• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
Какъв е проблема да си вземеш алкални от Лидл или друга верига за по 50 ст бройката и да си ги сменяш преди всеки сезон? Държат не по малко от Дурасел или всяка друга скъпа марка. В упътванията на някои марки безжични термостати като Tybox например изрично пише да не се ползват презареждаеми батерии.
filmatoplo - майстор
Здравейте ,търся кой колега от форума ползва стаен термостат Салус IT500F . интересува ме как стои въпроса с комуникация с телефон и въобще как се държи ,може ли да пали от далече .
essenov - специалист
Аз се заглеждам по интелигентните Термостатични глави, като Danfoss Eco/Connect. С такива бих управлявал/програмирал всяка стая отделно, а не само една стая както е със стайния термостат. Някой има ли впечатления?
Jacomo - специалист
zhivko83 написа:
Здравейте, колеги!
Някой ползва ли безжичен термостат с акумулаторни батерии?
Те по принцип са 1,2 V, след зареждане достигат до 1,5 V. След 2-3 работа напрежението пада до около 1,35 V и светва иконата за празна батерия.
До какво напрежение термостата ще работи коректо?
И една акумулаторна батерия с нисък саморазряд, дали ще може да работи колкото една алкална батерия със същия капацитет?
Средно за една година се изтощават батериите за еднократна употреба с нашия COMPUTHERM Q7RF.
Мерси!
http://www.ikea.bg/lighting/Light-bulbs ... 061/29192/

ALKALISK
алкална батерия, LR6 AA 1.5V, 10 бр. в к-т
2,99 лв
Evgeniy - майстор
essenov написа:
Аз се заглеждам по интелигентните Термостатични глави, като Danfoss Eco/Connect. С такива бих управлявал/програмирал всяка стая отделно, а не само една стая както е със стайния термостат. Някой има ли впечатления?
Погледни MAX! на ELV.
Аз поръчах една конфигурация и скоро ще имам впечатление. Може да се вържат няколко термоглави към един или няколко термостата или директно към LAN устройство за управление през интернет. Управлението на една или няколко стаи може да е изнесено извън тях, а да се извършва по тяхната температура.
KPAHK - помощник
Здравейте,

Имам следната чуденка - имам изградена отоплителна система на къща с термопомпа вода-въздух и подово отопление в цялата къща. Останаха да се сложат само термостатите. Според майсторчето най-за препоръчване били Honeywell CM907. Понеже ми се виждат малко скъпички ме интересуват някакви приемливи аналози - например Finder, Siemens, Salus и т.н.

Другото ми питане е следното - аджеба необходим ли ми е въобще програмируем термостат, предвид факта че подовото отопление е доста инертно и промяна на температурата по няколко пъти в денонощие надали ще се отрази видимо. Програмирането ме блазни до толкова, че като ме няма в къщата да го намаля и да го пусна един ден преди са се прибера от ваканция, че да е постоплило предварително. В къщата ще се живее цялата зима.

Друг въпрос - има ли смисъл да се засилва отоплението през ноща с цел да се акумулира топлинтка и ползва нощната тарифа или икономията ще излети на вятъра предвид по-лошият коефциент на преобразуване на термопомпата при по-ниските температури през ноща. Тук ми е интересно дали някой има преки наблюдения.

Относно термостатите имам пуснат 3 жилен кабел от всяка стая до разпределителната кутия - не съм наясно дали е достатъчен за всички видове термостати, предвид факта, че Honeywell-а се захранваj батерии, а гледам повечето други се захранват на 220V.
filmatoplo - майстор
Това трябва да го каже майстора който ще ти прави контрола и поема отгорност.
raicho_m - помощник
Здравейте,

Имам питане относно Honeywell CM727 ако някой друг има такъв. Монтираха го преди няколко дни и това, което забелязвам е, че като достигне температурата на термостата, че и дори преди да я достигне започва да влиза котела (Termonova 30kW) в Stand-by и после да пали и така през 5 минути едва ли не. Изглежда този термостат има някакъв особен алгоритъм, по който включва и изключва не е точно на определените градуси в кинижката му пише, че бил с Fuzzy Logic алгоритъм. В книжката на котела има опция вместо термостата да гаси котела да влиза в модулация та се чудя няма ли да е по-добре така?
И аз имам такъв.Моят прави същото.Пали и гаси котела през много кратко време.Има в настроиките опция за промяна на циклите от 6 на 3 ама и това не върши работа.Може да промениш времето на включване между тях до макс.5 мин.Не може да се променя хистерезиса.При зададени 24гр.пламъка на дисплея стои до достигнати 25,което става доста трудно защото след 24 започва едно палене и гасене не е истина.Сигурно някой е по запознат относно този модел термостати.Ако може и има желание нека помогне.
Помагайте имам три броя стайни термостати бисолид безжични за трите етажа , но проблема е че като включа един от предавателите задейства и трите приемника а това не е целта . Термостати те са бисолид th-1310p -rf и приемници rv-0356m. По описание на продавачите не трябва да си пречат но уви а по инструкци нестава нищо . Благодаря предварително.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Какъв стаен термостат" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: