• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fearlessss8 - специалист
kozl написа:
Живях няколко години в квартира с недостатъчна за отопление електрическа мощност. Всъщност тя мощността не топли, топли енергията, а енергията е мощност по време. Като пример мога да посоча обемен бойлер и проточен бойлер. На обемния му трябва по-малка мощност и повече време за да сгрее водата и да ползваш затопления обем, на проточния му трябва значителна мощност за времето в което ползваш дебит на затоплена вода.
Къде у вас е проблема. Използвате ли 24 часа (непрекъснат) режим на отопление или целта ви е вечер да сгреете средата, след като през деня няма никой и не е подгрявано, а средата изстудяла?
В квартирата си реших отоплението с печка на твърдо гориво. Влизаме вечер след работа и докато се разпали твърдото гориво, подгрявахме обстановката с газова печка с бутилка. Газовата печка отдава топлинна мощност еквивалентно над 10 киловата спрямо ел.отоплителна печка на реотани. Но харчи кислорода в помещението и овлажнява въздуха. То и твърдото гориво лапа кислорода....... С тия плътни дограми - ток и ТЕЦ, и котелчета с независима от помещенията вентилация :?
Климатика не го спираме никога! Спираме го само ако е топло , над 0 градуса и ако няма никой за повече от 30 часа. А в мойта стая радиатора го изключвам като ме няма.
fearlessss8 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
kozl написа:
Всъщност тя мощността не топли, топли енергията, а енергията е мощност по време.
Лека поправка-наопъки е,но принципно и с примерите си напълно прав.Липсва му мощност-енергия за определен период от време,през което къщата да се затопля. Наличната мощност се оказва недостатъчна да затопли , защото къщата издиша-няма нужната изолация.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... 1%81%D1%82
Както пипна стената и е студена ,дори вътре да е 20-22 градуса... Тухлите са напукани , а и дупките в тухлите не са изолирани с нещо. Като сменяваха прозорците , на 2-рия етаж видях,че са слагани чували от цимент на времето в тухлите :D . На 3-тия етаж не видях да има чували от цимент.
fearlessss8 - специалист
kozl написа:
Не съм сигурен в това......
Аз пък съм сигурен , че има потенциал , ма не може да го ползва с наличната техника. И докато ние си разцъкваме тука научните термини , ми се струва , че човека нещо се гъбарка с нас. Ми да земе да си купи нещо , което да го топли , освен ако не държи на студ или пък се топли на сладки приказки.Гледам , че капацитетите спряха да се занимават с тая тема , пък ние трупаме само безполезни мнения.
Ако зависеше от мене, вече да съм купил 14 kw климатик за 4000лв :D . Но запомнете от мене , всяко нещо се връща рано или късно.
Вместо да харчите безумни средства за отопление на ток,веднага щом пукне пролетта,вложете поне половината пари-2000лв. в топлоизолация.Ще започне да се изплаща още през лятото. Следващата зима ще ви бъде доста по комфортно.После още 2000 за изолация и сметките ви ще паднат драстично.
Несериозно е дори да се обиждате,след като няколко пъти Ви се обясняваха подобни неща. В темата има много правилни и ценни съвети , но не искате да се занимавате.След като някой си е направил трудът да се ангажира с вашия проблем,а прочете-не ми се занимава,какво ли чувство остава у него?!!Дори и мултицет още нямате...
Извинявам Ви се!
kozl - майстор
О да беше и с акъла така :roll:
Търсиш съвети, ала не ги приемаш. Защо ли :? То само със съвети не става, . . . . . . требат и пари. Виж третото от подписа
Набави си ел.отоплителни уреди с нагреватели, примерно на АДАКС. Може и водни радиатори с ел.нагреватели. С по-малка мощност и повече на брой. Отоплителни уреди, които се нагряват по-малко с цел безопасност. Фиксирани отоплителни уреди, закачени по стените, отдалечени от запалителни предмети. И ползвай енергията в непрекъснат режим. Предполагам ще постигнеш Т, която търсиш. Въпрос е на организация и разпределение.
Не става въпрос за икономия, а да ползваш ел.енергията която имаш възможност да ползваш.
И стига с тоя климатик. И бравчеда некой го излъга, че климатика топли.
Да бе верно климатика топли вътре и охлажда вън. И като вън температурите почнат да падат към нулата и конденза замръзва по ламелите. А ледът е изолатор. Край с топлообмена, климатика не може да работи. Трябва да се отстрани леда от ламелите навън. И как става това :? Мисля си, че със затопляне. И така климатика почва да топли и вътре и вън. И в един момент се оказва, че духалката за 15 лв. топли повече от климатика за 2000 лв. :wink:
А за какво купуваме климатици да се топлим :? Вероятно да пестим пари :roll:
kozl - майстор
fearlessss8 написа:
Климатика не го спираме никога! Спираме го само ако е топло , над 0 градуса и ако няма никой за повече от 30 часа.
Четеш ли това което си написал и как го възприемаш :shock:
Никога не е= понякога :wink:
И що го спирате когато е топло, оти не моете да му нагласите настройките ли или "волуме на мах" настройки на максимална температура и ръчно у-ние = Бай Ганьовото изпълнение :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot:
krasi92 - майстор
Няма кои да се занимава а като излиза дърпа щепсела на радиатора а после "проблем с отоплението на ток" - ама да отопяваш къща от 3 етажа без изолация си требат 1500-2000 лева за ток на месец-ха ха ха.
fearlessss8 - специалист
Вместо да харчите безумни средства за отопление на ток,веднага щом пукне пролетта,вложете поне половината пари-2000лв. в топлоизолация.Ще започне да се изплаща още през лятото. Следващата зима ще ви бъде доста по комфортно.После още 2000 за изолация и сметките ви ще паднат драстично.
Несериозно е дори да се обиждате,след като няколко пъти Ви се обясняваха подобни неща. В темата има много правилни и ценни съвети , но не искате да се занимавате.След като някой си е направил трудът да се ангажира с вашия проблем,а прочете-не ми се занимава,какво ли чувство остава у него?!!Дори и мултицет още нямате...
Извинявам Ви се!
Вероятно баща ми лятото ще викне майстори, да направят топлоизолация на тавана.
fearlessss8 - специалист
kozl написа:
О да беше и с акъла така :roll:
Търсиш съвети, ала не ги приемаш. Защо ли :? То само със съвети не става, . . . . . . требат и пари. Виж третото от подписа
Набави си ел.отоплителни уреди с нагреватели, примерно на АДАКС. Може и водни радиатори с ел.нагреватели. С по-малка мощност и повече на брой. Отоплителни уреди, които се нагряват по-малко с цел безопасност. Фиксирани отоплителни уреди, закачени по стените, отдалечени от запалителни предмети. И ползвай енергията в непрекъснат режим. Предполагам ще постигнеш Т, която търсиш. Въпрос е на организация и разпределение.
Не става въпрос за икономия, а да ползваш ел.енергията която имаш възможност да ползваш.
И стига с тоя климатик. И бравчеда некой го излъга, че климатика топли.
Да бе верно климатика топли вътре и охлажда вън. И като вън температурите почнат да падат към нулата и конденза замръзва по ламелите. А ледът е изолатор. Край с топлообмена, климатика не може да работи. Трябва да се отстрани леда от ламелите навън. И как става това :? Мисля си, че със затопляне. И така климатика почва да топли и вътре и вън. И в един момент се оказва, че духалката за 15 лв. топли повече от климатика за 2000 лв. :wink:
А за какво купуваме климатици да се топлим :? Вероятно да пестим пари :roll:
Може би си прав, като си сложиш ръката на конвекторна печка и почва да пари, а при климатика не пари, само е топло.
fearlessss8 - специалист
kozl написа:
fearlessss8 написа:
Климатика не го спираме никога! Спираме го само ако е топло , над 0 градуса и ако няма никой за повече от 30 часа.
Четеш ли това което си написал и как го възприемаш :shock:
Никога не е= понякога :wink:
И що го спирате когато е топло, оти не моете да му нагласите настройките ли или "волуме на мах" настройки на максимална температура и ръчно у-ние = Бай Ганьовото изпълнение :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot:
За какво да работи климатика, като нас ни няма и е над 0 градуса, тоест няма опасност да замръзне.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Проблем с отоплението на ток в къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: