Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mupk0 - специалист
Здравейте. Заварих едно положение което не ми допада и искам да направя нещо по въпроса. Имам гараж в който когато се нанесах липсваше замазка.Гаража някога е имал такава ,но предният собственик я е изкъртил ( незнайно защо). В двата края по дължина на гаража има остатъци неизкъртено широки по десетина сантиметра. Изкъртеното е с дълбочина от 4 до 6см.В предния край на гаража ( колата влиза напред) част от старата замазка стои неизкъртена. Така в гаража става едно петно от 4.20м на 3.05м изкъртено. Реших че е време да се замаже. За жалост точно такова действие не съм вършил досега.Прочетох това онова из интернет ,но имам няколко въпроса.Днес с дълъг мастар установих ,че между двете неизкъртени части по дължина на гаража е идеално равно нивото. В гаража не се ползва вода за миене или нещо от сорта. Гаража отделно е над земята с изход към улица. Това което реших е да взема да ударя една майка в средата на гаража по цялата му дължина и да разгранича гаража като 2 дълги ивици. За целта ще разбъркам 3:1 (пясък:цимент) и с дълъг мастар и нивелир ще направя едно ниво в средата ( не се иска никакъв наклон в задачата). След като нивото стане ще извикам от бетонов център готов материал и ще го излеят направо в гаража(естествено колкото позволява). По този начин с дърпане мисля да го заравня. До тук добре ,но ми изникват следните въпроси:
1. В момента гаража е на няква разкъртена мазилка която постоянно пуска по нещо. Да я импрегнирам с грунд и тогава да започвам замазката или да постеля найлон и върху него да излея замазката ?
2. Как се води готовата арматурна решетка пригодена за тази цел ( армировка на плочи)
3. Какъв вид мазилка(смес) да искам от бетоновият център? Земновлажна,готов бетон В20 ( примерно ) или друго ?
4. След завършване на замазката да обработя ли допълнително ,за да избегна бъдещо ронене? Виждам че доста хора разтварят лепило С200 с вода 1:1 и с валяк мажат пода ,за да избегнат именно това бъдещо ронене.
5. Как да сметна колко смес да поръчам? Грубо дебелината ще е 5см ,а карето което ще бетонирам е : 12.8кв (4,20м х 3,05м ) . От тези 12.8 кв трябва да извадя една колона около половин квадрат и майката която ще направя в средата(широка около 1 педя на 4.20м )

По мой лаически сметки при тази разходна норма май трябва да си поръчам около 1 кубик, защото грубо го слагам да ми трябва 0.7 от кубика или бъркам :)

Благодаря предварително :)
chapara - майстор
mupk0 написа:
Това което реших е да взема да ударя една майка в средата на гаража по цялата му дължина и да разгранича гаража като 2 дълги ивици.Изтегли си го с дългия мастар направо По този начин с дърпане мисля да го заравня. До тук добре ,но ми изникват следните въпроси:
1. В момента гаража е на няква разкъртена мазилка която постоянно пуска по нещо. Да я импрегнирам с грунд и тогава да започвам замазката или да постеля найлон и върху него да излея замазката ?
При самото полагане намокри добре основата и мажи с една метла циментово мляко и веднага отгоре замазката. И никакъв наелон.
2. Как се води готовата арматурна решетка пригодена за тази цел ( армировка на плочи)

http://smartmetalgroup.com/product/armaturni-mreji/
3. Какъв вид мазилка(смес) да искам от бетоновият център? Земновлажна,готов бетон В20 ( примерно ) или друго ?

Земновлажна замазка.

4. След завършване на замазката да обработя ли допълнително ,за да избегна бъдещо ронене? Виждам че доста хора разтварят лепило С200 с вода 1:1 и с валяк мажат пода ,за да избегнат именно това бъдещо ронене.
На другия ден шпакловай с циментово мляко и С200.
5. Как да сметна колко смес да поръчам? Грубо дебелината ще е 5см ,а карето което ще бетонирам е : 12.8кв (4,20м х 3,05м ) . От тези 12.8 кв трябва да извадя една колона около половин квадрат и майката която ще направя в средата(широка около 1 педя на 4.20м )

1 кубик за да ти остане.

По мой лаически сметки при тази разходна норма май трябва да си поръчам около 1 кубик, защото грубо го слагам да ми трябва 0.7 от кубика или бъркам :)

Благодаря предварително :)
Успех и после качи снимки на процеса за следващи поколения :wink: :-D
brick - специалист
mupk0 написа:
Здравейте. Заварих едно положение което не ми допада и искам да направя нещо по въпроса. Имам гараж в който когато се нанесах липсваше замазка.Гаража някога е имал такава ,но предният собственик я е изкъртил ( незнайно защо).
Не му е стигала височината, вероятно (имал е висок джип, бусче или баничарка, евентуално с таванен багажник).
mupk0 написа:
Днес с дълъг мастар установих ,че между двете неизкъртени части по дължина на гаража е идеално равно нивото. В гаража не се ползва вода за миене или нещо от сорта. Гаража отделно е над земята с изход към улица. Това което реших е да взема да ударя една майка в средата на гаража по цялата му дължина и да разгранича гаража като 2 дълги ивици. За целта ще разбъркам 3:1 (пясък:цимент) и с дълъг мастар и нивелир ще направя едно ниво в средата ( не се иска никакъв наклон в задачата).
По-добре лек наклон към улицата. Иначе зимата снегът ще се топи от колата и ще остава на локви. А кола във влажен гараж гние със скоростта на светлината.
mupk0 - специалист
Благодаря за съветите. Попринцип без майка в средата ще е трудно,защото двете майки отстрани са доста малки на места,а и нямам толква голям мастар. Изясниха ми се нещата като цяло. Оказа се ,че имам рода която има бетонов център и доста от проблемите се решиха. А относно наклона..досега ( 8г ) баща ми ползваше гаража и нямаше проблем с гниенето. Като цяло в СтЗ и сняг няма....отделно гаража има вентилаци...не е плътно затворен :) Ейсега да се стопли още малко и почвам да го чистя и да действам :)
Здравейте!

Скоро помагах на приятел при направата на замазка и се изненадах, че ползваше някакви "фибри". Приличаха на ПВЦ влъкна и ги смеси с материала. За един гараж - една торбичка. Не съм го питал за цена и откъде ги е взел. Предпазвали от напукване.
Поздрави!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Армировъчни фирби. Има видове и видове, на дребно, в практикер има само едни. На кубик не идват никак скъпо
А наистина ли са ефективни, защото приятеля ми обясняваше, че можели да заместят армировката в по-дебелите замазки?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Bai Sandi написа:
А наистина ли са ефективни, защото приятеля ми обясняваше, че можели да заместят армировката в по-дебелите замазки?
Google.bg

Тема "Замазка на гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: