• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Тц , по-скоро физически . Топлообмен и липсата му .
nanobanano - специалист
Така или иначе най-високата температура е при триещите се части и при спиране могат само да изстиват именно заради топлообмена,който практичаски няма как да спре.
iivanov - майстор
Най-високата температура е при челото на буталото .
keymaker - специалист
Кой, крив кой прав, няма значение когато се прочете копи/пейстнатото от ръководството на щил 260 на 1000% съм сигурен ,че го пише и в другите упътвания ,ама трябва някой преди да е надул резачката или храстореза да загуби около 40 мин. да прочете ''кое от къде излиза и къде влиза''. леко се отплеснах та ,ЦИТИРАМ:

След продължителна работа с пълна
мощност
Оставете двигателя да поработи за
кратко време на празен ход, докато
по-голямата част от топлината се
отведе навън от охлаждащия
въздушен поток, за да се предотврати
екстремно топлинно натоварване на
двигателните компоненти

От тук може да свалите и прочетете производителя какво казва.
http://www.stihl.bg/instrukcii-za-upotr ... IHL+MS+260
Въпросния цитат е от :32 страница /средната колона /най-долу.

В интерес на истината мазането на двутактовия двигател е по - добро при по високи обороти ,понеже маслото се доставя заедно с горивото.
iivanov - майстор
:? Убеден ли си ? Постоянно високи обороти = обеднена смес = лошо мазане . :?
keymaker - специалист
Иванов дадох линк към упътването там пише и как се регулира карбуратора и защо, ама ако не ти се чете ще обясня малко.
Карбуратора се регулира до такава тсепен ,че двигателя да не надхвърля предписаните от производителя обороти ,
максималните обороти се ''ограничават от качеството(съотношението) на гориво-въздушната смес , и пояснявам когато сместа е бедна оборотите се повишават и обратното, та помисли и кажи дали е така или не, и от физична гледна точка карбуратора действа на принципа на ''ВЕНТУРИ" => колкото повече и с по висока скорост преминава въздуха през него ,толкова повече гориво увлича! А дали при по високи обороти влиза повече гориво смесено масло?
kr1100 - майстор
Винаги я оставям да си бръмчи на ПХ.Да на високи обороти имаповече охлаждане , но и по-голямо натоварване.
Който е карал 2 тактов мотор - има принудително охлаждане при надфолнище с изключен контактен ключ за кратко.
koveslav - майстор
iivanov написа:
Коце , тук не става въпрос за мазане , а за охлаждане . Лично аз никога не гася веднага бръмчилката след голямо натоварване .
Най-доброто което можеш да направиш за двутактовия си двигател в този момент е да му подаваш газ енергично до средни обороти няколко пъти без паузи между тях и да го изгасиш.Прави това "почерпване" дори и между продължителните рязове.Звука който сте чували от състезателни двутактови машини(ако сте ходили да гледате състезания) не е случаен и не е перчене.Това е правило при двутактовия-"не спирай да работиш със газта".
Аз казвам каквото знам най-колегиално - и от теорията,която съм чел и от личната ми практика,която никак не е малко особено с резачките,а и с доста други двутактови.А кой как ще си стопанисва машината си е лично негова работа.Няма никакви проблеми.
Принципа с отложеното гасене е правилен за четиритактовите,това е от мен.
Последна промяна от koveslav на пет май 13, 2016 8:06 pm, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
kr1100 написа:
Винаги я оставям да си бръмчи на ПХ.Да на високи обороти имаповече охлаждане , но и по-голямо натоварване.
Който е карал 2 тактов мотор - има принудително охлаждане при надфолнище с изключен контактен ключ за кратко.
Дори се слагат еднопосочни съединители на първичния вал(фрайлауф беше от немски),за да не се развърта при отнемане на газ двигателя от скоростната кутия и да не се допуска никога "спускане на скорост".....
Илчо Илиев - майстор
koveslav написа:
Дори се слагат еднопосочни съединители на първичния вал(фрайлауф беше от немски),за да не се развърта при отнемане на газ двигателя от скоростната кутия и да не се допуска никога "спускане на скорост".....
Приятелю,аз се отказах,няма смисъл.....
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: