• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Aneta K. - помощник
Трябват ми мнения относно хладилници Либхер. Интересува ме дали марката си заслужава парите и най-вече каква е разликата между тези два модела - този: https://www.tehnomix.bg/liebherr-cnesf-5123-comfort и този: http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/2985.html след като по-скъпия е от по-нисък енергиен клас, а като вместимост са почти еднакви? Струва ли си да дам екстра 700лв, ако уредите са със сходни показатели? И защо по-високия енергиен клас е по-евтин, след като обикновено е обратно?
Ще се радвам на малко помощ.
iliya_i - майстор
А друга разлика освен енергийния клас и цената забелязахте ли?
Тук се опитвате да сравнявате несравними неща. Просто двата модела са доста различни:

LIEBHERR CUP 3221 COMFORT /LIEBHERR CNesf 5123 Comfort
Обем на хладилника: 196л /Полезен обем, хладилно отделение общо : 325 литра
Обем на фризера: 84л /Полезен обем, фризерно отделение : 112 литра
Размер (ВхШхД): 181.7х60х62.9см /Размери (В/Ш/Д): 202/75/63 см
и т.н.

Просто разликата между двата модела е огромна, освен енергийния клас се различават и по обеми и размери: единият е с общ обем 280 литра, другият 437 литра т.е с над 50% по-голям обем. Естествено по-малкият е от по-висок енергиен клас, но е по-евтин. Изберете си този който Вас ви удовлетворява като обем. Енергийния клас не е най-важната характеристика. Тя е просто следствие от обемите. А по-големият обем харчи естествено повече ток.
rgadzhev - специалист
Май не е добър избор. Чел съм, но в друг форум за пробиви във фреоновите серпентини в камерите и понеже са в пяната не подлежат на ремонт.

[https://www.hamali.bg/blog/884/]
kolcho - специалист
Aneta K. написа:
Струва ли си да дам екстра 700лв, ако уредите са със сходни показатели?
Ще се радвам на малко помощ.
Че показателите не са сходни, вече Ви обясниха. Сега е редно да обърнете внимание и на цената: единият хладилник струва 839, а другият 2499. Разликата не е 700 лв. А 1660.
Вие решавате кой от двата хладилника Ви е по-нужен и дали тази разлика в цената си заслужава!
marinelageorgieva - помощник
Аз използвам тази марка от около година, но не съм кой знае колко впечатлена, защото е доста шумен.
nikolovvd - майстор
У нас се ползва Либхер от 3-4 години. Като го избирахме гледахме да е с възмоно най-ниското ниво на шум, в случая 28 dB. Толкова тихо работи, че се чува единствено щракането на релето, което включва компресора. Трябва да се навра до задната част на хладилника, за да чуя жуженето на компресора.
Преди няколко месеца ги оглеждах отново, но не видях хладилник с по-ниско ниво на шума от 36-38 dB.
Може би LG са направили по-тих компресор, поне до колкото успях да схвана от една реклама, но компресора вече не е като на старите хладилници с двигател.
pavlina_gg - напреднал
Аз съм много доволна от Либхер. Първо 6 години ползвах в една квартира такъв,
през цялото време работеше безупречно, при все, че в момента на нанасянето,
хладилникът вече си беше на няколко годинки, с изтекла гаранция.
Сега, на новото място пак сме с Либхер и се държи много добре.
Допълнителен плюс е, че имат сервиз в България, ако нещо се наложи. :)
iliya_i - майстор
pavlina_gg написа:
Допълнителен плюс е, че имат сервиз в България, ако нещо се наложи. :)
Че как няма да имат. Те (битовите модели) даже се произвеждат тук.
torbalan - Дървен философ
Иди и ги виж наживо в магазина. Когато избирах хладилник за в къщи - Либхера ми направиха впечатление с доста ниско качество на моделите с поносима (за мен) цена.

Не знам какво точно търсиш, но напоследък съм приятно впечатлен от една турска марка - Беко. Мисля, че в технополис ги предлагаха тях.
elman - напреднал
Не си купувайте Либхер, ако е произведен в България. Имат много предпродажбен брак който в последствие ремонтират по доста лош начин и го пускат на пазара като "промоция". От сервиз в който ги поддържаха гаранционно знам, че почти всичко закърпват и го връщат за продавьжба. Това че са с пяна отзад не пречи да я свалят да оправят пробива и отново го изпенват...и ако незнаеш какво да гледаш, може и на такъв да попаднеш в магазина. Компресорите им за сравнително здрави, но много често се пробива тръбата която обикаля отвътре за да отопля уплатнението на вратите за да се отварят лесно. Когато това стане от сервиза немогат да я закърпят и за да не го сменят просто я шунтират отзад. Резултата от което е по-трудно отваряне на врата от което почват да се чупят дръжките, т.к. са им слабо място. 1 дръжка почва от 40лв нагоре. Ледогенераторите също са им проблемни...

Ако го купите от Германия грешка няма да има, но от България ще имате проблеми. Ако цената не е проблем за вас помислете за Miele, AEG или LG, ако цената е проблем Beko са много удачен избор. Аз съм с такъв в къщи много е тих има 1 проблем започва да корозира след няколко години.

Каквото и да вземете търсете максимално дълга гаранция или я удължете както направих аз срещу не много пари и сега ще ги извикам да си сменят врата която почна да ръждясва.

Успех :)
  • 1
  • 2

Тема "Дайте малко мнения за хладилници Либхер" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: