Нека намерим най-тънките цени.
cholev - майстор
Довечера, утре ще пробвам и ще напиша. Мойта идея е да свържа двата ми компресора- парксайдския и премиума.
Като ще ги вържа директно за нерегулируемите изходи. А вземам налягане от регулируемия на една от машините. По електрическата част нищо няма да пипам.
Вчера не можах да пробвам, защото ми липсваше двустранен нипел. Днес по пътя към нас се надявам да намеря такъв.
Според мене трябва да стане.
- работи само единия компресор, получаваш ресивър 50литра.
- работят и двата като налягането падне към 6бара включва един от двата (зв зависимост кой как е настроен фабрично) налягането в зависимост от използвания уред или се увеличава или пада до 6бара където включва и втория компресор.
Притесняваме инсталацията, защото в двора ми е слаба, а двата са общо 1,8 + 1.1=2.9кв което прави 14А, но при включване има пик на тока.
За гаранцията на уредите им аз пък съм много доволен..Бях взел един хидравличен крик 2Тонен го водят тип крокодил ...Ползвах го близо година и нещо. С него си вдигах Аудито С6 тежко 1800 кг. Не знам какво му стана ,но взе да изтърва първо като го вдигнех ненатоварен падаше след 1-2 минути сам после спря да вдига изобщо нямаше омасляване по него.Занесох го в Лидъл приеха ми го и след два дни ми се обадиха, че не може да се отремонтира и не могат да го заменят ,понеже нямали налични ,да отида да ми върнат парите и така...
fore - майстор
Така де Чолев :partyman: за това говоря и аз ! Пробвай и кажи.

----------

Криковете им явно са с лоши гумени опръстени и се скапват. После не правят налягане и не работят. Има доста оплаквания за този проблем.
Аз имам 2 такива и двата бачкат, но са купувани от Илиенци и даже вторият имаше дадени резервни опръстени в комплекта си.

Гумаджията взема уж по маркови но и той каза че не карат повече от 1 година и все прави ремонт по гумичките и тнт.

Абе Лидл не ремонтира. А това може да се оправи с подмяната на опръстените.
Значи аз искам да изолирам единия пресостат ,за да могат и двата мотора да се включват (командват)едновременно от другия и бутилките да се пълнят по бързо иначе аз имам само бутилка с която мога да увелича обема .Ако оставя и двата включени по отделно и със скачени бутилки ще включва само този на който пресостата е настроен на по малко налягане и другия компресор става излишен .
Та основно питането ми е дали ще издържи пресостата защото, като го гледам на външен вид е подобен на този на ел. двигателя с 3 киловата мощност на двуглав компресор schepach hc53 примерно ,но не му знам неговите параметри...
fore - майстор
Колега аз ти написах по горе какво ще стане, но ти явно не четеш !

На външен вид е едно, а контактите за какъв ток са предвидени вътре е съвсем друго.
kozl - майстор
Ползвай контактор, а контактора да се включва от пресостата.
При по-голям дебит през единия от два свързани с маркуч ресивери може да се получи така, че налягането в двата да е различно.
Затова аз писах ,,ако има някой е компетентен и се сеща и разбира" .В конкретния случай какво ще се получи и изобщо ще стане ли ?А ти не ми казваш с точност дали е възможно, а ми отговаряш с догатки ...Въпросът ми е към човек който знае параметрите на самия пресостат за който питам и дали ще издържи с товара на двата ел .мотора (ето на пак се повтарям) ...Благодаря предварително...
Извинява колега не видях мнението ти и изпратих моето ...В смисъл какъв, не те разбрах за контактора как ще го включа и от къде да го взема и какво представлява? Как като са скачени двата съда налягането ще е различно?
Последна промяна от crash77 на пет окт 07, 2016 2:52 pm, променено общо 1 път.
Djack - специалист
В крайна сметка, стават ли за домашно боядисване лидълските компресори или не?
cholev - майстор
Стават. С пистолета на лидъл и премиума доста съм боядисвал в къщи, вклюително и полиуретанова боя.
Премиума е доста по слаб от лидълския при това. Бутилката я пълни за 118сек а лидълския за 68сек. (вчера ги тествах)

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: