Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nikolovvd - майстор
Купи си от Лидъл един конвектор за 89 лв. и го нагласи на каквато температура искаш.
Може да се ползва на 1000, 1300 или 2300 W.
И на Елдом конвекторите имат цифров терморегулатор.
dakata__92 - напреднал
nikolovvd написа:
Купи си от Лидъл един конвектор за 89 лв. и го нагласи на каквато температура искаш.
И какъв им е цикъла на действие? Поддържат в помещението температура от 15 градуса примерно ли?
vgeorgiev написа:
Имам такова и работи перфектно.
http://m.banggood.com/DC-12V-50-to-110- ... 33303.html
Това контролерче ли е? Смисъл таймер има ли няма ли и как си го настроил?
nikolovvd - майстор
Не само поддържа, но ако го изключиш от панела, а не от контакта, се включва сам при падане на температурата под някакви градуси, ама сега не мога да ти кажа колко точно. Питай като стане студено след 3 месеца! :)
А същото термореле съм ползвал близо 7-8 години да ми пуска помпата на котела без нито един отказ.
vgeorgiev - специалист
dakata__92 написа:
...
vgeorgiev написа:
Имам такова и работи перфектно.
http://m.banggood.com/DC-12V-50-to-110- ... 33303.html
Това контролерче ли е? Смисъл таймер има ли няма ли и как си го настроил?
Това е терморегулатор.
Насстройваш го дали да работи в режим отопление или охлаждане. Тоест да включва като достигне минималната температура или максималната.
Самата температура я настройваш. Да речем 15 градуса.
Настройваш хистерезис 2 градуса да речем.
Настройваш на отопление.

Когато температурата падне до 14 градуса, ще затвори релето. Пуска радиатора. Когато в стаята стане 16 градуса ще изключи. И така до 14 и пак така...
burkov - специалист
nikolovvd написа:
Лидълския панел се запали два пъти в детската стая.
Тая гад не бих я взел за нищо на света, още повече ако няма наблюдение.

Иначе и двата показани контролера, ще свършат работата на колегата.
Не знам какъв ти е нагревателя, но по-добре се засмисли дали искаш да рискуваш нещо да се запали докато те няма.
nikolovvd - майстор
Моя изкара две зими без проблеми, а се отоплявам само на ток. Повечето време работи на 1300 W, но ако стане по-студено или трябва да се стопли по-бързо помещението - на 2300. Не съм имал проблеми до сега, но ще го имам пред вид за в бъдеще и ще го наблюдавам по-зорко.
burkov - специалист
Моя изкара 1 година само в кухнята, че нещо не смогваше парното а жена ми обича да е 100 градуса.
След това го преместихме в детската и ед пускан за по 20 мин като къпехме детето. Просто много бързо загряваше и нямаше нужда от повече.
Добре че и два пъти стана докато бяхме в стаята.

Иначе за колегата, по евтиния вариант е това:
http://www.ebay.co.uk/itm/141699942800

Мисля да го ползвам да си управлявам помпата на камината.
Мисля че ще е идеален вариант за неговите цели, но аз лично бих минал през допълнително реле, защото тия 10 ампера дето му дават, не съм сигурен колко са надеждни.
nikolovvd - майстор
Или си намира едно реле от акумулираща печка, или прекъсва управлението на уреда и свързва контакта от релето на терморегулатора.
vgeorgiev - специалист
На тия китайски боклуци не им имайте много вяра. Добре изглеждат направени, но по-добре не пускайте консуматора през реленцето на платката, че пистите са тънки, а релето не се знае колко е 20А. Комутирайте друго надежно реле.

Тема "Управление на електрическо радиаторче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: