Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Bbb83 - напреднал
Ми било каквото било ще чакам да видя дали ще има падане, или само тези 2 стени.Ако не паднат ,после ще се знимавам аз, до тогава ще съм по в час.Ще ги почна една по една и така.Лошо е малък град всички с един дол дренки.Днес ходих по складове за материали свободни съчинения си дрънкат.Само повтарят супер е, супер е. Един на друг се говорят тоя продава боклуци, оня продава боклуци.Никои нищо не разбира само гледат да си пробутат боклуците.Само объркват хората.Навсякаде ми предлагат боро бетонконтакт за моя случаи.Цял ден им обеснявам, че стенат е варова.Даже и нагло се подхилкват,даже се опитват да ме обедят да не гледам какво писали на етикета,пак ставало.Другия път до тухла и наново класическа вароциментова мазилка,по-финна.Сега има хубави грундове и бои,сега съм задълбал тук във форума,четене и питане.Поне теоретично да се запозная :cry:
tdk 71 - специалист
Сигурно доста върви алъш-вериша с с тия розовите грундове.Кое е това градче.
Взех да се замислям вместо да се блъскаме по обектите по цял ден да въртим търговия
Гледай само колко пари си налял по глупости само ти :?
Bbb83 - напреднал
Зарежи ти тоя алъш вериш.Работете съвестно,незнаете през какво е минал човек изкара някои лев.Далаверата е да не мислиш за парите,как по бързо да ги лапнеш.а да харесваш какво вършиш.
tdk 71 - специалист
Аз мисля пък и доста колеги ще подтвърдят че добре знаем колко трудно се изкарват парите.Даже по добре от фругите.Идея си нямаш колко прахоляк се изяжда .Идеята е да отсееш мненията.Има пълни безмислици и доста смислени идеи.Въпроса е да ги отсееш
Колегата chapara ти е дал добри съвети например
С добър грунд и лепило често ми се случва да правя плочка върху плочка да речем
Няма проблем стига отдоло да е здраво
Bbb83 - напреднал
Виж без да се изпати,няма как да знам аз плащам за услуга ,не съм маистор ама ще стана :) като гледам ,днес свалих още една стена и пак свали от основата ,не се отлепи а свали 1 см от вароциментовата мазилка.Това значи е здраво.За сега го оставам до март ако падне падне ако не оправят ги и не се занимавам.Ще обновявам темата докато свърша ако ще и след 10 години:)
Hoвoceлckи - майстор
Bbb83 написа:
излизат с първата мазилка до хастара ,което значи е спойката е здрава
Bbb83 написа:
и пак свали от основата ,не се отлепи а свали 1 см от вароциментовата мазилка.Това значи е здраво.
На мен ми заприличва на нещо друго. Едно време се мажеше на две ръце. Първа - грубо (ти май му казваш хастар) и втора - фина, тънка, на която наистина по правиро се слагаше по малко цимент. Често между двете ръце минаваше доста време (може и години). На първата мазилка цимент не се е слагало, в твоя случай не знам дали и вар се слагало в норма.
Би ли уточнил тези неща?
Bbb83 - напреднал
Нямам информация да ти кажа ,има ли няма ли цимент,но не е от най- ронливата,например като чиста вар.Иначе на снимката видя ли как отсича как е свалена мазилката много странно.От тук оттам дочух ,че ако правиш ремонт примерно използваш материали Баумит,давали гаранция и идвал човек които,проверявал основи,и казвал по какъв начин да се работи.За да е валидна гаранцията?
lov - майстор
И на мен ми заприлича това за което говори колегата Новоселски. Апартамента ми е правен по тази технология та и аз бая ядове брах. При мазилката на първа ръка почти не са слагали цимент за да не се пука и втората ръка след като вече е добре изсъхнала основата. Втората ръка се е правела след повечко време, че дори и следващата година. Ако има дефекти да могат да се скрият. Нея са я карали с повечко цимент и варчица точно както се прави шпакловка. На едната снимка вижда точно това. Отлепя се един пласт с дебелина около 5мм и отдолу основата вероятно е много ронлива. На снимката не се вижда много добре но би трябвало да прилича повече на пясък от колкото на нормална мазилка. А нищо чудно да е мръзнал разтвора и още да са се влошили нещата Тя нали е отдолу и не се вижда. :) На такова мазане като тръгнеш да го почукваш на места си кънти на кухо но лицето стои идеално..
При мен процедирах по следния начин това което даваше и най малки признаци бой с теслата докато падне ако ще и до тухла. При вас е още по зле не стига че тази шпакловка не поема много и освен няколкото слоя постна боя е затворена и с още две ръце латекс. То всъщност няма да се очудя и постните бои с какво са били фиксирани. Вероятно с С200 но може и с някакво тапетно лепило. Та всичките грундове дето сте полагали в место да напият в дълбочина и заздравят основата само са лакирали повърхността.
Къртене му е майката грунд разреден достатъчно да може да напие дълбоко и както май колегата Чапара беше ти дал съвет по горе повече ''трънски'' скоби.
За материали категорични мнения не искам да давам но на къщата която ремонтирам ползвам дуо контакт и за сега няма забележки. То и там нямам кой знае какъв избор на материали. Това или ангро или разни гаражни евтенийки на които не им обръщам внимание.
п.п. Там ми се наложи да правя на много места номера с мрежата защото преди да почна ремонта е имало много влага на места. То не е влага ами направо е текла вода от стената. Не е било отоплявано и мазилката направо си беше мръзнала. Къртене до основа измазване с пясък и цимент и от горе мрежата за да не се пука по кръпките. И без това стените си искаха изправяне на някои места. Та тази технология съвсем не е лоша при калпава основа.
И да не забравя последно на лепилата също трябва да се спазват режимите на бъркане. Не да си забъркат кофата и давай да мажем че няма време. Задължително изчакване и второ бъркане както е описано в технологията.
Bbb83 - напреднал
LOV това което описа е най-близко до моя проблем,пречуках целия етаж с гумен чук през 10 см има места удря на кухо самата мазилка старата ,и това беше причината да сваля другите две здрави стени ,и се установи ,че това кухо чукане подлъгва,ама като тръгнах да я свалям няма отлепяне,след като я отлепих с теслата се опитах да сваля там където чука на кухо до тухла ми здраво е но си чука на кухо.Къщата е строена с тухли четворка.А за грундовете разбрах трябва си начукване за да може да проникне иначе все едно вода на найлон да слагаш.Живи здрави следващият път качвам се на тавана там е на тухла и почвам да се уча,има към 100 квадрата практика.
chapara - майстор
Bbb83 написа:
.Живи здрави следващият път качвам се на тавана там е на тухла и почвам да се уча,има към 100 квадрата практика.
Там ще трябва да се маже, не разни мрежички и др. подобни. Да не те налъже някой с гипскартон да лепиш :wink:

Тема "Проблем с нова мазилка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: