• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Yordan_Andonov - напреднал
Здравейте.
Преди да си задам въпросите искам да споделя, че не съм много наясно със строителството и в процеса на ремонт на новозакупено жилище (тухла 2+1) изникват доста неясноти.
За банята за закупени плочките и лепилото. Тръбите на мръсния канал се виждат и мислим да ги затворим с гипсокартон.
1. Въпрос - майстора, който прави ремонта е баща на приятелката ми и е от старата школа. Не е работил досега с гипсокартон и предложи, за да се скрият тръбите да иззида от 5см итонгови блокчета две малки стенички, които да скрият тръбите. Аз обаче имам приятели, които са си слагали гипсокартон и ме увериха, че е много по лесно и удобно, та ще го правим с гипсокартон. Въпросът обаче е, може ли да се изреже и монтира ревизия в гипсокартона (който ще е от зеления и върху него ще бъдат налепени плочки)?
2. Въпрос - тоалетната чиния в момента гледа на 10 часа, като тръбите се падат на 4 часа. Новата, която ще монтираме, ще бъде изместена на 12 часа и съответно тръбите пак си остават на 3-4 часа. Може ли конструкцията от ГК да се направи преди смяната на тоалетната чиния? Притеснява ме връзката с мръсния канал и изрязването на отвора в ГК-на.
3. Въпрос - Спрели сме се на алуминиева врата с цвят като на интериорните врати. Майсторите за вратите вече идваха и огледаха обекта. За банята казаха, след като се налепят плочките навсякъде, тогава се взимат размерите на ал. врата и касата ляга върху плочките. Това ли е процедурата?
Предполагам въпросите са ми тъпи и ламерски, но никой не се е родил научен.
Има и доста други неща за питане, но няма да изнаглявам.
chapara - майстор
Yordan_Andonov написа:
Здравейте.

1. Въпрос ............ Въпросът обаче е, може ли да се изреже и монтира ревизия в гипсокартона (който ще е от зеления и върху него ще бъдат налепени плочки)?

Може.
2. Въпрос - тоалетната чиния в момента гледа на 10 часа, като тръбите се падат на 4 часа. Новата, която ще монтираме, ще бъде изместена на 12 часа и съответно тръбите пак си остават на 3-4 часа. Може ли конструкцията от ГК да се направи преди смяната на тоалетната чиния? Притеснява ме връзката с мръсния канал и изрязването на отвора в ГК-на.

По неясно зададен въпрос не бях чувал. Принципно от картона трябва да се покаже ПВЦ тръбата и после да се монтира чинията, т.е. трябва да се демонтира. Но в колко часа не знам :-D
3. Въпрос - Спрели сме се на алуминиева врата с цвят като на интериорните врати. Майсторите за вратите вече идваха и огледаха обекта. За банята казаха, след като се налепят плочките навсякъде, тогава се взимат размерите на ал. врата и касата ляга върху плочките. Това ли е процедурата?

Зависи от типа врата и къде ще се монтира! По средата на зида, във вътрешния край или на външния? :?:

Има и доста други неща за питане.

Ам, питай си, ако има кой, ще получиш отговори :wink:
И за часовниците, беше по-добре да драснеш някоя схемичка :wink:
Хах извинявам се за малоумната съпоставка, но се чудех как да го обясня.
на 6 часа е стената, на чиито гръб ще е тоалетната, а в десния ъгъл 3-4 часа са тръбите.
chapara написа:
Yordan_Andonov написа:
Здравейте.

1. Въпрос ............ Въпросът обаче е, може ли да се изреже и монтира ревизия в гипсокартона (който ще е от зеления и върху него ще бъдат налепени плочки)?

Може.

По неясно зададен въпрос не бях чувал. Принципно от картона трябва да се покаже ПВЦ тръбата и после да се монтира чинията, т.е. трябва да се демонтира. Но в колко часа не знам :-D

Зависи от типа врата и къде ще се монтира! По средата на зида, във вътрешния край или на външния? :?:

Има и доста други неща за питане.

Ам, питай си, ако има кой, ще получиш отговори :wink:
И за часовниците, беше по-добре да драснеш някоя схемичка :wink:
Относно втория ми въпрос ме притеснява факта, че до последно искаме да използваме старата чиния. Мисля си за вариант да сложим картона, да монтираме меката връзка и да я закачим към старата тоалетна чиния, като после само се смени с новата. не знам обаче дали връзката ще го позволява.
колкото до вратата, ще е от вътрешната страна, а отвън (към коридора) предполагам ще се обърне, след поставянето.
Фърбата - специалист
Yordan_Andonov написа:
Това направо ме уби. Май ми стана ясно към колко часа гледа тоалетната, ама тръбите откъде гледат- не.
Нарисувах една схема с часовника какво съм разбрал. На Paint-a по- хубава картинка не можах. То и по- грозна от нея- трудно :-)

Прикачен файл

chasovnik.png
chasovnik.png (14.42 KиБ) Видяна 2253 пъти
Фърбата - специалист
Аз подозирам, че тоалетната е поизостанала с половин час и не гледа към десет часа, а някъде към десет и половина. ;-)
Също подозирам, че тръбите са някъде в ъгъла,ама точното време и място не мога да преценя.
chapara - майстор
Yordan_Andonov написа:
Относно втория ми въпрос ме притеснява факта, че до последно искаме да използваме старата чиния. Мисля си за вариант да сложим картона, да монтираме меката връзка и да я закачим към старата тоалетна чиния, като после само се смени с новата. не знам обаче дали връзката ще го позволява.
колкото до вратата, ще е от вътрешната страна, а отвън (към коридора) предполагам ще се обърне, след поставянето.
От зад напред , при така поставена врата може да се монтира след плочките, ако е врата, а не врата-тип балконски прозорец :wink:

По другия въпрос-споменах че ПВЦ тръбата за оттичане трябва да се показва извън картона. Така можеш да си монтираш и демонтираш тоалетната когато си искаш с меката връзка докато се работи. То така се прави. :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Тука временната чиния е слагана и махана поне 20 пъти :wink:

Ето когато вратата е монтирана на външния край на зида.
Изображение

Изображение
Прави сте си да ме е.авате.
Опитах се да прикача един файл, за да добиете представа.
Уменията ми на пейнт, моля да не бъдат коментирани.

Прикачен файл

WC.JPG
WC.JPG (60.34 KиБ) Видяна 2239 пъти
Чапар, благодаря ти за отговора.
Сега ми се изясни. Точно това ще ми свърши работа.
chapara - майстор
Yordan_Andonov написа:
Здравейте.
Въпросът обаче е, може ли да се изреже и монтира ревизия в гипсокартона (който ще е от зеления и върху него ще бъдат налепени плочки)?.
Изображение

Изображение

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Няколко въпроса относно ремонт на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: