• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
Gnus - специалист
И аз го сложих в неделя на терасата. Сол 30г/литър в 2 бидончета 35 и 40 литра. В едната сложих хрян да видя какво ще стане.
А за какво се слага царевицата?
radius - майстор
Аз го направих снощи, хрян, царевица ( пристъргана с флекса да се отвори зърното) и лук. В бидон 80л натъпках 30кг зеле и ми е чудно как може да се събере и повече. Даже разрязах 2-3 зелки да уплътня, не знам добре ли е.
Сол 144гр./3.6л :lol: Малко солено идва, но страх лозе пази. И без това го поизкисвам преди готвене.
stiv1961 - майстор
Gnus написа:
А за какво се слага царевицата?
Улеснява и ускорява ферментацията
Георги Иванов(алцек) - специалист
Ето така "издухвам" зелето,така беше и миналата година.

Изображение
miroki - майстор
Аз днес се "блъснах" в едни корнишони на пазара, видях до тях зелени домати. И без да му мисля, нищо, че бяха по 2,40 взех краставици, после домати, май по 1,10 и ги осолих вече.
Наредени са да ги бърникам до зелето.
Само, че капака държи уж здраво. Ще използвам метода, въртене на съда.
kuger - майстор
До тук беше, току що му дръпнах ръчната на бидона с зелето :-D Сока резлив, но не много. Зелките поомекнали, но хрупкави.
Около 30 кг, е зелето, шибнах му 3х9 гр. сорбат. Ако стане - стане.
Pgv64 - специалист
kuger написа:
До тук беше, току що му дръпнах ръчната на бидона с зелето :-D Сока резлив, но не много. Зелките поомекнали, но хрупкави.
Мисля , че 4 пакетчета щяха да са му бир-таман ! Ама ако го излапате преди да свърши зимата си е добре. :-D
kuger - майстор
Pgv64 написа:
kuger написа:
Мисля , че 4 пакетчета щяха да са му бир-таман ! Ама ако го излапате преди да свърши зимата си е добре. :-D
Правя експерименти /дано жената не прочете написаното/ :? :-D
miroki - майстор
Колко литра ти беше бидона?
И аз мисля да слагам на моите около 20-25 кг. зеле 2 пакетчета по 9 гр.
Аз съм 50 литра бидон и 35 литра вода.
Но зелето ми е от градината и не съм теглил.
При мен засега е само жълта чорбата иначе зелето му е рано. То сега почва 3 та седмица.
radius - майстор
Да ви питам защо миналата зима чорбата ми стана една такава лигава, пък зелето си беше вкусно и не беше меко. След прибавяне на сорбата, май се пооправиха нещата. Да не би да е имало някоя кофти зелка, която да е объркала чорбата.
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: