• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tanciora_gele - специалист
torbalan написа:
Между 10 и 7 см. е дебела замазката.

Не знам дали мембраната е излишна. При мен проблеми няма (за сега).
Значи да обобщя това, което разбрах до сега от думите на взелите участие до сега:-D
Махам изгнилия паркет, изривам сгурията, изравнявам нивото на пръстта, слагам мембраната, върху нея арматурната скара, определям си нивото като предварително съм забил колчета за и изливам бетона. Изтеглям с мастара, като почвам от вътрешността на стаята и "вървя" към вратата. Дебелината на замазката /то си е направо плоча/ е в интервала 7-10 см.
Като недостатък на това упражнение е повечето работа по бъркането на бетона /дали на ръка от 2-3 помощника или под наем бетонобъркачка/
Като предимство е, че имам една цяла непрекъсната повърхност по целия под на стаята.
Само едно от всичките тези разсъждения ми е малко мъгла :rolleyes: . Какво съотношение да бъде цимент, баластра /чакъл и пясък/ и ориентировъчно какво количество трябва да купя от магазина :? ? Размерите на стаята са 5 м на 4 м.
А след всичката тая хамалогия ми е ясно продължението :partyman: :lol:
chapara - майстор
А тези теми видял ли си ги :?

viewtopic.php?t=529

viewtopic.php?t=15993

viewtopic.php?t=50638

viewtopic.php?t=48201

viewtopic.php?t=34210
chapara - майстор
tanciora_gele написа:
Какво съотношение да бъде цимент, баластра /чакъл и пясък/ и ориентировъчно какво количество трябва да купя от магазина :? ? Размерите на стаята са 5 м на 4 м.
Изображение

Общо 2 кубика матерял, цимента не го броиш-той не дава обем или е незначителен :wink:
chapara написа:
tanciora_gele написа:
Какво съотношение да бъде цимент, баластра /чакъл и пясък/ и ориентировъчно какво количество трябва да купя от магазина :? ? Размерите на стаята са 5 м на 4 м.
Изображение

Общо 2 кубика матерял, цимента не го броиш-той не дава обем или е незначителен :wink:
Благодаря за инфото и линковете.
Гледах едни линкове за сух под, но може би тези не съм ги видял.
Сега ще ги видя.
Чираче - майстор
tanciora_gele написа:
torbalan написа:
Между 10 и 7 см. е дебела замазката.

Не знам дали мембраната е излишна. При мен проблеми няма (за сега).
Значи да обобщя това, което разбрах до сега от думите на взелите участие до сега:-D
Махам изгнилия паркет, изривам сгурията, изравнявам нивото на пръстта, слагам мембраната, върху нея арматурната скара, определям си нивото като предварително съм забил колчета за и изливам бетона. Изтеглям с мастара, като почвам от вътрешността на стаята и "вървя" към вратата. Дебелината на замазката /то си е направо плоча/ е в интервала 7-10 см.
Като недостатък на това упражнение е повечето работа по бъркането на бетона /дали на ръка от 2-3 помощника или под наем бетонобъркачка/
Като предимство е, че имам една цяла непрекъсната повърхност по целия под на стаята.
Само едно от всичките тези разсъждения ми е малко мъгла :rolleyes: . Какво съотношение да бъде цимент, баластра /чакъл и пясък/ и ориентировъчно какво количество трябва да купя от магазина :? ? Размерите на стаята са 5 м на 4 м.
Започваш да се ориентираш. :? Трябват ти между 1,5 до 2 кубика бетон.
И като завършваща преграда против евентуално влага нанеси поне 2 слоя в четка или мече ТЕЧНА ГУМА по целия под и по стените поне с 50 см над нивото на земята.
chapara - майстор
Чираче написа:

Започваш да се ориентираш. :? Трябват ти между 1,5 до 2 кубика бетон.
И като завършваща преграда против евентуално влага нанеси поне 2 слоя в четка или мече ТЕЧНА ГУМА по целия под и по стените поне с 50 см над нивото на земята.
Аз предлагам да е с
Изображение
и лента по ъглите :wink:
Благодаря на всички отзовали се.
Вече подът е налян с бетон. За майки направих следното : купих тънки летвички /шипки за цигли/. Забих колчета в земята и летвичките ги нивелирах, като търках по тях мастара, за да заравня бетона.
Всичко стана доста добре, поне така е на външен вид и нивела така "говори" хихихи.
Оставил съм открехнати прозорците, за да става течение и да изсъхва.
Питането ми е следното:
Колко време трябва да мине от отливането на бетона , за да мога спокойно да редя ламината без да има опасения от това, че ще се запари под подложката на ламината ?
  • 1
  • 2

Тема "Бетонни "майки" вместо цяла плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: