Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
stoianov_n - специалист
jekasus написа:
С морски пясък ли ще смесваш цимента? :-D
Много ясно, да няма да се набутва да купува пясък... той сигурно и цимента не е купувал де.. :-D
Абе, важното е да има пари за кебапчета..... :lol: :lol:
chapara - майстор
Цецо написа:
1:3 цимент:пясък
Грешка! За по запознатите, допреди да излезнат лепилата се знае от всеки професионалист че цимента не се смесваше с нищо! Киснати плочки поне 2 часа, циментова каша- само цимент и вода и лепене :idea: :roll: :wink: В случая на питащия, ако дебелината е повече от един сантиметър и залепи плочките с лепило, то лепилото ще придърпа плочките с една идея по навътре за разлика от цимента :cool:
nikolovvd - майстор
Точно така, ама кой помни как се лепяха плочки преди 20 години. :-D
Hoвoceлckи - майстор
Който е лепил :wink:
Няма да забравя в какъв шок изпаднах, когато старшината ми каза да слагам пясък в разтвора - така му казал комбата :shock: Ми слагах, но пововече никога ...
VLADO66 - майстор
Ми в казармата на един баир свърши водата за бетона и забъркахме едно бъркало с бензин от ЗИЛ-а,стана много мазно и като шлайфан бетон.Добре че се уволнявах след месец. :-D
infomar
Може да не вярвате, но миналата година ми бяха останали няколко плочки и.... хоросанов разтвор (купешки). На майтап ги залепих без киснене.... директно върху една тухлена стеничка. Тази година се опитах да ги махна... и зор видях.
Lisko - майстор
nikolovvd написа:
Аз съм лепил фаянс на панелка преди 26 години с лепило. За първи път в живота си, без никой да ме е учил. Значи вече е имало лепило по него време. 16 години не мръднаха. После не знам какво е станало с тях, щото апартамента се продаде.
Andri01 - майстор
VLADO66 написа:
Ми в казармата на един баир свърши водата за бетона и забъркахме едно бъркало с бензин от ЗИЛ-а,стана много мазно и като шлайфан бетон.Добре че се уволнявах след месец. :-D
Имаше едно"декстриново лепило" ,на времето. Дали става с него? Че и във вода се разтваряше... :?
nikolovvd - майстор
Lisko написа:
nikolovvd написа:
Аз съм лепил фаянс на панелка преди 26 години с лепило. За първи път в живота си, без никой да ме е учил. Значи вече е имало лепило по него време. 16 години не мръднаха. После не знам какво е станало с тях, щото апартамента се продаде.
Така е, но старите майстори, които 30-40 години са лепили с цимент, трудно можеш да ги накараш да си променят начина на работа. Аз се преборих с един кандидат пенсионер преди 20-тина години да ми залепи плочките в банята с Теракол (такова имаше по видинския край) и като му хареса ... :-D
И сега като ме види по улиците ми се радва. :)
Явно прогреса много му е харесал.
EDI - майстор
Лепила имаше и по татово време, 83-а година с баща ми лепихме плочки в банята върху блажна боя с някакво полимерно лепило с произход ГДР.Беше розово, в метални кутии и в него имаше някакъв пълнител, подобен на кварцов пясък.Желязна работа беше.На двора в бабината къща тогава залепих една плочка за проба на външна циментова стена.От тогава я блъскат всякакви условия и не е мръднала.Правил съм опит да я отлепя, троши се и слоя лепило си стои.Банята също не е мръднала.А как фугирахме с бял цимент.................. :lol:

Тема "Лепене на плочки с ЦИМЕНТ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: