Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Илчо Илиев - майстор
Тази е малката....Хускварна
По принцип малката я ползваме за пълнене и при малки количества месо...
На голямата имам решетки с различен диаметър на отворите, като най-дребната е с 2мм и с нея си правим пастет, сокове,а и за лютеница всичко го меля и става на пюре, не отделя семнки и люспи,но ги смила на дребно и не се забелязват..
Ще се консултирам с малкия как се правеха клипове,за да кача някой да видиш с какви обороти работят машините, малката е с доста ниски обороти и има по-малка производителност..

Прикачен файл

DSC04837.JPG

Прикачен файл

DSC04838.JPG

Прикачен файл

DSC04839.JPG

Прикачен файл

DSC04840.JPG
Страшна работа :) с какъв двигател е голямата машина?
Илчо Илиев - майстор
Мотора на голямата е 1,1 KW трифазен 1410 об/мин, твоя е по-ниско оборотен, така,че ще стане и с по-малка шайба...
hakama - специалист
Имаме около 30кг /свинско и телешко/ -плана с машинното меляне в цех пропаднаха...
имаме и две машинки, едната е малко по-голяма от малките, тя май е с резба на шнека.
Баща ми казва, че с тази за доматите доста трудно е въртяло, но това беше със стара бормашинка /400-500Вт/, сега имаме и по-мощни (1500Вт), та, колко вата трябва да е най-малко, вградения тиристор намаля ли мощността и дали ще може да върти? :idea:
Илчо Илиев - майстор
Зависи колко е голяма машинката-8-10 №, зависи какво е месото,колко е ципесто, зависи дали са добре заточени ножче и решетка...
нарязваш месото на тесни дълги парчета,осоляваш и пробваш..
захващането на бормашината към шнека мисля,че знаеш как става...
Кофти ,че си далеко, иначе бих ти го смлял и даже ще почерпя :partyman:
hakama - специалист
Илчо Илиев написа:
Зависи колко е голяма машинката-8-10 №, зависи какво е месото,колко е ципесто, зависи дали са добре заточени ножче и решетка...
нарязваш месото на тесни дълги парчета,осоляваш и пробваш..
захващането на бормашината към шнека мисля,че знаеш как става...
Кофти ,че си далеко, иначе бих ти го смлял и даже ще почерпя :partyman:
Кака разбирате номера? Едната е малка, по ГОСТ, завършва на 73..
Другата е габровска,по-голяма с 69мм нож - с нея ще пробваме, но болта отзад е с М5 :/

Ако имате идеи за мляне в София - пишете, при едни познати казаха че се плашели от проверки...
Последна промяна от hakama на чет дек 31, 2015 11:25 am, променено общо 1 път.
Илчо Илиев - майстор
На повечето има номер-
Прикачен файл:
687bbf11d70cc7b3e6c755f735089905.jpg
687bbf11d70cc7b3e6c755f735089905.jpg (81.07 KиБ) Видяна 2613 пъти
За Сф нямам идея,аз съм на 370 км североизточно...
hakama - специалист
тази установка издържа 3кг телешко и 6мм болт се скъса... машинката е една идея по-голяма... сложихме малката руска и на ръка - всичко си дойде на мястото, трябва си предавка, не става директно, доста е опасно.

Изображение
hakama - специалист
Продават ли се решетки на 69мм, че самоделните не стават, премазват месото. Сега пак се умува материал, фрези, лазери... шлайф...
Трябва ни с три бъбрека и една с 10мм отвори, със скосени отвори дали се предлагат у нас или онлайн? Ще ми се готово да намеря.
Илчо Илиев - майстор
Чакай сега, това,че месото се ''размазва'' е от това,че не са заточени ножче и решетка и/или не са пристегнати добре,трябва да са стегнати яко, иначе влизат ципи и не се получава...
Това с бъбреците ясно, за 10мм,ясно,но какви са тези другите,че не схванах...
Такива решетки и ножчета има по магазините продаващи машинки за мелене, виж из Илиенци,не знам този размер..69мм на кой номер отговаря,но имат от всички размери...

Тема "Машинка за мелене на месо (електрическа)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: