• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Имам и такъв на който съм му монтирал ротационен вентил със задвижка и той така ,ту го пуща ту го спира , ам За Ко дади 400 лв :) .
judas - специалист
Филме, ето какво измерих:
отгоре от канала за въжето до горелката 65мм
отдясно от канала за въжето до горелката 105мм
Имам снимка но не можах да я кача
Прикачен файл:
kotel-na-dyrva-viadrus-u22-d.jpg
kotel-na-dyrva-viadrus-u22-d.jpg (28.14 KиБ) Видяна 2044 пъти
Прикачен файл:
kotel-na-dyrva-viadrus-u22-d.jpg
kotel-na-dyrva-viadrus-u22-d.jpg (28.14 KиБ) Видяна 2044 пъти
D63
Здравейте,
Имам котел Viadrus U22 с монтирана горелка Марели. От скоро не може да загрее водата повече от 40 гр. Някой може ли да ми обясни какво може да се е случило. Имам съмнение че температурния датчик не е наред.
n.ganev - майстор
D63 написа:
От скоро не може да загрее водата повече от 40 гр.
Колко от скоро? Ако е от няколко дена то си стана студено и може да се окаже, че има много причини - Горелка, котел, тяга на комин, изолация на жилище, гориво, тунинг на котела и най-накрая и не на последно място настройки. А, пропуснах - инсталация като цяло.
D63
Котела имам от 6 год. беше на дърва. Миналата година монтирах Марели. В началото работеше добре, даже влизаше в модулация, но малко пушеше. Казаха че комина ми е малък и няма достатъчно тяга. Тази година изградих нов иноксов, Ф 200, изолиран външен комин и сега не може да вдигне повече от 40 гр.
шоп - майстор
D63, скептичен съм, че проблема е в комина. Как 5 години работеше на дърва, а на 6 тата година с горелка пуши?! Няма логика.

Сегашният ти комин е ф200 инокс, колко метра е висок? Излиза ли над билото на покрива? Какво е заустването на котела към комина?
Виадруса е с извод за ф160, така, че сегашният ти комин направо трябва да е фурия :)
D63
Комина е висок 7м, излиза 1 м над билото, наоколо няма други по-високи постройки. Обясниха ми, че понеже п. котел има вентилатор, стария комин не може да поеме тази тяга. Мисля че, проблема е температурния датчик, който показва -2 гр. (на студен котел) което е нереално,други датчици показват 12-14 гр.
Това с датчика го забелязах много късно. През това време много "разбирачи" променяха настройките. Утре ще ми сменят датчика и възстановят настройките ако и това не помогне не знам ....
Не нормално е да не мога да постигна t поне 55гр., каквито и да са пелетите. Тях съм купил от уж специализиран склад - 6.50 за 15кг. В момента се отоплявам с ел. котел 12 kW + климатик. (но в края месеца при плащането на тока ще ме боли)
Къщата е изолирана с 5 см стиропор с дървена дограма със стъклопакет. Отопляема площ 100 -140 м2. Броя на радиаторите е 10 (в момента ползвам 6), бойлера 100 л. съм го изключил от системата да не тежи. А в началото всичко си работеше загряваше до 65гр + бойлера, е вярно за 2-3 часа, но после нямаше проблеми. Имам термоглави, стаен термостат и всичко каквото някой ми е казал....

Ако трябва да сменям горелката Marelli, с каква бихте препоръчали.
andro440 - майстор
Добре де, четох внимателно по горните постове за термостата ,но освен да спасим чугунката от конденз ,макар,че за виадруса не е фатален ,как да кажа и обясня ,че аз едва днес вдигнах температурата на водата на 56 градуса и ако я вдигна на над 60 в къщата, не се диша ,дори на отворени прозорци . Не искам горелката да гасне и да пали сама и за това се стремя да я вкарам в непрекъснат режим на работа и модулация ,така ,че нито да ИЗГАСВА ,НИТО ДА МИ Е ЖЕГА ! ОБЯСНЕТЕ ТОЧНО ,КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ,АКО МОНТИРАМ ОЩЕ 200 ЛВ /ТРЪПЪТНИЯ ТЕРМОСТАТ/ НА СИСТЕМАТА СИ . КАК БИ НАМАЛИЛ РАЗХОДА ПРИМЕРНО ? Или ,каква ще е далаверата ми ?
andro440 - майстор
купи си телена четка за виадрус и почисти вс отвори ! котела ти е затлачен според мен и може би дори пуши в помещението !
D63 написа:
Здравейте,
Имам котел Viadrus U22 с монтирана горелка Марели. От скоро не може да загрее водата повече от 40 гр. Някой може ли да ми обясни какво може да се е случило. Имам съмнение че температурния датчик не е наред.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: