• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko - специалист
filmatoplo написа:
Фабрично си идва с някакви настройки за да запали нали ,след това кое е най често регулираното нещо което нагласяте .И кое хич да не пипам .
Мисля, че "naskov" ще ти отговори най-точно....
filmatoplo - майстор
:) Надявах се да си спестя чрез форума - половин час разговор по телефона :lol: .
cvetan_d - специалист
р10 време за подаване на най-ниска степен
р18 време за подаване на най-висока степен
р24 скорост вентилатор най-ниска степен
р28 скорост вентилатор най-висока степен
р67 температура за включване на помпата
Ако се досетиш друго, което искаш да регулираш питай. Като зададеш най-високите и най-ниски стойности тези по-средата ги изчислява модула. Зададените по подразбиране са доста коректно подбрани и не е необходимо да се отдалечаваш много от тях.
filmatoplo - майстор
Благодаря, ако има заигравка с режимите - Ръчен и автоматичен ,и модулация ,и контрол по температура на водата или по въздуха .
nokoniko - специалист
cvetan_d написа:
р10 време за подаване на най-ниска степен
р18 време за подаване на най-висока степен
р24 скорост вентилатор най-ниска степен
р28 скорост вентилатор най-висока степен
р67 температура за включване на помпата
Ако се досетиш друго, което искаш да регулираш питай. Като зададеш най-високите и най-ниски стойности тези по-средата ги изчислява модула. Зададените по подразбиране са доста коректно подбрани и не е необходимо да се отдалечаваш много от тях.
Вентилатора един ли е или са два. И каква роля изпълнява/т/......подава ли свеж кислород към огъня или е на изхода на димните газове да ги изхвърля навън?
filmatoplo - майстор
Аз мисля че на всичките камини вентилатора е на димните газове.
cvetan_d - специалист
Вентилатора е един. Поставен е на изходящите газове. Контролера е настроен да модулира. Това може да се промени, но не виждам смисъл. Времената м/у подаванията се определят от времената на подаването и текущите параметри. Ако искате камината лесно се ограничава в работата си м/у 1-4 1-3 1-2 и само на първа степен. Това е с цел да ограничи модулацията в по-тесен диапазон на работа. Настройва се като на дисплей АУТО се натисне "Enter" и тогава с + и – се прави избора до коя степен да стига модулацията.
cvetan_d - специалист
Текущата настройка при пускане на камините ви е с зададена модулация по вода. Температурата на въздуха изключва камината без да довежда до модулация. Това се променя но мисля, че можеше да се спре само следенето температура на въздуха. Което пък става лесно, като същата се вдигне в недостижими граници.
nokoniko - специалист
filmatoplo написа:
Аз мисля че на всичките камини вентилатора е на димните газове.
Зададох въпроса за вентилатора/ите/, защото в настройките от 29 до 39 са за вентилатор 2...и ми стана чудно къде се намират ако са два...
nokoniko - специалист
roland написа:
Клега, дай инструкция и за алба 18.
Как са нещата, хвана ли му цаката?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

Тема "Пелетна камина - MCZ или EcoSpar" | Включи се в дискусията: