Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Bobivan - специалист
Здравейте колеги!
Не работя ел инсталации-ако не смятат нещата покрай отоплението-контактни,диференциални термостати,помпи,UPS-и,предпазители на газови боилери и чат-пат връзване на некой обикновен или със серпентина бойлер!!
Но ми изпадна клиент ,който иска да му направя и ел инсталацията-8 кръга,80 кв. м^2!!!Има ел план -всичко!!Та въпроса ми е за цената на труда-кое е точка,разклонителната кутия смята ли се за точка,кръга смята ли се за точка,девиаторите за колко точки се смятат,връзването на ел таблото заплаща ли се допълнително!
Как се смята една лампа-ключ+разклонителна кутия +лампен излаз!!Монтажа на контактите ,ключовете,бойлерните табла калкулира ли се в цената на точката? :? :? :?
Иде реч за Пловдив и околноста!!
Благодаря на всички отзовали се предварително!!! :prayer:
tokuro40 - специалист
вземи му към 1200 лв :)
sasooooooooo - "специалист"
който не разбира, да не се занимава с тока!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Bobivan - специалист
Явно ви е препекло слънцето в Бургас...Разбирам от ток,не разбирам от ценообразуване и нормиране в тази област...
battoni - специалист
И аз неразбирам от токове,но наскоро правиха инсталация на един комшия и пазърлъка беше 10 лв на точка или апартамент 80м2 излезе около 420лв.труд.
Palawnik - специалист
Е какво толкова има да разбираш от ценообразуване?
Преценяваш колко време ще ти отнеме изпълнението ден, два, седмица, месец. След това си решаваш колко да ти е надника, 0,5 лв. или 200 лв. умножаваш броя на надниците по цената и получаваш крайна цена. Казваш аз искам #### лв.
Bobivan - специалист
Palawnik написа:
Е какво толкова има да разбираш от ценообразуване?
Преценяваш колко време ще ти отнеме изпълнението ден, два, седмица, месец. След това си решаваш колко да ти е надника, 0,5 лв. или 200 лв. умножаваш броя на надниците по цената и получаваш крайна цена. Казваш аз искам #### лв.
Всичко което казвате е абсолютно верно, но аз питах за цени?
Защото ми е много трудно да преценя за колко време мога да свърша една работа която работя инцидентно!!!
:? :? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И защото клиентът ще е доволен да знае цена на точка...
Panzer - специалист
Поразрових в нета и намерих ето тези сайтчета, нз дали цените са актуални обаче: http://elektrouslugi.com/oferti/brigada/oferta20.htm
http://www.eltehnik.com/__10.html
sasooooooooo - "специалист"
tokuro40 написа:
вземи му към 1200 лв :)
това с материалите ли? :lol:

Тема "Отново за цените на ел.труд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: