Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
shotik - майстор
ktamen - специалист
Много по-лесно ми се струва, да се купи желязо (профилни тръби и ламарина) и да се строи на място. Свободата за форми и размери е много по-голяма, транспортът също е по-лесен, устойчивостта на земетресения също е по-висока.
Към цената на контейнерите трябва да се добави и цената на разните инсталации и изолации.
Контейнерът има смисъл, ако изпадне почти без пари и имаш къде да го монтираш. И да го ползваш за склад или нещо подобно.
Последно като се интересувах и палатка да си опънеш в двора, пак трябва разрешително. За фургон, дори да е на колела също трябва. Контейнерът, вероятно ще го броят за фургон. Друг е въпросът, че на повечето места в БГ се гледа през пръсти на тези неща, но винаги има риск някой комшия да ти направи проблем.
nikolovvd - майстор
Ако е на 3 метра от оградата може само да се гърчи. Никой нищо не може да ти направи, ако си собственик на имота. Виж ако си съсобственик нещата изглеждат по доста по-различен начин.
Ако обекта е преместваем никой не може да ти откаже разрешение за временно поставяне, а комшията пак е с пръст в уста, защото не може по никакъв начин да те спре, т.е. да обжалва разрешителното.
nikolson - майстор
Ако излизаше по-евтино, къщите щяха да се правят така, а не иначе. Всички "предимства" са условни и скъпи.
VLADO66 - майстор
Старите контейнери се продават на цената на желязото вложено в тях.На запад се ползват като конструкция предимно при по-скъпите къщи, защото трудът е скъп.
infomar
Има и хладилни контейнери - идеално изолирани.
nikolson - майстор
Кой в България има техника за преместване на 100 м2 къща? Изграждането на къща, пригодна за живеене с контейнери няма да излезе по-евтино. То не е само да струпаш едно желязо накуп. Даже и с Владо не съм съгласен, че ги има на цената на старо желязо. Миналото лято търсих и не намерих под 2000 лева.
infomar
Свързваш се с корабни агенти, обикновено някой от тях имат на склад изоставени от някой превозвач контейнери, от които искат да се отърват на символични цени.... зависи от случая и колко самият той иска да спечели от сделката. После си намираш превоз и кран. Чувал съм за случай... цена до 200-300 лв бройката 20 футови.... но всичко си зависи от продавач/купувач.
toolegittoquit - майстор
VLADO66 написа:
.На запад се ползват като конструкция предимно при по-скъпите къщи, защото трудът е скъп.
Мда, само че тук къщите се строят от камък и бетон и надживяват поколения.
VLADO66 - майстор
И ако поколенията не искат да живеят в замъка или не им харесва разпределението?

Тема "Къща ли е къщата от корабни контейнери?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: