Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
От завода за 1.9TDI двигателя дават извънградски разход около 4л за всички по-леки купета в които се вгражда,включително Голф3 и 4 А3 и А4,Сеат,Шкода но нашия форумен специалист не е съгласен.И за да се лиша от други пререкания говорим за извънградско каране с шофьор,който може да кара икономично...
Извънградски разход на дизел към 4.5-4.7 е постижим. Говориш ми за 1.9TDI двигател. Форд-а ми го смятам към 5-5.4 комбиниран разход на гориво. На ден обикновено имам градско/извънградско в съотношение 30/70.
Забележи, че извънградският разход по каталог е със скорост 80-90км/ч. Една от най-икономичните. Карай с повече, например по магистрала и 4 литра разход е достаа съмнителен. А и от завода може да дават много, истината е че горивото ни е калпаво.
stoianov_n написа:
Хубаво айде проверявай, всеки екотек 1.4,1.6 и 1.8 около 2000 година извън градско е от 5.5 до 6.5.
5.5 - 6.5 е извънградски разход при скорост 80км/ч Говориш глупости. На Golf-а ми разхода на бензин извънградско пак беше 6.5/100. Аз мислех ми говориш за комбиниран разход или разход с доста градско, а ти ми говориш глупости за извънградско. Интересно, ти само извънградско ли караш, па на табелата на града тръгваш пеша, да не се прекараш с трафика, а?
stoianov_n написа:
...След тази година ако екотек гори масло, значи собственика му е мизерник.
Стига с тия глупости за мизерници. Оляхте се. Истината е, че двигателите се износват и някои смятат, че им е по-рентабилно да сипват по малко масло, отколкото основен ремонт на двигател. Е**л съм ги в... колите. Поддържах, сменях датчици, лагери и какво ли не и най-накрая да кихне от друга глупост. Поддържай си ги ти като нови за сметка други работи. Аз си купувам Jetta 1.8 Само чакам да излезе.
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Извънградски разход на дизел към 4.5-4.7 е постижим. Говориш ми за 1.9TDI двигател. Форд-а ми го смятам към 5-5.4 комбиниран разход на гориво. На ден обикновено имам градско/извънградско в съотношение 30/70.
Забележи, че извънградският разход по каталог е със скорост 80-90км/ч. Една от най-икономичните. Карай с повече, например по магистрала и 4 литра разход е достаа съмнителен. А и от завода може да дават много, истината е че горивото ни е калпаво.
4/100 спокойно го достигам с 90км/ч съвсем нормална извънградска скорост.Ако искаш може да направим пътуване заедно,щом твърдиш,че форда е един от най-икономичните.В едната посока караме с 90 и засичаме,в другата с 140 и пак засичаме,при мен при 140 разхода е 6-6.5/100 според пътя,хайде кажи ми колко време може форда да поддържа тая скорост и при какъв разход? :lol:
Много е смешно без никаква подготовка да обясняваш на аудиторията,как износен,предкамерен,атмосферен дизел е супер икономичен.Просто някак не ми се връзва в едно изречение с икономията.И това при положение че има двойна разлика в мощността и въртящия момент,а теглото е с 300кг надолу в твоя ползва и предполагам форда не го караш с 195/15 гуми.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
...как износен,предкамерен,атмосферен дизел е супер икономичен.
Извънградско, когато имах кола, карах със средно 110-120, а по магистрала без да спирам с по 150-160км. Тая твоята икономия много бързо ще свърши, ако аз се кача да карам колата, както аз си знам. Не казвам никъде, че колата ми е най-икономичната. Разходът по никакъв начин не е каталожният. Казвам, че се оливате с тия разходи. По 4,3 че и 2 литра на 100км. А с 2 Фуелшарка и натрупвате бензин за продаване, нали така?
Разходът при текущата цена на нафтата ми отърва. Ще си търся Jetta GTI двигател. Тая ми е времянка. Разход 550милилитра/10км в момента не ми е проблем.
п.п Форд-а с повече от 110 не го карам, че да не вземе да се...разпадне по пътя...Нарочно го щадя, че в момента не ми се занимава с ремонти на коли...
п.п2 Тия дни падна по 0 през нощта. Колата пали. Доволен съм. Толкова. Когато имаш ограничени възможности, не поставяш високи изисквания и се задоволяваш с прости неща...
Kirilpm - специалист
Ако се качиш да караш както знаеш разход над 8 извънградско трудно ще стигнеш и при това не се знае дали няма да обършеш някое дърво,понеже колата върви малко по-различно от форда.В обратния случай ако ми дадеш форда мога да се върна с пукнати бренери(аз сигурно и с такива ще тръгна),духнала гарнитура,пунката глава,задрал двигател и феноменален разход и това при кола заредена с антифриз и масло и без идиотщини 4 или пета предавка(каквато има за максимална) и газ до долу по магистралата примерно.
Много ми е интересно като вземеш джетата GTI какво газово ще и сложиш и как ще се оправиш с механичния инжекцион,очаквам още по-дълги теми :lol: Все по подходящи двигатели избираш за експлоатация в днешни условия,като строшиш джетата търси W123 дизел че да мирясаш най-накрая :lol:
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
...духнала гарнитура,пунката глава,задрал двигател...
Много ми е интересно като вземеш джетата GTI какво газово ще и сложиш и как ще се оправиш с механичния инжекцион...
Да, да - духнала гарнитура. Сменях я вече, стига глупости. :partyman: А за твоята - къде-къде по-кола съм карал от Форд. Относно Жета - ще видим. Искам някоя пъргавичка и лесна за поддръжка. :finga: A Жета ме радва като външен вид.
Kirilpm - специалист
Преди да го засилиш към скрапа направи си проба ако колата го позволява,че да не вземе да се разглоби по пътя в най-неподходящия момент.Напъни я на прав път с 140-150 и гледай какво става със стрелката на водата.Ако не позволява такава скорост на прав път същото можеш да го направиш и срещу дълъг баир на пълна газ с по-безопасна скорост.
А джета 1,8гти си е много хубава кола с хубав двигател,но иска и хубава поддръжка и най-вече когато се сбълскаш с механичната инжекция ще почнеш още по-силно да ревеш,че няма майстори.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Напъни я на прав път с 140-150 и гледай какво става със стрелката на водата
Колата си върви със 140 без стрелката на водата да се дига повече от нормалното. Работата е, че след 140 имаш чувството, че ще излетиш. Ще я карам и за баланс на гуми, че нещо при висока скорост бие.
п.п Дори като карам бързо, стрелката си пада до М-а на скалата... Ако чакам извънградско парно, ще умра от студ. :lol: Явно трябва да се гледа и термостата. :partyman: Е*л съм го, то ей са ша са стопли. :drinkers:
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
...След тази година ако екотек гори масло, значи собственика му е мизерник.
Стига с тия глупости за мизерници. Оляхте се. Истината е, че двигателите се износват и някои смятат, че им е по-рентабилно да сипват по малко масло, отколкото основен ремонт на двигател. Е**л съм ги в... колите. Поддържах, сменях датчици, лагери и какво ли не и най-накрая да кихне от друга глупост...
Ми да де,аз кво казах ... :-D
Знаеш ли как се прави основен ремонт на двигател в България?Сменят се нови сегменти и гумички на клапаните...евентуално и лагерите... :-D
Частите от по евтините.Някои даже не сменят маслото и антифриза...
И това само в краен случай, иначе си доливат от евтино наливно масло и реват по форумите, че опел били масларки и плюят майсторите, че били мошеници.... :-D
МИЗЕРНИЦИ!!!
Само да те поправя малко, ТИ НИКОГА НЕ СИ ПОДДЪРЖАЛ НИЩО... :-D
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Само да те поправя малко, ТИ НИКОГА НЕ СИ ПОДДЪРЖАЛ НИЩО... :-D
Напротив. Масла, ремъци, антифриз, датчици, лагери, спирачки и всички други консумативи. Оправих и газовата и взе, че ме прецака с вала, където искаха торба пари за "ремонт". А за основният ремонт - това, че ти можеш да си го правиш без пари е едно. Когато си плащаш всичко като поп става съвсем друго!
Ако ти не разбираше и само даваше пари по сервизи и се ръсеше за топ класа части, сигурен съм че по-малко от мафиотска заплата нямаше да ти стигне да си покриваш разходите за возилото.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Напротив. Масла, ремъци, антифриз, датчици, лагери, спирачки и всички други консумативи. Оправих и газовата и взе, че ме прецака с вала, където искаха торба пари за "ремонт". А за основният ремонт - това, че ти можеш да си го правиш без пари е едно. Когато си плащаш всичко като поп става съвсем друго!
А на форда смени ли маслото?А горивен филтър оригинален сложи ли?Зимни гуми сложи ли?Другите консумативи?
И не каза за разхода на масло? :-D

---------
Последна промяна от stoianov_n на вт мар 15, 2016 10:07 pm, променено общо 1 път.

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: