Всички имаме коли, нали ?
DundyTheCroc - майстор
toolegittoquit написа:
Мене ако питате, до пълно не трябва да се зарежда. Горивото прави колата по-тежка, а това означава че харчите повече гориво. :-D
Така де, и аз съм на този принцип, ма ако е дизел не трябва и да се оставя много празен, че после ще има силен финансов рев (за атмосферни Фордове без електроника не важи).
toolegittoquit - майстор
DundyTheCroc написа:
за атмосферни Фордове без електроника не важи
Хаха. Да, така е - не важи. Тук като свърши нафтата, просто умира. После ти трябва як стартер, акумулатор як и гаечен ключ да обезвъздушаваш. Аз принципно карам с около 1/4 резервоар. Ако някой и ми открадне нафтата, да не се набутам много. :lol:
п.п Електроника имам - релето за подгрева! И радиото! :lol:
DundyTheCroc - майстор
Щото си нямаш оригинален филтър с помпа на стойката му :-D
toolegittoquit - майстор
DundyTheCroc написа:
Щото си нямаш оригинален филтър с помпа на стойката му :-D
Имам филтър, предназначен за модела - оригинален вид, но за малко по-нова модификация. Но не със стойка на филтърното тяло с помпа. Понеже ново не намерих такова, а втора ръка не ми се купува, понеже има масови оплаквания, че от уплътненията изпуща въздух.
Junak - майстор
toolegittoquit написа:
Мене ако питате, до пълно не трябва да се зарежда. Горивото прави колата по-тежка, а това означава че харчите повече гориво. :-D
Аз даже акам, преди да тръгна на дълъг път. Това ме прави по лек и означава, че харча по малко гориво. :finga:
Andri01 - майстор
А ако си оставиш и гащите в къщи,още по икономична ще стане колата :).
nikolovvd - майстор
По тази логика да махнем резервната гума, крика, аптечката и всичко излишно от багажника, защото само ще тежи.
Ако човек пътува сам може и седалките да демонтира. Това са си едни 100+ кила.
А ако не гаси колата може и акумулатора да се махне като се замести от кондензатор с по-голям капацитет. :lol:
При често пътуване по един и същ маршрут, човек се научава колко гориво му трябва и може да сипва толкова, колкото да стигне до следващата бензиностанция +/- 1 литър.
В този ред на мисли калниците и някой части по купето може да се заменят с по-леки.
Бе що не ползваме автобуси? Няма да зареждаме гориво, да плащаме данъци, застраховки и прочие разходи! :?
fbr - майстор
Junak написа:
Аз даже акам, преди да тръгна на дълъг път.
Назад си. Аз се подстригвам и си режа ноктите.
radius - майстор
Аз пък следя прогнозата за времето и чакам попътен вятър :wink: .
Andri01 - майстор
Аз спирам и чакам някой да ме вземе на буксир.Освен това в колата имам 2-3 устройства за икономия на гориво и като ме изтеглят,плащам в натура-с горивото от резервоара,дето се е събрало.

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: