вдигам със 100 оборота след 1 час същото, вдигам с вентилатора с още 200 оборота. Работи. В 12 изгасям,.
Тая сутрин тръгва по часовник в 6:30 и в 7:15 АЛ 7 термал. Пускам пак ама на 5 степен и отивам да видя входящия въздух как смуче че ми се вижда нещо пламъка не наред. Едвам едвам смуче ..... и След 5 мин ... АЛ 7 термал.
Според мен са се задръстили димоотходните тръби и днеска като се прибера трябва да ги чистя.....пълна тъпня при положение че съм изгорил около 12-13 чувала пилети от както е чисто нова..
Ако някой има друго прделожение за авария моля да сподели да не разглобявам на празно да се черна.
Погледни какъв е дебита на входящия въздух. Ако е много нисък, може той да ти прави проблем, което ще да означава запушване. Друг възможен вариант е, комина. Ако е топло и няма тяга, пак ще ти пада входящия въздух, защото неможе да излезе толкова лесно.
Но като цяло всичко това да го прави след 12-13 чувалчета пелети ми се вижда странно.
Междудругото, ако камината ти е нова (както сам казваш) може вратата да се е леко изметнала, от което да смуче въздух, което също води до по-ниски стойности на входящия въздух (в следствие на разхерметизация). Затова прегледай дали вратата уплътнява като хората. Понякога при нови камини след 1-2 месеца работа се случва това.
Лошото на тези камини е управлението, там за 300 неща дава една и съща грешка, което е мега тъпо.
benimm8808 - специалист
zlatev2000 написа:
Колега най често Al 7 идва от запушеното маркуче на пресостата отзад на вентилатора,ако имаш място зад камината сваляш видийте отзад на 2 капака и и където ти е изхода ф80 от камината за димните газове ще видиш маркучето.
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: