infomar написа:В теоретично отношение тук има доста по-знаещи от мен.Ти изводите си ги направи сам от факта,че Кракра 160А модела,има 20% ПВ при 125А. И е легенда сред хоби ползвателите с тези си данни..... Въпроса е,че данните и са реални.
Не мога да разбера защо казваш, че ПВ 15% е добре? Коефициент на запълване който дават еднакво ли е с ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА НАТОВАРВАНЕ.![]()
Ако изходя от горният цитат, и Коеф.Зап. = ПН то на 10 минути при 180 А, трябва да работя 1.5 минути и 8.5 да почивам, което въобще не е добре.
koveslav написа:Подариха ми едно старо но читаво електроженче и сега ще се мъча да го реновирам, но за това което се предлага - масово по продавалниците се продават на втора ръка инверторни машинки и тук-там някой трансформаторен. Що си ги продават, не схващам, но ме е страх инверторен на старо.infomar написа:В теоретично отношение тук има доста по-знаещи от мен.Ти изводите си ги направи сам от факта,че Кракра 160А модела,има 20% ПВ при 125А. И е легенда сред хоби ползвателите с тези си данни..... Въпроса е,че данните и са реални.
Не мога да разбера защо казваш, че ПВ 15% е добре? Коефициент на запълване който дават еднакво ли е с ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА НАТОВАРВАНЕ.![]()
Ако изходя от горният цитат, и Коеф.Зап. = ПН то на 10 минути при 180 А, трябва да работя 1.5 минути и 8.5 да почивам, което въобще не е добре.
За въпросният електрожен питах един от "консултантите" който го предлага .... дали е мед или алуминий, казва не знам, колко са дълги кабелите - не знаел, дали е китайски или американски... не знаел... А бе нищо не знаел, ама бил хубав. Една проста работа да си купя електрожен, се оказва сложнотия, щото от десетки модели които се предлагат трансформаторни на цени до 220 лв/140-160А, няма читави китайчета, а по-скъпите ми са извън лимита.За любителски цели и натоварване една-две кутий на година ми се струва, че инверторният е лукс, а и добрите инверторни са на цена над 400 лв.