Ел. инструментите. Консумативи.
AGK
Здравейте!

Кои са критериите за избор на битове? Дали под принтирано име на известна с качеството си марка е и сьгтветното качество? Изработката от специални сплави ли е само критерия? А тези така наречени "евтинджоси" - те какво не стават ли? Не споменавам умишленно голямата страна от Азия , защото там не е ясно в случая кой ,кое от къде е поръчал и внесал в БГ!
И така -
Има ли сми да се взема този комплект битове?
http://www.onlinemashini.bg/komplekt-bi ... asti/24543

https://www.masterhaus.bg/bg/products/m ... hasti-troy
Благодаря за съдействието ви!
Поздрави!
Наздраве в този весел ден ! :drinkers:
VLADO66 - майстор
Ползвал съм най-различни комплекти, едни по-здрави, други не.Отдавна си взимам битове на бройка.Напоследък на Wekador и съм доволен.
MASTER - специалист
https://eshop.wuerth.de/Bit-Set-mit-Met ... de/DE/EUR/

Aз ползвам този комплект.
От три години, ежедневно и по много.

Нормални битове са, не са импакт, но ги въртя много често с ударния винтоверт.

Нямам счупен бит, нямам повреден или износен.

Нямам и загубен бит, но това качество май не зависи от сет-а :)

Комплектът е много добре съчетан - 4 торкс, 4 аси ( на вюрт новия стандарт на битове) 2 инбус, 3 филипс, 2 позитив и 1 шлиц. Аз съм добавил по един Т40, Т27, позитив 3 и още един шлиц.
В този състав досега не се е случвало да ме изненада винт.

Удобен е за държане в джоб и е винаги под ръка, което спестява разхождане, ровене и търсене.

Цената подозирам че е около 20€, но не съм сигурен. Подарък ми е от една промоция.
MASTER - специалист
Tози сет е подходящ за ходене по обекти - строителство, дърводелство и подобни.
Ценното е че покрива изцяло всички винтове, които можеш да срещнеш там и е голям колкото ключодържател. В строително монтажните дейности не се срещат изчанчени винтове - срещат се АSSY, Torx, Philips, Pozitiv, тук там някой инбус и шлицове се налага да се ползват при демонтажи.

Ценното на този сет е, че има АSSY битове, които не можеш да намериш в нито един сет на друг производител, ако ще и от 500 части да е. Мисля, че сега WERA почнаха да ги произвеждат, но все още не са ми попадали.

Ако имаш сервиз за ремонт на електроуреди - есрествено че ти трябва друг сет битове - някакъв голям и евтин - няма нужда от скъпи и качествени, защото натоварването и интензивноста на ползване е много по малка. Едва ли нещо се стяга с повече от 20 Nm - предимно метрични резби и навивания в пластмаси
MASTER - специалист
:lol: Доколкото ми е известно, - всички възможни торксове са 11 , като това включва микроразмеритеT4, T5, T6 и Т8 Също толкова абсурдно ми се вижда да се ползва бит PZ 0
:arrow: Ако ти подобни винтове ги развиваш с битове, които слагаш на държач с диаметър 10 мм, по добре направо ги сечи с брадвата. За подобни операции има микроотверки ..... , които задължително би трябвало да имаш, ако се занимаваш с електроника.
Avas_co - майстор
В последно време на какви ли не извращения съм се нагледъл.
Ключове 16 - 18 въобще не ме впечатляват вече, което не значи, че не псувам като ги засека.
Последно правих една френска измишльотина и всичко си беше 16-18 мм. е в тоя случай няма ядове.
Ключ 15 отдавна ми е обичайно и даже си го ползвам доста.
Последно засичах иинбус с дупка ( тоест дупката трябва да е на ключа ) то май пак беше на тая френска глупост, добре, че чинно си бяха сложили един в окомплектовката.
Друго , бях засичал някакъв сигурно инчов размер инбус, че не беше ни 4, ни 5 мм. , или пък да не беше м/у 5 и 6 мм. :?
Е, там що клетви се изрекоха.
PIP - майстор
Аз ползвам основно Trend Snappy, като тези 'неща' дето ми трябват ежедневно ги взимам отделно в повече бройки и комплектите са за резерва, ако нещо нестандартно потрябва.
Avas_co - майстор
simplex написа:
Avas_co написа:
Последно засичах иинбус с дупка ( тоест дупката трябва да е на ключа ) то май пак беше на тая френска глупост, добре, че чинно си бяха сложили един в окомплектовката. Друго , бях засичал някакъв сигурно инчов размер инбус, че не беше ни 4, ни 5 мм. , или пък да не беше м/у 5 и 6 мм.
Инбус-а с дупка по средата не знам за какво са го измислили. Явно защита от пипане и псуване на хората, които искат да направят нещо. Аз много мразя когато се окаже, че нямам инструмент да развия едно болче и на половината на нещо трябва да спра. Например имам един мизерен Torx-а на окачването на колата, който ще иска да се развива с голям въртящ момент с адаптер от тресчотка 1/2. :x Не знам защо ги правят толкова зловредно нестандартни, все едно правят състезание по дебилизъм. Оня ден гледам един тостер, той отдолу с винтчета за прерязана отвертка закрепен.
А, аз последно съм се "влюбил" в болтове и гайки с периферия, че и заперчемени, мнооо яки.
Ползват ги за щяло и нещяло, е няма такъв дебилизъм, не знам какво не им харесват на класиката - шайба- федер шайба.
Тая глупост, ако не я стегнеш доволно, спокойно си приплъзва през нея, но ако я стегнеш яката, става чудо като забие, и ако е на завряно място не искам да казвам какво става, като се наложи да я разхлабваш.
Ми, като искаш да си сигурен, че няма да се саморазвие, сложи гайка с пластмасова муфа, това няма саморазвиване,но си се развива ОК, малко по бавно, но... поне няма да си чупиш ръцете и да се напъваш като пумак на шмиргел.
П.С.
Я, пак може да си редактира човек мнението.
Темата беше за битове, пък ние малко я обърнахме на това, какви извращения са способни да измислят в днешно време инжинерите.
pansim - майстор
Никак.
Целта е да се купува
Независимо какво. може и битове и гаечни ключове и каквото се сетим. Важното е да върви китайската икономика. Че инак - всички затъват яко :lol:

Тема "Избор на битове" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: