• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dpp - специалист
Истината е че като ще е китайка има и по евтини варианти. Просто мисля да заложа на маалко по -стъбилен и читав вариант. Затова се спрях на тея двете. Друго около тази цена с ВАЛ и не китаско няма.
Сервиз единствено Ташев имат в Бургас..
cat - специалист
Фс 55 съм я тормозил много и за толкова години само едно ходене в сервиза и жило на газта съм сменил . А при стругаря дето ходя редовно виждам китайчета за наваряне или за заваряне на вала но не съм обръщал внимание на марката .
dpp - специалист
Искам да е с ВАЛ колега и да има мако запас от мощност. Като си знам каква гора от всякви издънки и треви имам при мене тая Щилка ще се изтормози ..Ако ще е fs55 ще зема Олео макс 250Т че е с ВАЛ..
Сега гледам че има вариант McCulloch B40B Elite http://www.storum.eu/mcculloch-b40b
Нали на Хускварна се водят няква фирма или ползват техни мотори ли ... :?
Георги Иванов(алцек) - специалист
dpp много са те наплашили тези бурени :lol: ,нали за това взимаш машината.Каквато и да купиш със тези големи треви и издънки отначало ще караш мааалко по-лекичко,докато ги изчистиш.А после мислиш ли пак да ги оставяш да пораснат толкова големи че да ти трябва яка машина ?
dpp - специалист
Така е, няма да ги оставям ама навън около къщата също е буренясало редовно..Нека има запас. Май McCulloch B40B Elite ще се окаже добро решение...
profesionalist_wood - майстор
Многоуважаеми господа. Кажете ми ,бензинова косачка с кубатура около 25 кубика достатъчна ли е да си свърша работата на село?
Георги Иванов(алцек) - специалист
Многоуважаеми професионалисте,много е относително като как и какво ще косиш.
Райграс,коприва,издънки от овошки,див орех (рошков ),паламиди,кощряви и т.н. или на съседката ливадата. :drinkers:
profesionalist_wood - майстор
ИМам предвид дали няма да е слаба и да се запъва и да се заплитат бурените около шайбата като на обикновена електричка за 20 лв. Ще кося коприва и треволяк. Не ме питайте кво стана с оная на Флорабест за 400 лв.... :lol: Не искам да говоря за нея
Багериста - специалист
Колега мисля че мощността е достатъчна ако площите се косят редовно от пролетта до есента. Косата по принцип реже с оборотите за това и марковите косят повече от китайските ,при истинските оборотите са 12000-13000 а при жълтурковците 7000-8000. Е разбира се важен е и обема на двигателя ,но за нормални домашни нужди и 25 куб. са достатъчни.
iivanov - майстор
profesionalist_wood написа:
ИМам предвид дали няма да е слаба и да се запъва и да се заплитат бурените около шайбата като на обикновена електричка за 20 лв. Ще кося коприва и треволяк. Не ме питайте кво стана с оная на Флорабест за 400 лв.... :lol: Не искам да говоря за нея
Ии , тъкмо щях да те питам за флората ... :-D
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: