Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Miro4774 написа:
ясно за изолацията аз търся вариянт в който горелката ще работи на минимална мощност и да бъде тем. в системата 65-68 градуса.
Монтираш трипътен термостатичен вентил на 60*, нагласяш помпата на 52*, Тмах на котел 73-74* и си пиеш ракията на топло. Малко програмируеми ТГ и даже ще щракаш с пръсти :drinkers:
Но в автоматичен режим по това време а през първата половина на октомври - сутрин 2-3часа и вечер 4-5 часа.
Bate_Pavka - напреднал
judas написа:
Bate_Pavka написа:
Колега и моят котел е от същата марка , само че е 35 КВ с 30-ка горелка съм отоплявам 280 кв.м . Разхода ми е 60 кг за 24 часа при темп. 22 гр. без термостат и термоглави при 55 гр. на водата. Горелката модулира само на п3 и п2
Павка, сподели още инфо - температура на димните газове, турболатори, изолация?
Обичайният тунинг ,без изолация съм само троен стъклопакет димни газове130 гр.
Kondor1 - специалист
judas написа:
Miro4774 написа:
Ми преградил съм го има и турболатори в димоотвода не знам дали си запознат с Де Дитриха. И аз така мисля, проблема е в котела. Има и майстори където казват, че има хора който са доволни от него не знам вече.
Абе хора, как ще е проблемът в котела?! Дали е в помпата, дали има въздух в системата, дали нещо друго?!
Между другото моят шнек също е поизправен (около 60*) и пуска около 28кг за час. Да не би шнекът на Миро да е на 30*?
Какво отношение има наклона - ако е изправен по-трудно качва пелети или нещо друго?
judas - специалист
Kondor1 написа:
Какво отношение има наклона - ако е изправен по-трудно качва пелети или нещо друго?
Да, ако е по-изправен, пуска по-малко пелети и по-прецизни дози.
n.ganev - майстор
Дори да е на 60* при ситни пелети пуска много малко - не само ТОЗИ шнек.
Miro4774 - специалист
Аз нямам трипътен званях на майстора където слага горелката и ми каза, че ако сложа трипътен ще работи постоянно за да грее само котела и тн. На мен коминана също не ми е топъл мога да си задържам ръката върху него за секунди дори и с вода да го полея само пара излиза без да съска. Сега го върнах на старите настройки п3/8.0/45/52 п2/6.6/45/49 п1/5.5/45/48 даже малко ги завиших за да сгрява по бързо и да изключва стайният. Другия вариянт който е по таблицата щеше да работи цяла нощ без да спира и нямаше да е топло в нас.
Miro4774 - специалист
Разхода ми е около чувал и половина за 10-12 часа почти на всекъде тем. в къщата е на 21/22 градуса тем. през ноща беше 0-1 градуса.
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Аз нямам трипътен званях на майстора където слага горелката и ми каза, че ако сложа трипътен ще работи постоянно за да грее само котела и тн. На мен коминана също не ми е топъл мога да си задържам ръката върху него за секунди дори и с вода да го полея само пара излиза без да съска. Сега го върнах на старите настройки п3/8.0/45/52 п2/6.6/45/49 п1/5.5/45/48 даже малко ги завиших за да сгрява по бързо и да изключва стайният. Другия вариянт който е по таблицата щеше да работи цяла нощ без да спира и нямаше да е топло в нас.
Колко градуса са димните газове.
Не мога да разбера що си мислиш че си по умен от производителя на горелката. Горелката за да ти работи добре трябва да си избира мощността сама. Нагласи ги тия степени по таблицата и я остави сама да избира мощноста на която ще гори.Ето ти един термометър само цъкваш и го поръчваш.
http://www.water-technic.com/bimetalen- ... 00mm-p392/
Както и да ги вкарвах твоите подавания в таблицата не можах да докарам твоите настройки. Сложих кпд на системата 55% и излезе това.

Прикачен файл

miro2.jpg
miro2.jpg (74.95 KиБ) Видяна 1866 пъти
Evgeniy - майстор
Имай предвид, че вдигането на въздуха над заводските настройки вдига значително топлото, което бяга през комина.
Уникалното горене на тази горелка се постига с правилно дозиране. Целта е да има добре оформена подкова на пламъка, а в средата купчина пелети, които не горят. Те се нажежават и започват да изпускат горливи газове, при което се постига така желаното пиролизно горене. Накрая, когато стигнат до огъня те са като дървени въглища и доизгарят пълноценно.

По-назад в темата беше дадено предложение за настройка, което може да влезе в ръководството според мен:
1. слагаш заводски настройки на въздух и цикъл
2. при стабилна работа на съответната мощност увеличаваш дозата пелети, докато не започнат да падат неизгорели пелети извън кошницата
3. връщаш с 1-2 десети по-малко настройката

Вече ако така постигната мощност ти е малка може да увеличиш въздуха малко и пак към т.2.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: