Здравейте, някой може ли да даде идея как да подходя при изготвяне на платка по тази схема. Самата схема не е много голяма и ако се напрегна малко ще измисля как да стане, обаче проблема е че трябва да има ,,ground plane'' или голяма повърхност за масата, която обхваща цялата платка. Сега, въобще не мога да работя със тези програми за създаване на графичен оригинал, предпочитам на ръка да си ги правя нещата, но цялата тая работа с голямата повърхност за масата ми пречи много. Всичко е наблъскано много заради факта че честотата е висока и не трябва да стърчат крачета на елементите много, но трябва да има и достатъчно разстояние да ги обгражда масата, но да не е и твърде близо да не се създават паразитни капацитети. Всичките тия изисквания ме объркват изключително много и не мога нищо да сътворя, а елементите почти съм ги събрал и съм готов да почна да я правя схемата. Та моля, някой ако се е занимавал със високочестотни експерименти, да удари едно рамо ;)
thebugger написа:... по тази схема....Ахааа... супер схема! Ама и ако се виждаше ...