• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
p.v.x - майстор

Прикачен файл

product_1587.jpg
product_1587.jpg (58.58 KиБ) Видяна 2445 пъти
radius - майстор
zack написа:
Как точно построявате правилна пирамида с основа правоъгълник?
Много лесно, квадрата е правоъгълник :razz: .
Иначе си прав, че обикновено няма да е правилна. С по-малки плочки ще е по-лесно да следваш терена. Аз го ядох подобен, но като правих плочки на верандата, там едно било имаше под ъгъл спрямо страните на плочките и не беше лесно.
nikolov333 - майстор
За такива случаи освен рязането на плочките, най-много помага къртача.. :-D
jekasus - майстор
Погледнах снимките... ако "краката на октопода" са зададени с еднакъв наклон, то при диагонално редене на плочки почти няма да има проблеми, на малкия под ще има малко пълнеж в късите части от сифона към стената и към бъдещия праг...
zack - специалист
jekasus написа:
Погледнах снимките... ако "краката на октопода" са зададени с еднакъв наклон, то при диагонално редене на плочки почти няма да има проблеми...
Всички майки(крака на октопода) са на едно ниво :? Имам предвид към стените и към това, дето разделя двете части на банята :?
За малкия под съм малко по-спокоен, защото e 1,2 квадрата(1,40 на 0,85).
Големия ще ми е труден, че е около 4 квадрата :? Плочките наистина ще ги търся по-малки, че тези включени в комплекта, на който сме се спрели са 45х45см :?
Просто такива големи плочки не са за такава увъртяна баня :-D
VLADO66 - майстор
Пък и по-удачно е да ги редиш на диагонал.
zack - специалист
Готови сме с мазилката. Остана да се обърнат прозорците.
Тая мазилка Weber ми се струва, че ще е доста сериозна, като дръпне хубаво?
Иначе, доста коригиране падна. На места мазилката е сантиметър, на места 3 :? Ама поне стана право и отвесно.
Сега следва чакане 1 месец. Тамън има време за мислене, четене и т.н.

Някой може ли да предложи работеща система за нивелация на плочки? :? Ще ми е доста по-лесно с нея, поне така си мисля :?

P.S. 25 торби по 40 кила поръчах и дойдоха точно :rolleyes:
maleeeestrax - специалист
Работеща система за нивелиране на плочки е ако намериш добър майстор ама нещо много са издули цените---чух от 2-3 места за 25 лв./м2 :rock:
chapara - майстор
maleeeestrax написа:
Работеща система за нивелиране на плочки е ако намериш добър майстор ама нещо много са издули цените---чух от 2-3 места за 25 лв./м2 :rock:
Даже не си разбрал-35 и пак са малко за 3 кв.м. с такива наклони :cool:
zack - специалист
Проблемът при "майсторите" е, че гледат да претупат обекта и да минат към следващия! Че шарани много чакат, особено в София!
Да не мислите, че не искам да платя на майстор, който да го направи като хората, а аз да си върша моята работа? Не да правя мазилки и т.н. :?

Просто до ден днешен не съм видял майстор(автомобилен, строителен и т.н.), дето да изпипва нещата, 'щото винаги бързат!!! И ние, клиентите, все ядем бахура!!!
Затова от 9 години всичко по колите си го правя сам и имам 350 000 км. навъртени просто карайки. А си ги правя сам, щото ме излъгаха, че са ми сменили всичко по съединителя на по-по-предното BMW, пак в София! Ама го разбрах по трудния начин! Така и на по-предното BMW искаха да ми свалят главата в Юве, уж един от най-добрите Bosch сервизи – със 70 лева и ремонт за 4 часа навъртях още 230 000 км., без основен ремонт. И те така!

Та питах за система за нивелация, ако някой е ползвал и знае добра? Нещо от тоя тип:

Изображение

Изображение
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Питане за замазка в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: