• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko - специалист
Здравейте, никъде не прочетох мнения за този модел камина.Ако някой ако я ползва да напише няколко реда що за стока е.
naskov - майстор
Ако си я купил няма да съжаляваш. Доволен ще си. Това е стария Бърнит с ново управление.
nokoniko - специалист
Не съм я купил и затова питам.Гледам, че са македонски.Внасяме ли ги или тук в България се правят. НАБЛИЖАВА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН....
kalin72 - майстор
Има си интернет као слънце :)
Ето ти сайта им
http://ecospar.com.mk/
Има и други, сръбски, Алфа плам
http://www.alfaplam.rs/
А има и добри бългаски, Витория
http://v05.bg/bg/product/i34/%D0%92%D0% ... 0%92*.html
nokoniko - специалист
Да видял съм им сайта.Видях, че може да се купи и в България-просто попитах ако някой е купил да сподели......То по сайтовете където ги продават естествено, че само суперлативи ще четем.
naskov - майстор
nokoniko написа:
Здравейте, никъде не прочетох мнения за този модел камина.Ако някой ако я ползва да напише няколко реда що за стока е.
Какво и колко ще топлиш, че искаш толкова мощна камина?
nokoniko - специалист
Топля къща с изолация 5см и хубава дограма.В момента ползвам Прити - га 26 котле 26кв. Отоплявам се на дърва-15 -16 кубика на сезон.Етаж първи-кухня с трапезария, спалня,баня, тоалетна,коридор-80 кв.м -5 радиатора панелни 35/160 и лира в банята.Етаж втори - дневна, спалня,тоалетна-45 кв.м.- 3 бр. радиатора панелни 35/160 и лира в тоалетната. Общо 8 радиатора, 2 лири и бойлер със серпентина 80 литра /имам постоянно топла вода/. Котлето е в мазето и бойлера е там. Нямам никакъв проблем с топлината. Спокойно подържам 26-27 градуса, даже след като загрее водата задължително затварям клапите, защото ще кипне водата. Мисля, че с това котле загубите са големи/кюнците са много топли/ и не ми се слага само горелка на него. Приемам всякакви съвети. Писна ми с тия дърва........ :rolleyes: :rolleyes:
naskov - майстор
След като имаш изградена инсталация с котел за теб е по -добре да сложиш отново пелетен котел в мазето, а не камина на етажа. Така етажа си остава чист. Камината не е удачно да се монтира в мазе, защото няма изолация и бункера Й събира относително малко.
andy_forresite - майстор
Ако си предвидил място за камина и искаш камина, Виктория ще ти стигне като мощност - 16 киловата към водата и 2 киловата от самата камина на номинална мощност. Предполагам камината може да се инсталира в трапезарията. Комин и приток на външен въздух измислил ли си? Може да затвориш радиатора в стаята с камината и да го пускаш само при нужда. Това обаче означава да преправяш много :? .
При наличие на мазе или специално котелно помещение с изведени тръби с всичко, хубаво си помисли какво искаш да правиш.
Мощност от 25-26 киловата не ти трябва. Пелетните мини топлоцентрали произвеждат почти каталожните киловати топлинна енергия, докато камините и котлите на дърва, особено пък Прити, ги постигат само при оптимални условия и гориво (сухи хубави дърва и калорични въглища). Реално потребителите ползват 40-60% от тази обявена максимална мощност с някакви краткотрайни пикове до 80%. Реално я си правил 17 киловата, я не си. Както ти казах, мощността на камината Виктория ще ти е напълно достатъчна, даже мисля че няма да й отнеме много време да развие 85°С в наличните радиатори, лири и бойлер. Не че ще ти трябва чак такава температура...
nokoniko - специалист
От камини се отказвам, защото всичко е направено от мазето и да се вкарвам в излишни приключения и разходи - не си заслужава. Дайте съвети за котлета, но нали знаете какво желаем Българите - да е евтино и икономично и качествено. :-D :-D :-D .Попитах за " Eco Spar " Auriga 25kw, защото го видях с плътна врата /с малко прозорче/ и се води котел. Сбъркал съм заглавието, за което се извинявам, че ви подведох.Търся съвети за пелетно котле в мазето и дали около18 киловата ще ме устроят щом казвате, че около 25 е излишно голяма мощност и предполагам, че по-голям разход на пелети ще има. :supz: Виждам, че имат и EcoSpar Alba B 18kW - отново с плътна врата, като го водят котел.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Камина на Пелети " Eco Spar " Auriga 25kw" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: