• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
шоп написа:
енергоисточници до тях, но не ги знаят или не знаят как да ги оползотворяват ( дърводелни, мебелни, селско стопански, мелнични, фуражни и др. производства)
Дърводелните и мебелните си отвориха очите, и никой не продава вече отпадък, а всеки продава биогориво "пелети"
шоп написа:

fbr, ти не беше ли "болярин"?
От Варненско съм, калиброваното гориво при нас го карат от Русе, къде 200 километра.
kalin72 - майстор
ktch_1964 написа:
Уважаеми Калин 72, покажете тези пелети по150-200лв. тона. За пробите на моята горелка най евтините в моя град-400лв т.
После научих за слънчогледови на 150км по240лв.т. и за сламени на 100км по 170лв т. Въглищата по 270лв. т. са ми само на
1,5км в топливо и мога с колата да взема няколко чувала и като свършат отново.
На първо четене ги намирам във Видинско, Плевенско, Хасковско. До гъзъ ми пък има производители, двама, на дървесни пелети, ама на цена 350 за тон не мисля, че ще съм редовен купувач от тях :)
шоп - майстор
fbr, в София има много мебелни производства, които продават изрезки от ПДЧ
и в момента знам фирми, които продават технологичен отпадък от изрезки ПДЧ 15 лв за кош от евро пале с височина 80см. Май трябва да търсиш не от фабрики, от малки и средни фирми, които имат 5-10 тона отпадък на месец. При толкова суровина никой не мисли за линия за пелети.

Текстилните производства също имат евтин отпадък.
fbr - майстор
Детската ми мечта, не е да намеря много евтино гориво, то и сега ги горя всякакви дървесни отпадъци от дома. Мечтата ми е, процеса да е автоматизиран, но да минава през гърло. То и сега не е кой знае какво, на 5-6 часа слизам за минута и половина за заряд, даже не се цапам,ама си е ангажимент все пак.
шоп - майстор
Метите са да се осъществяват.
не е проблем да си направиш една дробилка за дървесните отпадъци и после всичко да минава през универсалната горелка. Въпрос на време и желание. Има много котли и с автоматично подаване не от горелки, ами от автоматични допълващи установки. "дозагрузачние установки"
Регистрирай се в руски форуми...в Бг е умряла работа и няма да научиш нищо ново. Тук има само монтажници и дистрибутори, които гледат да си продадът продуктите. При братушките може да видиш и котел на въглища с бункер 8 м3, който се зарежда веднъж в сезона:-)
Radoslaw - специалист
kalin72 написа:
ktch_1964 написа:
Уважаеми Калин 72, покажете тези пелети по150-200лв. тона. За пробите на моята горелка най евтините в моя град-400лв т.
После научих за слънчогледови на 150км по240лв.т. и за сламени на 100км по 170лв т. Въглищата по 270лв. т. са ми само на
1,5км в топливо и мога с колата да взема няколко чувала и като свършат отново.
На първо четене ги намирам във Видинско, Плевенско, Хасковско. До гъзъ ми пък има производители, двама, на дървесни пелети, ама на цена 350 за тон не мисля, че ще съм редовен купувач от тях :)

До теб или ,както казваш ти до гъзъ ми ,има една мина Станянци или нещо подобно.Та там дребните фракции са по 60 лв на тон.И повярвай ми ,калоричноста им по нищо не отстъпва на твоите любими слънчогледови пелети.
шоп - майстор
+1
вече го написах и Станянци и Бели брег са близко ( бяха 78 лв/тон, май вече са 82лв/т) пък и Перник е близко.
200 лв тон за въглищен пелет е много по яко от слънчогледовият.
Жалко, че затворих мина Габра :|
kalin72 - майстор
Не са ми любими слънчогледовите пелети, ай сега и търговец или как беше модерното, трол, ще ме изкарате :)))
Питам чисто от любопитство, а и засега няма да мога да монтирам всеядна горелка, мястото ми пред котела е ограничено.
ktch_1964 - специалист
kalin72 написа:
Не са ми любими слънчогледовите пелети, ай сега и търговец или как беше модерното, трол, ще ме изкарате :)))
Питам чисто от любопитство, а и засега няма да мога да монтирам всеядна горелка, мястото ми пред котела е ограничено.
Аз моята я монтирах отпред защото котела ми е в ниша и нямам достъп странично, ако имаш възможност повдигни котела на
кутия и я монтирай странично ще се родиш.
andy_forresite - майстор
Шоп, предполагам няма проблем за гориво да служат царевични зърна и овес? Работя в земеделско предприятие - произвеждаме слънчоглед, царевица, пшеница, овес, грах, фий, соя. Ронена царевица имаме 85 тона към момента :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Ретортна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: