jekasus написа:С морски пясък ли ще смесваш цимента?Много ясно, да няма да се набутва да купува пясък... той сигурно и цимента не е купувал де..

Абе, важното е да има пари за кебапчета.....

jekasus написа:С морски пясък ли ще смесваш цимента?Много ясно, да няма да се набутва да купува пясък... той сигурно и цимента не е купувал де..
Цецо написа:1:3 цимент:пясъкГрешка! За по запознатите, допреди да излезнат лепилата се знае от всеки професионалист че цимента не се смесваше с нищо! Киснати плочки поне 2 часа, циментова каша- само цимент и вода и лепене
nikolovvd написа:Точно така, ама кой помни как се лепяха плочки преди 20 години.Аз съм лепил фаянс на панелка преди 26 години с лепило. За първи път в живота си, без никой да ме е учил. Значи вече е имало лепило по него време. 16 години не мръднаха. После не знам какво е станало с тях, щото апартамента се продаде.
VLADO66 написа:Ми в казармата на един баир свърши водата за бетона и забъркахме едно бъркало с бензин от ЗИЛ-а,стана много мазно и като шлайфан бетон.Добре че се уволнявах след месец.Имаше едно"декстриново лепило" ,на времето. Дали става с него? Че и във вода се разтваряше...
Lisko написа:Така е, но старите майстори, които 30-40 години са лепили с цимент, трудно можеш да ги накараш да си променят начина на работа. Аз се преборих с един кандидат пенсионер преди 20-тина години да ми залепи плочките в банята с Теракол (такова имаше по видинския край) и като му хареса ...nikolovvd написа:Точно така, ама кой помни как се лепяха плочки преди 20 години.Аз съм лепил фаянс на панелка преди 26 години с лепило. За първи път в живота си, без никой да ме е учил. Значи вече е имало лепило по него време. 16 години не мръднаха. После не знам какво е станало с тях, щото апартамента се продаде.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: