Изхождайки от казаното че тази горелка е подобна на Фероли и това че имаш много изхвърлени неизготели пелети кристалната ми топка казва че ти е много въздуха
Другото е че дори и тези 23 киловата на които си я настроил са далече над необходимото за така описаната отопляема площ ! Не знам кой модел ти е точно котела,но ако има клапа за изходящите газове я затвори на една степен преди максимално възможното за да не ти бяга топлото в комина !
Благодаря ти bobi65.От теб видях и сложих тръба за гопъл въздух за горелката,но не мога да намеря поплообменник,сложил съм тръба ф 130 от вентилатора до в близост на комина около 2 метра е но не съм сложил коминен вентилатор,а относно ламда сондата,какво мога да оптимизирам по системата,за да намаля разхода[/quote]
Ами първо да изградиш ошамотена камера около главата на горелката.. да създадеш условия за пълноценна химическа реакция на кислорода с въглерода и зона на доизгаряне без да докосва пламъка студени повърхности . и след това настройки по ламбда сондата.. Останалите хитринки с турболизатори и топлообмениси и др. са за да свалиш температурата на изходяшите газове и постигане на максимално вузможното КПД за твоят си котел. твоята си горелка и гориво.
Ето моята система в последен вариант..