Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте,

ще правя шумоизолация на тавана на спалнята си като целта е да се предпазя от шумни съседи (шумове породени от силен говор, музика и телевизор). За момента съм се спрял на вариант битумна мембрана, 5см каменна вата около 75кг/м3 и пласт гипсокартон (ще опитам да намеря по-плътен специално за шумоизолация - няма да споменавам име, за да не прозвучи като реклама). Ще ползвам и гумена лента за профилите. Според вас има ли нужда да се оставя въздушен джоб - да слагам ли вата (5см) и чак след това UD профилите (т.е ще има въздушен джоб около 3см между ватата и гипсокартона)? Или да спестя 3те сантиметра (евентуално мога да запълня и тях с каменна вата 3см)? Притесняваме да не се получи и някакво кънтене от празното място в конструкцията.

Благодаря за отговорите предварително!

Поздрави
Да добре си го замислил и аз така съм направил в Хола съм сложил и аз каменнна вата в окачения тавам и така се шумо и топло изолира. Ето и едно клипче от дом https://www.youtube.com/watch?v=4mTrLoAwO9c
И все пак да питам някой ползвал ли е шумоизолационен гипсокартон на Ригипс "Фоник", който го дават по-плътен (около 12кг/кв.м.)? Пред дилема съм дали да сложа такъв или да заложа на KNAUF примерно влагоустойчив (около 9,7кг/кв.м.) или пожароустойчив (около 10кг/кв.м).
PIP - майстор
Ползвай гумени тампони за окачвачите и вата 75+кг/м3 между скарата. Ползвай гипсофазер два листа по 15мм, но имай предвид, че гипсофзера е много по-тежък, така че предвиди скарата да може да го носи. При шумоизолацията се търси плътност, така че изолирай фугите между стените и гипсофазера с полиоретанов салам, така че да не опира до тях, не трябва да има никакви фуги. Ако не ти се слагат два листа гипсофазер може да сложиш един ред гипсофазер и за втория да ползваш гипсокартон, понеже гипсофзера се шпкакова по-трудно, но е препоръчително да са два листа и да им разминаваш наставките.
Благодаря за отговора! А има ли смисъл да поставям уплътнителна лента между CD профила и гипсокартона? При наличие на лента гипсокартона дали ще легне хубаво върху профилите?
PIP - майстор
ако използваш гумени подложни между окачвачите и тавана не виждам смисъл от изолационни ленти.

Тема "Шумоизолация на таван" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: