То мое и да не е баш водопровод ма да питам. Трябва да сложа гумено уплътнение на един капак на резервоар, ма е голямшко 55 сантима в диаметър, сигурно има някъде ама не ми се обикаля, та въпроса е ако наклепам със силикон от червения за гарнитури и леко притегна болтовете ще стане ли. Трябва да държи вода с макс налягане 1,5 атм. и темперетура до към 80 градуса.
- 1
- 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pipilica
- майстор
14 мнения в "Уплътнение на капак."
kozl
- майстор
Не знам дали има някъде готови такива гарнитури, но 50 см капак на 1,5 кг/см2 е към 300 кг сила в-у капака. Т.е. капака трябва да има достатъчна коравина м-у болтовете, за да не се огъне. Или болтовете на фланеца трябва да са по нагъсто.
Гарнитури сме рязали от гума на листа и за налягане > 6 атм от транспортна лента.
В твоя случай налягането е сравнително ниско. С добро почистване според мен и силикона ще уплътни. Но ако капака се огъне поради недостатъчна коравина и хоп теча готов. Капака може да се огъне дори при затягането.
Гарнитури сме рязали от гума на листа и за налягане > 6 атм от транспортна лента.
В твоя случай налягането е сравнително ниско. С добро почистване според мен и силикона ще уплътни. Но ако капака се огъне поради недостатъчна коравина и хоп теча готов. Капака може да се огъне дори при затягането.
шоп
- майстор
Точно така - с отвори за болтовете. С една дъбова или букова подложка и замба съответваща размера на болтовото съединение тази гарнитъра се реже за 15 ина мин.
П.П Върнах се в тинейджърскте си години, когато от клингерит режехме гарнитури за мотопеди Балкан, Карпати, Верховина, Симсон и т.н.
П.П Върнах се в тинейджърскте си години, когато от клингерит режехме гарнитури за мотопеди Балкан, Карпати, Верховина, Симсон и т.н.
pipilica
- майстор
Е къде да обикалям за тоя Клингерит, пък и замба да търся. Имам силикон и мисля да мина с флекса да запиля фланеца на цистерната и капака да се надерат малко да хване по-добре силикона.
То като се сметне верно много килограми излизат и се замислям дали няма да се разцепи тая цистерна, направена е от 2,5-2,8 неръждавейка има 4 шева по вертикала отвътре и отвън е заварявано, дъното е на конус и капака и той ма по-малко. Фланеца е заварен на капака в единя край и са 8 болта 10-ки.
То като се сметне верно много килограми излизат и се замислям дали няма да се разцепи тая цистерна, направена е от 2,5-2,8 неръждавейка има 4 шева по вертикала отвътре и отвън е заварявано, дъното е на конус и капака и той ма по-малко. Фланеца е заварен на капака в единя край и са 8 болта 10-ки.
шоп
- майстор
Не ми се занимава в момента да изчислявам дали 8 болта М10 ще издържат натоварването, защото нямам готови формулите и трябва да ги търся в тетрадките си, но по усет и практика няма да имаш проблеми. 8 болта М10 от неръждаема стомана 316 издържат 8 бара налягане при бойлер от старите модели водосъдържатели с големият фланец ( около ф200мм)
Ако използваш поцинковани болтове М10 и след години корозират-може да имаш пробив.
Относно клингерита...ами потърси в ОЛХ, Базара... има го. Днес поръчваш-утре е при Вас. Замби има във всяка железария. Китайски са, от 3 до 12 мм. За пласмаса, кожа, клингерит са перфектни и струват смешни левчета.
Съгласен съм и с идеята за силикон. Аз бих го направил така: нанасям силикон под формата на широка над 5мм ивица и дебела 2-3мм на едната повръхност и след няколко часа след като стегне силикона правя монтажа. Разбира се, повърхнините трябва да са почистени от прах и масло.
Ако използваш поцинковани болтове М10 и след години корозират-може да имаш пробив.
Относно клингерита...ами потърси в ОЛХ, Базара... има го. Днес поръчваш-утре е при Вас. Замби има във всяка железария. Китайски са, от 3 до 12 мм. За пласмаса, кожа, клингерит са перфектни и струват смешни левчета.
Съгласен съм и с идеята за силикон. Аз бих го направил така: нанасям силикон под формата на широка над 5мм ивица и дебела 2-3мм на едната повръхност и след няколко часа след като стегне силикона правя монтажа. Разбира се, повърхнините трябва да са почистени от прах и масло.
kr1100
- майстор
pipilica написа:Е къде да обикалям за тоя Клингерит, пък и замба да търся.Е де
С каква дебелина, , диаметър ....отвори размери.
ОФФ Клингерит - няма веч - азбестосъдържащ м-л - ненанвиждан у Европата .Ново име Клингерсил , но това е по наименованието на ф-ма Клингер.
Има десетки производители на безабестов упл. листов материал в Европа , па и в китай.
- 1
- 2
Тема "Уплътнение на капак." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература