Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
digitalpr - специалист
Това е антирезонансен демпфер. Наложи се да бъдат монтирани такива, за "по-гладка" работа на машината и доста по-висока скорост на моторите. И по трите оси има.
stivemaster - майстор
Ба, че пример ! :? Ето една мацка дето явно не е хубаво да се ебаваш с такава,дето прави лагерни танкети.Евалла !!!
MrMurdjo - майстор
Като гледам каква е крайната цел на заниманието, наистина не е здравословно да се ебаваш :)
stivemaster - майстор
Ей ма и мене, на.Е ще го довърша някога все пак, но .... кога - не е ясно .Мързела е лоша болест :mrgreen:

Z оста е от плазма затова е само с два лагера,но ще го пусна засега така за да пробия планката на снимка 1.Тя ще е действителната планка за постоянно.Тогава вече ще сложа и другите два лагера и шпиндела вече ще стига до долу.
Болтовете на плота стърчат, защото отгоре ще има 10мм полиамид.

Прикачен файл

3.JPG

Прикачен файл

2.JPG

Прикачен файл

1.JPG
Последна промяна от stivemaster на съб сеп 03, 2016 9:27 pm, променено общо 1 път.
digitalpr - специалист
Какво има да се довършва по машината?
stivemaster - майстор
Е , как кво ?Няма крайни изключватели,окабеляване ,таблото е наредено но още се двоумя дали да сложа екзорорския контролер, който си мислих в началото да слагам или Ардуино и да пробвам GRBL.Трябва му компютър и мога да го подкарам.Тогава вече, ще направя планката за Z и ще я ъпгрейдвам и вече ще мога да настройвам окончателно перпендикулярност на осите.
Е тогава вече мога да си обработя лентите от 10мм полиамид ,отворите за тях и тези за захвати.Да монтирам полиамида и да тегля една стружка на плота.
Ами долу-горе - това.
digitalpr - специалист
Почти си готов като гледам :) Какви крайни изключватели ще позлваш? Линейните направляващи ф20 ли са? Няма ли да има голямо провисване по X на тази дължина?
stivemaster - майстор
Предполагам искаш да питаш за Y - ф30мм са (правилно според мен и половината свят е надлъжната ос да е Y ,а напречната Х, макар че останалата част от света обратно на логиката CAD CAM софтуера с който евентуално си подготвят файловете и управляват машините, смятат обратното).
Ами провисване разбира се ще има ,все пак става дума за 1200мм,но се надявам да е в рамите на поносимото и също така разчитам на еластичността на самите направляващи.Все пак всичко е в режимите на рязане,ако са съобразени с особеностите на машината,зачиставащите преходи показват има ли проблем или не.При мен няма да има големи усилия, все пак шпинделчето ми е 1050 вата.
Абе ще видим сега като го пусна.
Последна промяна от stivemaster на пон сеп 05, 2016 2:55 pm, променено общо 3 пъти.
digitalpr - специалист
Аз явно съм от другата половина на света :) Да, надлъжната имах педвид.
Какви ключове ще ползваш? Крес ли ще е шпиндела?
stivemaster - майстор
Крайните изключватели ще са индуктивни ,че имам от тях още 10бр.
Крес е шпиндела.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: