• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
lz2skt написа:
Даже ламарината е много и външният кожух може от 3мм да се направи.Ще имаш и др разходи-лазерно рязане ,,абкант ,гилотина,вермикулит за изолация на горният капак,тръба 150мм .Аз наскоро калкулирах подобен замисъл и ако сам човек си заварява може да влезе в 500лв за котел с 2-3 кв .м нагреваема площ
Рязането с плазмен резак от познат -ако не го е продал все още ,защото не го ползва -реше до 10 мм
andro440 - майстор
спретнах и големия шнек с двигател от чистачки -захранване ще направя регулируемо и импулсно
Прикачен файл:
Снимка1421.jpg
Прикачен файл:
Снимка1420.jpg
gnt69 - майстор
Бравос много хубаво се е получило. Ама тетката на 90 градуса не е добре. Трябва на 45.
Да питам тая шнековата спирала ти ли я прави.
andro440 - майстор
gnt69 написа:
Бравос много хубаво се е получило. Ама тетката на 90 градуса не е добре. Трябва на 45.
Да питам тая шнековата спирала ти ли я прави.
За градуса на Те-тката ясно ,но не намерих У на 45 или 67 градуса за размер на Пвц-то 60 мм -спиралата я купих готова ,но мисля да направя едно приспособление за навиване на такива
filmatoplo - майстор
:) За малко да стане, фи-75 има утка на 45 градуса.
gnt69 - майстор
-спиралата я купих готова ,но мисля да направя едно приспособление за навиване на такива[/quote]
Далеч съм от металообработката ама да питам сложно ли е това приспособление и би ли врътнал 8 броя ф67 по 900 че ми се въртят едни турболатори в главата. Срущу заплащане разбира се. :partyman:
andro440 - майстор
filmatoplo написа:
:) За малко да стане, фи-75 има утка на 45 градуса.
ще наклоня градуса по друг начин . пък и се замислям ,дали дългия шнек да не стане по къс и хоризонтален
6osi6 - майстор
filmatoplo написа:
взаимствайте от Херц ,КВБ
И тия са сложили "шмиргелите" :prayer:
:yawinkle:

Прикачен файл

kwbmulti.png

Прикачен файл

KWB.png
n.ganev - майстор
Големият шнек можеш да го направиш толкова къс и хоризонтален колкото си искаш - от там на сетне всичко е въпрос на настройки :yawinkle:
maistora1965 - специалист
6osi6 написа:
filmatoplo написа:
взаимствайте от Херц ,КВБ
И тия са сложили "шмиргелите" :prayer:
:yawinkle:
В повечето котли до колкото виждам тези/ шмиргели/ са с дупки за вторичен въздух дали при горелката Грейко това ще подобри горенето.Тя подава въздуха в горната част а не отдолу както при повечето горелки,просто събирам информация така и така ще преобразявам Боша :?
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: