Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
juslen - специалист
Здравейте,

Правя си рампа за качване на мотора във входа на блока или по-скоро подменям старата, която ми идва къса за новия мотор. Ще ползвам п-образен профил (като за бебешки колички). Новата рампа искам да я направя с някакво противоплъзгащо/абразивно покритие така че да мога да качвам мотора с лека газ без да боксува като е мокро например. Каква техника се ползва за целта? Пясък в боята или поръсване върху нея след нанасяне?
Чираче - майстор
Купуваш си електроизолационни килимчета от назъбена гума, нарязваш на ленти напречно на назъбването с ширина на профила, и лепиш с лепило Тип Топ.
juslen - специалист
Килим от този тип ли?
Прикачен файл:
55730.jpeg
55730.jpeg (6.62 KиБ) Видяна 1568 пъти
Прикачен файл:
55730.jpeg
55730.jpeg (6.62 KиБ) Видяна 1568 пъти
Лепилото кой тип точно трябва да е?
http://www.excel-bg.com/%D0%BC%D0%B0%D1 ... 0%BE%D0%BF

Повърхността подготвя ли се по някакъв начин преди лепенето?

Прикачен файл

800241.jpg
800241.jpg (38.27 KиБ) Видяна 1568 пъти
piron45 - майстор
Вземи си силиконово платно, много по издръжливо е на всякакви условия от останалите гуми. Не се хлъзга дори да е мокро. На атмосферни условия издържа от -60 до +300 градуса.
markony - напреднал
Друг вариант е да нанесеш тънък слой епоксидна смола и да направиш поръска с пясък предварително пресят за да се премахне прахта в него. Естествено повърхостта трябва да е почистена и обезмаслена.
juslen - специалист
Събота ще взема профила. Дотогава трябва да реша кой метод ще ползвам. Диелектрични килимчета и лепило Тип топ май доста солено ще ми излезне тая рампа? Силиконовото платно какъв тип точно да е, къде да го диря и с какво се лепи? Екопсидната смола с пясък май най-лесно ще стане, обаче ще държи ли здраво като е нанесена върху боя? Няма ли да е по-лесно направо боята да наръся обилно?
markony - напреднал
Епокси върху боя, мисля че ще се отлюпи. Има оцветители за епокси обаче, ако държиш да ти е в някакъв цвят ;)

Тема "Противоплъзгащо покритие на П-образен метален профил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: