Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
torbalan - Дървен философ
Ти па много бързо отговаряш. Докато редактирам и вече си писал :)

Не трия, само добавям и не се отказвам от нищо, което вече съм писал :)

АВАСТ-а е вирус :)

И не съм собственик на АЕЦ-а. Той е еднолична държавна собственост... Аз само работя там...
infomar
Нещо ги "урочасахте" но днес всичко се отваря както никога до сега..... все още.... не знам защо. Сигурно като е преспал, лаптопа се е замислил и решил да не прави повече номера на собственика си, за да не яде "хурката".
Може вчера като съм трил разни кешове и съм му правил другите магии е трябвало време за да отстоят....
Дано да се задържи.

Относно антивирусните - колкото хора, толкова и различни мнения и почитатели ще има и всеки със своята си правда, но трябва да се доверяваме на специалистите, по-разбират....
Аз за АВАСТ-а пиша от позицията на собственик на сайт, който има над 20 хил. потребителя...

Отделно, че имам и не малък опит, като администратор на малки (до към 300 компютъра и няколко сървъра) компютърни мрежи с уиндоус (без да съм имал кетап за това)...

Иначе всеки може да си има мнение, което да не казвам какво точно да го прави ;)

След като един ден работи, а друг не - определено не е проблем антивирусната :)
toolegittoquit - майстор
torbalan написа:
Отделно, че имам и не малък опит, като администратор на малки (до към 300 компютъра и няколко сървъра) компютърни мрежи с уиндоус (без да съм имал кетап за това)...
Ha-ha. Виндовс мрежи. Да кримпиш UTP, да натискаш некст и да бучкаш RJ-та в суичове. А като не стане - преинстал. :lol: На това мога да науча и тинейджър. Да те питам как се смятат мрежови маски, прави се динамично и статично рутиране, как се включва Циско рутер въобще. :lol: Как се прави шейпинг на трафик. Оф, мама му стара, стига ме разсмива. :) Жичките не са ми първа специалност. :-D
infomar написа:
Относно антивирусните - колкото хора, толкова и различни мнения и почитатели ще има и всеки със своята си правда, но трябва да се доверяваме на специалистите, по-разбират....
Къде по-специалист искаш. Жив специалист имаш по компютърни технологии. Не съм го учил вишето, да слушам квартални хакери как дават акъл. :lol: :partyman:
toolegittoquit написа:
... Да кримпиш UTP, да натискаш некст и да бучкаш RJ-та в суичове. А като не стане - преинстал...

Това с кримпенето и натискането на RJ-та никогаш не съм го правил. За това си има хардуеристи...

А това с преинстала - не ми се е налагало...

Това, че си не си наясно как да си настроиш политиките си е твой проблем...

Все пак тук говорим за компютър, който вчера не може да отвори един сайт, а днес го отваря... Къде е проблема според теб? :)
nikolovvd - майстор
Проблемите с Мозилата започнаха още от 42-ра версия, но не всеки ги е усетил, ако не е ползвал КЕП съвместно с Мозила. Поради тази причина съм забранил обновяванията. Ако автора на темата иска, утре ще мога да му пратя 41-ва версия, която да инсталира, след като деинсталира наличната.
infomar
http://mozilla_firefox.en.downloadastro.com/old_versions/
Имам в архива си: Mozilla Firefox 41.0.1 Final и Mozilla Firefox 42.0 Final - 41.0.1 добра ли е?
Имаш в предвид версия 41 от този списък или друг софт? Квалифициран електронен подпис КЕП имаш в предвид?
Какво става с отстраняването на разни бъгове и дупки в сигурността, които излизат с новите версии?

"Pale Moon" не става ли за замяна?
nikolovvd - майстор
infomar написа:
Mozilla Firefox 41.0.1
Квалифициран електронен подпис КЕП имаш в предвид?
Точно така!
Бях настроил Мозилата за се отваря с КЕП и с помощта на Джавата филтрирах сайтовете. Така нахалниците се отрязваха и не можеха да пускат изкачащи прозорци.
С 42 версия нещата се сгъбясяха, електрония подпис не можеше да подписва документи. Върнах старата версия, забраних обновяванията и нещата са стебилни вече над 3 месеца.
montoya - майстор
infomar написа:
.......
"Pale Moon" не става ли за замяна?
Ами като го пробва, работеха ли сайтовете с него?

Относно по горният спор за антивирусните. Където и да прочета, който и компютър да пипна с аваст, ми тежи като слон това с хилядата му бавни щитове. По изследвания и класации на разни лаборатории и сайтове, най оптималния вариант за антивирусна в момента е 360 тотал секюрити. И на нея обаче май се изключваше един енджин за да работи като хората.

И да продължа със спам-а
toolegittoquit написа:
Защото си нямаш и идея как на HP с 512RAM и Intel PentiumM 1.76Ghz зарежда Windows за 8-10 секунди,
Това искам да ме светнеш как става, ама много искам и то сериозно. Аз уиндоус отдавна не ползвам, но за зор замън имам инсталирана една седмица, която не мога да накарам да стартира под 15-20 сек, а няма инсталирана антивирусна програма и като цяло се стартират само 3 процеса, майкрософтски някакви.
Арч Линукс с КДЕ 5 се стартира за около 15 сек.
Хардуера е и5, 8гб рам и ссд
toolegittoquit - майстор
montoya написа:
Това искам да ме светнеш как става, ама много искам и то сериозно.
WindowsXP SP3. :)

Тема "Проблем с отваряне на отделни сайтове." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: