Здравейте. Баща ми има радио на батерии, което обаче има и възможност за адаптер. Адаптера му обаче изгоря. Пробвал го с един друг адаптер обаче се оказа после че + и - на този адаптер са на обратно и нещо замирисало и изгоряло.. Сега на радиото работи дисплея, бутоните също реагират(отчитат на дисплея).. но няма звук... в началото при усилване до край се чуваше мноого слабо музиката, но след време съвсем замря.. докато все още се чуваше нещичко го отварях и ми направи впечатление, че една интегрална схема много загрява... D2822M.. сега вече не загрява което ме навежда на мисълта че явно тотално е изгоряла и тя е проблема... дали е възможно да е от това.. и ще може ли да се подмени... стрували си занимавката за радио за 15лв.
ПП... ако се оправи или се вземе същото радио ново.. а на адаптера се одреже кабела и завърти + и - дали ще стане при положение че радиото е на 6V (4 бат. по 1,5) a адаптера е 7,5V 500mA... сега като го включвам така на разваленото радио на пръв поглед е ОК.. дисплея и копчетата работят.. няма загрявания.. но дали да рискувам и с новото?
ПП... ако се оправи или се вземе същото радио ново.. а на адаптера се одреже кабела и завърти + и - дали ще стане при положение че радиото е на 6V (4 бат. по 1,5) a адаптера е 7,5V 500mA... сега като го включвам така на разваленото радио на пръв поглед е ОК.. дисплея и копчетата работят.. няма загрявания.. но дали да рискувам и с новото?