• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
vgeorgiev - специалист
Здравейте,

Оказа се, че единия кран преди водомера не е сменен при ремонта. Вчера спирах водата и след като я пуснах крана започна да капе. Много слабо капе, но ме дразни супер много капането, и това че не е сменен. Ревизията е доста малка и няма да успея да сменя крана без да разбивам.
Ето снимка на крана: ИзображениеИзображение

Тук прочетох как се сменя салника на крана. Въпроса ми е дали това важи и за този кран и от къде да си купя лоена набивка/фитил или както се казва.
lov - майстор
Купи си една ролка тефлонова лента. Пресучия както се прави канап и навивай с нея. Но си имам съмнения че там е с О пръстенче, а и с този варовик дано развиеш салника. Пробвай да сложиш лента без да махаш пръстенчето пък може и да стане. Тъй като не се ползва често ще изкара с години.
hidrazin - майстор
Едва ли се нуждаеш от нова набивка за салника.
Просто този кран се използва много малко.
Първо пробвай само да завиеш малко гайката на салника. Обикновено дава резултат.
Завиваш дотолкова, доколкото можеш след завиването все пак да въртиш крана.
Ако не помогне - нова набивка. Взимаш от магазина каквато намериш лоена набивка.
Разплиташ я и вадиш само една "нишка". Разбиваш месинговата гайка на крана и я издърпваш нагоре.
Слагаш 2-3 витки от разплетената "нишка" и завиваш месинговата гайка до откат (колкото можеш).
Така "набиваш" новата набивка максимално.
После почваш да разхлабваш гайката докато успееш да въртиш крана нормално и с леко усилие.
И ооооооо... чудо! Крана спрял да капе. :-D
Никакъв тефлон!!!
:partyman:
montoya - майстор
А се продава и цялата горна част на крана, обаче са 2-3 модела и за да я смениш трябва да спреш водата във вертикалния щранг
volf - специалист
Нишката навий по стеблото на крана обратно на часовниковата стрелка.
vgeorgiev - специалист
Благодаря за отговорите. Крана спря да капе преди да се реша да го ремонтирам. :lol:
Явно ще се сменя с вертикалните тръби или ако прокапе, че го ремонтирам.
iliya_i - майстор
Като е разбрал какво му мислиш, се е уплашил и се е стегнал. А казва ли какво мислиш за майка му на глас, че да те чуе? :mrgreen:
lov - майстор
А то те това е редовен номер с техниката. Тъкмо почнеш да я дебнеш и тя вземе да се закисне. :lol:
Neno Er - специалист
И никой не каза, че за да се извърши тази процедура, не е необходимо да се спира водата, а само се затваря проблемния кран. Отвива се салника му и се извършват горе описаните операции. За целта аз използвам най-обикновен кълчищен конец, канап или кълчища усукани на фитил.
muhala - майстор
Neno Er написа:
И никой не каза, че за да се извърши тази процедура, не е необходимо да се спира водата, а само се затваря проблемния кран. Отвива се салника му и се извършват горе описаните операции. За целта аз използвам най-обикновен кълчищен конец, канап или кълчища усукани на фитил.
Крана не затваря напълно. Няма да успея да ремонтирам салника.
Някой има ли опит с шибърни кранове и течове от салника ?
  • 1
  • 2

Тема "ремонт на кран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: