Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kudev - помощник
Здравейте изгоря ми старият термоограничител и искам да си го сменя, купих си нов но не ми е ясно как се сменя.
Какъв трябва да бъде начина на свързване?
Термоограничителя е от този вид:
Изображение

Ето това са снимки от печката, понеже някой преди мен е правил нещо и незнам какво точно, но има един червен кабел който е свързан с изолирбан и си мисля, че може би е било свързано по някакъв начин
Изображение

Изображение

Изображение

Това е старият ясно се вижда, че е бил отрязан от червен кабел
Изображение
shadow__01 - майстор
Ще трябва да му кримпнеш две нови кабелни обувки.
kudev - помощник
shadow__01 написа:
Ще трябва да му кримпнеш две нови кабелни обувки.
Да аз съм си взел две кабелни обувки мисълта ми е ето две снимки, съм снимал старият термо-ограничител
вижда се, че е бил отрязън червеният кабел, и другият кабел беше увит с изолирбан, явно "майстора" преди мен е решил просто да не използва и да смени термоограничителя, и е свързал червеният кабел и го е увил с изолирбан.

Изображение

Изображение

Малко се отклоних, сега мисълта ми е мога ли да го свържа по този начин ( сега просто съм го закрепил за снимката само, иначе ако е правилно ще го сложа хубаво и на обратно на мястото му)?
Изображение
rado_ev - специалист
Трябва да махнеш корпуса на стария термоограничител, като му намериш гайката с която е захванат и го развиеш. На това място завиваш новия термоограничител. Тези червените кабели, които са изолирани в момента са били там. Като развиеш изолирбанда ще видиш, че това са два кабела свързани принудително по някакъв начин. Слагаш им по една кабелна обувка и ги свързваш на новия термоограничител. Няма значение кой кабел къде е включен. Просто единият кабел в едната клема а втория, в другата свободна клема.
kudev - помощник
@rado_ev

Благодаря, така ще направя сега :)
kudev - помощник
Оправих нещата благодаря за помощта :)

Тема "Свързване на Термоограничител за фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: