toolegittoquit написа:Чефо, може ли по темата? Дизел нали имаш? Бензин, ГНП, стартер - конкретни въпроси. Пък за частите и труда, които са вложили - в друга тема.Той Чефо дизел има, ама проблеми с него няма..... щото отдавна е разбрал как се поддържа дизелова кола.
Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n
- специалист
716 мнения в "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен."
profesionalist_wood
- майстор
Айде някой да каже как да позная дали двигателя е отварян? Имам си нещо наум 
stoianov_n
- специалист
toolegittoquit написа: Май не можеш да си го набиеш в главата - да се подмени развалено нещо е едно, да се подмени здраво защото някой е некадърен и не може да намери проблема - друго.Ми така де, той и ангренажа ти е здрав, кво ще го сменяш......
profesionalist_wood написа:Айде някой да каже как да позная дали двигателя е отварян? Имам си нещо наумАйдее, още един такъв.....вие се намерихте тука.....
profesionalist_wood
- майстор
stoianov_n написа:Що? Нещо лошо ли казах?toolegittoquit написа: Май не можеш да си го набиеш в главата - да се подмени развалено нещо е едно, да се подмени здраво защото някой е некадърен и не може да намери проблема - друго.Ми така де, той и ангренажа ти е здрав, кво ще го сменяш......Ако пък имаш малко късмет да се скъса....та да се свърши с проблемите ти...
![]()
profesionalist_wood написа:Айде някой да каже как да позная дали двигателя е отварян? Имам си нещо наумАйдее, още един такъв.....вие се намерихте тука.....
egomen66
- майстор
toolegittoquit
- майстор
Намерих проблема. Утре подменям всички маркучи и търся нов филтър.
Kirilpm
- специалист
За колегата,който се интересува от това дали му е отварян двигателя,да гледа броя отвори на гарнитурата,ако е шлайфана главата е редно да се сложи ремонтен размер гарнитура,ако заводската е била с един отвор,ремонтната е с два или три.Също така следи от силикон,следи от заобляне по главите на болтовете и най-вече следи от побългаряване
А за клипчето понеже при силно износени дизели заплахата е съвсем реална без значение турбодизел или не такъв проблем се решава с спиране на колата на място спирачки до долу и включване на четвърта,звучи доста очевидно,но много хора не го знаят,а спре ли по този начин двигателя,спрял е завинаги
А за клипчето понеже при силно износени дизели заплахата е съвсем реална без значение турбодизел или не такъв проблем се решава с спиране на колата на място спирачки до долу и включване на четвърта,звучи доста очевидно,но много хора не го знаят,а спре ли по този начин двигателя,спрял е завинаги
toolegittoquit
- майстор
От някъде дърпа въздух. Маркучът за връщане на нафтата от дюзите към резервоара отива на никъде. Няма начин да го извадя с въртене на стартер. Разбрах го, когато днес сутринта запалих нормално и карах колата, а в момента не можах. Погледнах, че нивото на нафтата във филтъра е спаднало драстично от това, което гледах преди няколко дни. При херметична система не виждам как ще стане, освен ако не е съвсем херметична. С помпа за подкачване няма как да се обезвъздуши, защото няма къде да отиде, като всичко е затапено.
Интересува ме маркучът за обратната нафта къде трябва да бъде вързан?
Явно достатъчно съм проз да не ми направи впечатление, че когато въртя колата първо се мъчи да пали и прекъсва, а после пали. А в момента на стартер си въртя напразно, доста му е леко, защото няма постъпващо гориво за компресиране.
Няма друг начин колата сутринта да пали, а вечерта - не. Ще подменя маркучите между дюзите и главният маркуч, който влиза в ГНП. Силно се надявам да няма проблем със самото ГНП, та да дърпа въздух от него. Истината е, че от никъде не капе, така че - едва ли.
Интересува ме маркучът за обратната нафта къде трябва да бъде вързан?
Явно достатъчно съм проз да не ми направи впечатление, че когато въртя колата първо се мъчи да пали и прекъсва, а после пали. А в момента на стартер си въртя напразно, доста му е леко, защото няма постъпващо гориво за компресиране.
Няма друг начин колата сутринта да пали, а вечерта - не. Ще подменя маркучите между дюзите и главният маркуч, който влиза в ГНП. Силно се надявам да няма проблем със самото ГНП, та да дърпа въздух от него. Истината е, че от никъде не капе, така че - едва ли.
Andri01
- майстор
По принцип - обратно в резервоара отива. За пробите го вкарай в някакво шише.Нали са вързани последователно всички дюзи .Те имат по две тръбички за излишното гориво.На първа дюза/ или 4-та/ едната е затапена,другата отива в 2-ра/ или съотв.3-та/ и т.н. И накрая тръгва към резервоара.
Тема "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература